Neler Yeni

Yardım SSD sağlığı olarak bu değerler iyi mi?

StrangerIX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,266
İsim
Baran Kut
1 senelik SSD. İşletim sistemi ve programlar burada. Oyun dosyalarını da bazen buraya atıyorum modlama için vs. ve film-dizi falan da atıyorum ondan dolayı okuma yazma oranı bir hayli yüksek. O yüzden ona göre bir değerlendirme yapmanızı isterim.

Değerler bu şekilde.

Screenshot_1.png

Amazon TR üzerinden alındı. Herhangi bir sorun mevcut mu sizce? Garantiye yollamalı mıyım? Yedek SSD var bende zaten.

StrangerIX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,266
İsim
Baran Kut
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1 senede 92 biraz fazla değil mi hocam
Yaklaşık 5-6 ay kadar heatsink i yoktu hocam. Çok ısınıyordu o zamanlar, ondan dolayı biraz SSD sağlığı düştü 95'lere kadar inmişti.

Şuan ssd soğutucu var ama hala inmeye devam ediyor.

StrangerIX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,266
İsim
Baran Kut
çok mu oyun silip yüklüyosun
Aynen hocam denemelik kaçak oyunlar bile indiriyorum sistemde hem test etmek için, hem de güzelse biraz oynamak için falan. Okuma-yazma değerleri biraz da ondan yüksek aslında.

asaprocky

80+
Aynen hocam denemelik kaçak oyunlar bile indiriyorum sistemde hem test etmek için, hem de güzelse biraz oynamak için falan. Okuma-yazma değerleri biraz da ondan yüksek aslında.
çok indirip silmek sağlığı hızlı köreltebilir hocam, bide korsana dikkat edin kimse babasının hayrına oyun kırmıyor, rat falan yemeyin

StrangerIX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,266
İsim
Baran Kut
çok indirip silmek sağlığı hızlı köreltebilir hocam, bide korsana dikkat edin kimse babasının hayrına oyun kırmıyor, rat falan yemeyin
Dikkat ediyorum hocam ona. Çocukluktan beri takip edince insan alışıyor artık neyin ne olduğuna :kekw:

vReply

80+
4 TB lik Ssd vardı. İlk 3 ay da %97 seviyesine indi. Hemen garantiye yolladım. Bana sorun yok diye geri yolladılar. 2 sene oldu hala %97 'de
Sizinki düşmeye devam ediyorsa garantiye yollayın.
Bence 95-90 seviyeleri ciddiye alınması gerekiyor.

A320M

80+
Garantiye ne diye göndereceksin ki ? Çalışıyor mu, hızlarında vs. fazlaca düşüş var mı ? Donma takılma gibi bilgisayarında kilitlenmeler oluyor mu ? Cevap hayır ise garantilik birşeyin yoktur... Geri gönderirler ssd yi...

Test edilen SSD de bir hata görünmüyor. her şey gayet olması gerektiği gibi normal. 31.000GB yazma olmuş karşılığında 92/100 sağlık gösteriyor. Sağlık 0 olunca bile yıllarca sorunsuz çalışabiliyor. James Donkey 120GB Sata3 SSD 30.000GB kullanımdan sonra yüzde 0 sağlık gösteriyor, sonrasında 350.000GB a ulaştığında elektrik kesintisinde kullanılamaz hale geliyor. Yani sağlık 0 gösterdikten sonra yaklaşık 12 kat daha yazmaya dayanabilmiş. Samsung çok daha fazlasını görebilir... (Senin ssd için Samsung 300.000GB garanti ediyor, sonrasında da ne kadar götürürse, örnekte gördüğün gibi)

James.jpg

Son düzenleme:

StrangerIX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,266
İsim
Baran Kut
Garantiye ne diye göndereceksin ki ? Çalışıyor mu, hızlarında vs. fazlaca düşüş var mı ? Donma takılma gibi bilgisayarında kilitlenmeler oluyor mu ? Cevap hayır ise garantilik birşeyin yoktur... Geri gönderirler ssd yi...
Hiçbir sorunu yok hocam. Kendi testlerinden de uzun uzun yaptım ne hızda düşüş var ne de dosya okumada problemi var. Gayet sağlıklı aslında ama neden sağlık yüzdesi diğerleri düşmez iken bu düşüyor anlamış değilim. Sıcaklıkları da eskisi gibi değil. En ağır testlerde bile 50-55 derece görüyor pasif soğutmayla. Yani her şeyi normal aslında ama sadece ssd sağlığı zamanla azalıyor.

Şu anlık zaten göndermeyi düşünmüyordum da yine de fikir amaçlı sorayım dedim bir problem var mı diye. İyi ki ulaştınız teşekkür ederim.

vReply

80+
"Saglık seviyesi %0 olunca bile yıllarca sorunsuz çalışabiliyor."

Hayatımda böyle saçma sapan bişey duymadım.

Garanti yollamasan bile o SSD'nin önemlı olan dosyaların yedeğini al.

Son düzenleme:

A320M

80+
"Saglık seviyesi %0 olunca bile yıllarca sorunsuz çalışabiliyor."

Hayatımda böyle saçma sapan bişey duymadım.

Garanti yollamasan bile o SSD'nin önemlı olan dosyaların yedeğini al.

Saçma buluyor olabilirsin ama gerçeği bu şekilde...

Program sağlık yüzdesini SSD üreticisinin girdiği garanti edilen yazma miktarından düşüyor. Samsung aynı kapasitedeki SSD sine 100.000GB garanti yazıyor, Intenso 40.000GB yazıyorsa düşük olanın sağlık kısmındaki yüzdesi daha erken azalmaya başlıyor... Kullanıcının benim SSD nin sağlığı daha hızlı düştü, bitti dediği kısımda yukarıdaki durumun yansıması...

Sağlık kısmı yüzde sıfır (0) olunca SSD KULLANILAMAZ HALE GELMİYOR, garanti edilen miktar bitiyor. Sonrasında kullanmaya devam edebiliyorsun. (sürekli elektrik kesintileri, voltaj dalgalanmaları, ani kapatmalar SSD lerin daha hızlı bozulmasına sebep oluyor, bu bakımdan laptoplardaki ve ups lere bağlı ssd ler daha şanslı diyebiliriz)

Yedekleme konusunda da sadece o zaman değil, her zaman belirli aralıklarla almalısın.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,546
Üyeler
161,086
Son üye
cılbırtom
Top Bottom