Neler Yeni

SSD Takmma Sonucu Mavi Ekran Hatası Alıyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
92
İsim
Batuhan
İyi günler arkadaşlar,
Şehir dışına gidicem ve masaüstündeki kullandığım ssd yi laptop daki hdd yerine takacağım ama taktığımda böyle bir hata verdi.

397e395223f0f22b5f8be0ca58760e19bdc599d7 (1).jpg

(Görsel temsili arkadaşlar hatayı aldığımda çekmeyi unuttum.Ama aynı yapıda.)

Daha sonra SSD yi çıkarıp masaüstüne taktığımda "Windows Düzgün Başlatılamadı" hatası aldım ve başlangıç onarmayı çalıştırdım o da onaramadı.
Daha sonra yeniden başlatınca windows açıldı şuan bir sorun yok gibi.
Şimdi sorum şu Bu SSD yi laptoba neden takamıyorum veya taktıntan sonra nasıl çalışacak?(Biosta SSD yi görüyor)
2. sorum ise şuan SSD de bir sıkıntı var mıdır? Yavaşlama vs.

TALHA MURAT

80+ Silver
İyi günler arkadaşlar,
Şehir dışına gidicem ve masaüstündeki kullandığım ssd yi laptobumdaki hdd yerine takacağım ama taktığımda böyle bir hata verdi.

Alıntıyı görüntüle
(Görsel temsili arkadaşlar hatayı aldığımda çekmeyi unuttum.Ama aynı yapıda.)

Daha sonra SSD yi çıkarıp masaüstüne taktığımda "Windows Düzgün Başlatılamadı" hatası aldım ve başlangıç onarmayı çalıştırdım o da onaramadı.
Daha sonra yeniden başlatınca windows açıldı şuan bir sorun yok gibi.
Şimdi sorum şu Bu SSD yi laptoba neden takamıyorum veya taktıntan sonra nasıl çalışacak?(Biosta SSD yi görüyor)
2. sorum ise şuan SSD de bir sıkıntı var mıdır? Yavaşlama vs.
Hiç açılmıyormu?
Formatta sorun olmuşmuş olabilir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
92
İsim
Batuhan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hiç açılmıyormu?
Formatta sorun olmuşmuş olabilir.
Nasıl hiç açılmıyor muydu? noktalar döndükten sonra direk bu mesajı verdi hiç parola yeri vs gelmedi boot edemedi galiba
Format derken tam anlayamadım ssd nin içi dolu zaten içinde Windows da var.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yeniden takıp denesem mi? Bu sefer de SSD ölür diye korkuyorum.

TALHA MURAT

80+ Silver
Nasıl hiç açılmıyor muydu? noktalar döndükten sonra direk bu mesajı verdi hiç parola yeri vs gelmedi boot edemedi galiba
Format derken tam anlayamadım ssd nin içi dolu zaten içinde Windows da var.

Yeniden takıp denesem mi? Bu sefer de SSD ölür diye korkuyorum.
Yok ölmez hangi ssd?
Tekrar düzgünce ssd yi kurun.

Dahası  
Reaksiyon skoru
92
İsim
Batuhan
Yok ölmez hangi ssd?
Tekrar düzgünce ssd yi kurun.
Hocam SSD Adata SU630
Şimdi dediğine göre SSD yi laptopa takınca windows mu kurayım? Ama 3-4 gün sonra tekrar ssd yi masaüstüne takacağım o zaman da mı aynı işlemi yapacağım? Neden direkt takınca çalışmaz ki :rolleyes: aynı win10 ikiside.

TALHA MURAT

80+ Silver
Hocam SSD Adata SU630
Şimdi dediğine göre SSD yi laptopa takınca windows mu kurayım? Ama 3-4 gün sonra tekrar ssd yi masaüstüne takacağım o zaman da mı aynı işlemi yapacağım? Neden direkt takınca çalışmaz ki :rolleyes: aynı win10 ikiside.
Geçmiş olsun iade edebilirsen et sorunlu ssd.

Dahası  
Reaksiyon skoru
92
İsim
Batuhan
Geçmiş olsun iade edebilirsen et sorunlu ssd.
Ama masaüstünde taktım çalışıyor şuan şu zamana kadar da bi sorun çıkartmadı kronik arızalı olduğunu aldıktan sonra öğrendim fakat dediğim gibi şu zamana kadar (9ay) dır hiçbir sorunu yok

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45

TALHA MURAT

80+ Silver
Ama masaüstünde taktım çalışıyor şuan şu zamana kadar da bi sorun çıkartmadı kronik arızalı olduğunu aldıktan sonra öğrendim fakat dediğim gibi şu zamana kadar (9ay) dır hiçbir sorunu yok
İŞte zaten hemen olmaz aylar geçer olur size bunla alakalı bir sürü konu atabilirm berbat bir ssd. Bence başka bir ssd alıp 2. depolama olarak kullanabilirsin.

Erdem Salih Taşcı

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,500
İsim
Erdem Salih Taşcı
Driver'lar ile donanımların çakışmış olması muhtemel. İçindeki önemli bilgileri alın temiz format atın derim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
92
İsim
Batuhan
Biçimlendirip laptopa takın düzelir.
Asıl amacım içindeki bilgileri kullanmak ama içinde projem var.

İŞte zaten hemen olmaz aylar geçer olur size bunla alakalı bir sürü konu atabilirm berbat bir ssd. Bence başka bir ssd alıp 2. depolama olarak kullanabilirsin.
Teşekkürler

Driver'lar ile donanımların çakışmış olması muhtemel. İçindeki önemli bilgileri alın temiz format atın derim.
Teşekkürler.

kingdaina

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Uzay Kıraç
SSD'yi bir pc'de formatlayıp windows yükleyince o donanıma özel driverlar yükleniyor. Driverlar ise işletim sistemi dosyaları arasında bir çok yere dağıtılıyor aslına bakarsan. Dolayısıyla sen içinde bu windowsu barındıran SSD'yi başka PC'ye takınca o donanıma uygun driverlar yüklü olmadığından uyumsuzluk oluşturuyor. Yani bu SSD yi 2 bilgisayarda aynı anda kullanamazsın. Laptopta kullanacaksan ilk önce tüm driverları silip laptopa takmalısın böyle açılacağını düşünüyorum

Top Bottom