Neler Yeni

SSD ve HDD ne işe yarar ve kullanım alanları?

simo0275

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
234
İsim
ismail aydilek
sana şöyle diyim şu an hdd şuralarda kullajır diyebileceğim tek yer arşiv neden? çünkü bilgiyi kurtarma olasılığın hdd çok yüksek ama bunu sadece büyük şirketler göz önüne alıyor.ssd ler ise en eski bilgisayarları ayağa kaldıran bir parça olduğu için piyasaya virüs gibi yayılır standart hdd lerin saniyede 50mb /50mb okuma/ yazması varken ,sata3 ssd lerin sn de 500mb, m2 ssd ler 1gb sn de, m2 nvme ler(en son çıkanlar) sn de neredeyse 4gb kadar okuyup yazabiliyorlar bu yüzden orana baktığımızda en az gerçekte 5 kat fark ediyo benim çalıştığım yerde laptoplara ssd takviyesi yapıyorum 2 dk da açılan bilgisayarı 25 sn ye kadar düşürdüm kendi bilgisayarımda 1 dk açılıyordu m2 nvme taktım 14 sn de açılıyor sistemin ne kaar iyi olursa olsun bilgisayarın kalbi disk tir vücütta nası kalp yavaş atarsa sıkıntı oluyorsa pc dede böle,

TeacherZ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
413
İsim
Z
sana şöyle diyim şu an HDD şuralarda kullajır diyebileceğim tek yer arşiv neden? çünkü bilgiyi kurtarma olasılığın HDD çok yüksek ama bunu sadece büyük şirketler göz önüne alıyor.SSD ler ise en eski bilgisayarları ayağa kaldıran bir parça olduğu için piyasaya virüs gibi yayılır standart HDD lerin saniyede 50mb /50mb okuma/ yazması varken ,sata3 SSD lerin sn de 500mb, m2 SSD ler 1gb sn de, m2 nvme ler(en son çıkanlar) sn de neredeyse 4gb kadar okuyup yazabiliyorlar bu yüzden orana baktığımızda en az gerçekte 5 kat fark ediyo benim çalıştığım yerde laptoplara SSD takviyesi yapıyorum 2 dk da açılan bilgisayarı 25 sn ye kadar düşürdüm kendi bilgisayarımda 1 dk açılıyordu m2 nvme taktım 14 sn de açılıyor sistemin ne kaar iyi olursa olsun bilgisayarın kalbi disk tir vücütta nası kalp yavaş atarsa sıkıntı oluyorsa PC dede böle,

Yani o zaman esas önemli olan sdd. Çizim montaj oyun gibi programları oraya yükleyeceğim. Ancak depolama için bazı programları HDD ye yükleyeceğim. Elimde 1T harddiskim var programlarım hep ondaydı bugüne kadar.

EMREG

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,420
İsim
Emre Güleryüz
İlgilendiği Kategoriler
AYT Matematik
Instagram
no
Steam
no
Twitter
yok
Facebook
no
Discord
no
Reddit
yok
Win Kurmak için 120Gb ssd alınm

EMREG

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,420
İsim
Emre Güleryüz
İlgilendiği Kategoriler
AYT Matematik
Instagram
no
Steam
no
Twitter
yok
Facebook
no
Discord
no
Reddit
yok

TeacherZ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
413
İsim
Z
Yavaş.Sostem yavaş çalışır.
anladım. O zaman şöyle bir soru sorsam size:
Ben camtasia, obs, gibi programlarla cs lol valorant,forza, gibi oyunları oynayıp kayıt alıyorum. Bunun yanında çeşitli programlarla çizim veya shop işleri yapıyorum. çizim ve shop işleri ikinci planda. 500 gb SDD ve 1 T HDD var elimde hangi dosyaları SDD hangilerini HDD' ye kurayım?

Çizim ve shop olayı benim için biraz daha 2. planda ve HDD'yi arşiv amacıyla kullanıyorum. Çizimlerim, Dosyalarım hep HDD de. Oyunları obs camtasia gibi programları da HDD ye yüklemiştim yanlış mı yapmışım?

EMREG

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,420
İsim
Emre Güleryüz
İlgilendiği Kategoriler
AYT Matematik
Instagram
no
Steam
no
Twitter
yok
Facebook
no
Discord
no
Reddit
yok
Ben camtasia, obs, gibi programlarla cs lol valorant,forza, gibi oyunları oynayıp kayıt alıyorum. Bunun yanında çeşitli programlarla çizim veya shop işleri yapıyorum. çizim ve shop işleri ikinci planda. 500 gb SDD ve 1 T HDD var elimde hangi dosyaları SDD hangilerini HDD' ye kurayım?

Çizim ve shop olayı benim için biraz daha 2. planda ve HDD'yi arşiv amacıyla kullanıyorum. Çizimlerim, Dosyalarım hep HDD de. Oyunları obs camtasia gibi programları da HDD ye yüklemiştim yanlış mı yapmışım?
Win.
Render.
Çizim gibi işler ssdye.
Oyunlar hddye.

TeacherZ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
413
İsim
Z
Win.
Render.
Çizim gibi işler ssdye.
Oyunlar hddye.
hmm. Teşekkür ederim. Ben de yanlış mı doğru mu kullanıyorum diye çok tereddüt etmiştim. Yanlış kullanıyormuşum. Ben Win. de HDD ye kurmuştum yavaş açılıyordu ondan demek ki.
Mesaj otomatik birleştirildi:

D.A sisteminde gelecek SDD' nin gb yüksek olduğu için artık tüm sorunum çözülür bahsettiğiniz gibi render, çizim win gibi şeyleri ona kurarım.

simo0275

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
234
İsim
ismail aydilek

madem sen böle işlerle uğraşıyosun reis o zaman biraz ssd ye para vercen yüksek gb lı alcan kafan rahat olcak 500 gb yeter bence ama 30 gb sistem 200 gb oyun desen taş çatlasın bi 200 de senin kulladndığın programlara gitsin 430 etti gine 50-60 gb yerin olcak kayıtlarını videenu fotoğraf arşivini de hdd ye atarsın bende nerdeyse bütün windowsta lazım olan programların setup ı var ama hdd de

hmm. Teşekkür ederim. Ben de yanlış mı doğru mu kullanıyorum diye çok tereddüt etmiştim. Yanlış kullanıyormuşum. Ben Win. de HDD ye kurmuştum yavaş açılıyordu ondan demek ki.

D.A sisteminde gelecek SDD' nin gb yüksek olduğu için artık tüm sorunum çözülür bahsettiğiniz gibi render, çizim win gibi şeyleri ona kurarım.
ama şunu söyliyim ssd çok büyük bir nimet maks 100 le giden araba bişey yapıyorsun seni 500 km hıza çıkarıyo !!!

TeacherZ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
413
İsim
Z
madem sen böle işlerle uğraşıyosun reis o zaman biraz SSD ye para vercen yüksek gb lı alcan kafan rahat olcak 500 gb yeter bence ama 30 gb sistem 200 gb oyun desen taş çatlasın bi 200 de senin kulladndığın programlara gitsin 430 etti gine 50-60 gb yerin olcak kayıtlarını videenu fotoğraf arşivini de HDD ye atarsın bende nerdeyse bütün windowsta lazım olan programların setup ı var ama HDD de

ama şunu söyliyim SSD çok büyük bir nimet maks 100 le giden araba bişey yapıyorsun seni 500 km hıza çıkarıyo !!!
Şu an ilk ssd'mi aldım eğer ilerleyen süreçte yeterli gelmediğini düşünürsem değiştirme fikrim var zaten. Şu an ilk kez tecrübe edeceğim. Bugüne kadar HDD alışan birisi olarak merakla bekliyorum denemeyi 😃

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,047,189
Üyeler
166,169
Son üye
Aliyurt19