SSD ve HDD ile ilgili soru

Skynel

80+ Platinum
Reaksiyon skoru
9,264
Selamlar iki sorum olacak
1: HDD deki windowsu nasıl SSD ye atarim
2: Mesela SSD ye Windows kurup actim önceden kullandığım bilgisayarin harddiskini bağlayacağım ama ondada Windows kurulu nasıl sifirlayabilirim format atmadan bilgisayara HDDi

1-HDD'nizi SSD'ye klonlayabilirsiniz.
2-Önceki HDD de bağlı olacak büyük bir ihtimalle, SSD'den boot ettikten sonra HDD'yi direkt biçimlendirebilirsiniz.
Benim de size bir sorum var, bilgisayarınız laptop mu?

1-HDD'nizi SSD'ye klonlayabilirsiniz.
2-Önceki HDD de bağlı olacak büyük bir ihtimalle, SSD'den boot ettikten sonra HDD'yi direkt biçimlendirebilirsiniz.
Benim de size bir sorum var, bilgisayarınız laptop mu?
Hayır normal masaüstü HDD mi yeni aldigim PC ye bağlamak istiyorum

Hayır normal masaüstü HDD mi yeni aldigim PC ye bağlamak istiyorum
Tamam o zaman. İki disk de bağlı olur, HDD'yi de depo olarak kullanırsınız çok da iyi olur. Nasıl yapacağınızı biliyorsunuz değil mi?

Aslında hayır 😂 ilk defa böyle bir şey yapacağım
Kasaya HDD'yi nasıl takıp, anakarta nasıl kablosunu takacağınızı söylememe gerek yok herhalde. Sonrasında iki disk de takılıyken HDD'den boot ediyorsun normal şekilde. YouTube'da bir sürü disk klonlamayı nasıl yapacağını gösteren videolar var, onları uygulayabilirsin. Sonrasında da boot ayarını ilk olarak SSD'yi boot etmesini ayarlıyorsun BIOS'tan. En son SSD'den boot ettiğinde zaten SSD'n C:\ sürücüsü olacak. HDD'yi de biçimlendiriyorsun, olay bu kadar.

Diske sağ tıkla, biçimlendire tıkla. Flash bellek sıfırlıyormuşsun gibi.
Ben sadece format bölümünden biçimlendirmeyi biliyordum teşekkür ederim peki HDD deki windowsu nasıl SSD ye klonlweim bir fikrin var mı

Kasaya HDD'yi nasıl takıp, anakarta nasıl kablosunu takacağınızı söylememe gerek yok herhalde. Sonrasında iki disk de takılıyken HDD'den boot ediyorsun normal şekilde. YouTube'da bir sürü disk klonlamayı nasıl yapacağını gösteren videolar var, onları uygulayabilirsin. Sonrasında da boot ayarını ilk olarak SSD'yi boot etmesini ayarlıyorsun BIOS'tan. En son SSD'den boot ettiğinde zaten SSD'n C:\ sürücüsü olacak. HDD'yi de biçimlendiriyorsun, olay bu kadar.
Evet nasıl takacağımı bilitorum videolar varsa hallederim teşekkürler yardımlarınız icin
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu video ile fikir sahibi olabilirsin.
Bende forumda görmustum bir konuda bu videoyu bunu arıyordum sağ olasın 😁🙏

Evet nasıl takacağımı bilitorum videolar varsa hallederim teşekkürler yardımlarınız icin
Önemli değil. Yardıma ihtiyacınız olursa buraya yeni konu açabilir veya aynı konudan devam edebilirsiniz.

Geri