- Bütçe
- 45000
Ben makine bölümü okuyorum stajımı Toyota da yapacağım ve stajda da günlük hayatımda da kullana bileceğim hafif ve kullanışlı bir laptop almayı düşünüyorum. Stajda tam olarak ne iş yaparım onu da bilmiyorum ama makine mühendisleri daha çok AutoCAD ve SolidWorks kullanıyorlar diye biliyorum hafiflik ve işlemci güçü olarak fiyatına göre en iyi laptop MacBook diye biliyorum hem arada bir yaptığım kurgu montaj ve Photoshop gibi işler içinde hayli hayli yeterli oluyor ama AutoCAD, SolidWorks ve benzeri uygulamaları Mac de çalıştırabilir miyim? Ya da düzgün şekilde kullanabilir miyim bilmiyorum stajdan sonra da orada çalışma şansım olması için orada bir şeyler öğrenip uygulayıp tecrübe edinmek istiyorum. Kısaca böyle bir konumda MacBook M2 Air veya M3 Air gibi bir bilgisayar alırsam 37 bin lira verdiğime değer mi? Çünkü bu fiyatlarda saydığım uygulamayı verimli çalıştıracak Windows laptop da yok sayılır, bu fiyat banında bu işlere en uygun hangi laptopu alabilirim sizce ya da kendimi zorlayıp fiyatı 60 70e çıkarsam M3 Pro M4 Pro tarzı laptoplar bu uygulamaları da iş görür mü? O fiyatlara çıkarsam Windows daha mantıklı geliyor çünkü 4060'lı laptoplar da var ağır oluyorlar ve şarjları çok daha az dayanıyor ama bu uygulamalarda daha iyi mi verim verirler? Sizce en mantıklısı hangisi? Benim için fiyat ne kadar düşük olursa o kadar iyi, Mac hem taşınabilirlik hem de diğer cihazlarla uyum açısından daha iyi gibi ama bu uygulamları çalıştırıp kullanabilir miyim bilmiyorum?