Perfectshot06
Moderatör
Dahası
Starlink teknolojisinin TR'ye gelmesi çok sevindirici. Ama fiyat burada çok önemli. Starlink şuan için aylık 120$(3250TL) ücret ve başlangıçta ekipmanlar için 599$(16K) istiyor. TR'de ise dolarla fiyatlandırma yapılmadığı için TL'ye çevrilip ücret istenecektir. Ama özel fiyatlandırma mı yapılır yoksa direk güncel kurdan mı olur merak konusu. Çünkü adamların bütün giderleri dolar üzerinden. Bu altyapıya alternatif olarak kullanılan uzay net var. Uydudan internet hizmeti veriyorlar. Fiyatları ise Starlink'in 10/1'i kadar. Tabi uydu üzerinden olduğu için gecikmeleri 600-700 civarı(iki sene önce öyle duymuştum, şuan nasıl bilemiyorum). Eğer yerel fiyatlandırma olmaz ise kırsalda yaşayan çoğu kişinin ayda 3k verip kullanmayacağını düşünüyorum. Ama ping konusunda büyük ilerleme kaydetmişler. Youtube'de biraz baktığımda cs'de 70 ortalama ping alındığını gördüm. Bu da daha yolun başında olan bir teknoloji için iyi değerler.Alıntıyı görüntülerlink
Elon Musk'ın uzay taşımacılığı şirketi SpaceX'in uydu üzerinden internet projesi Starlink, Türkiye'de faaliyet göstermek için BTK'ya başvurdu.
BTK'nın yaptığı açıklamada, Starlink'in Türkiye'deki kapsama alanına girdiği ve hizmet vermeye hazır olduğu belirtildi. Ancak şirketin Türkiye'de faaliyet gösterebilmesi için BTK'dan izin alması gerekiyor.
Starlink'in Türkiye'de hizmete girmesi durumunda, internet erişimi olmayan veya mevcut internet altyapısından memnun olmayan vatandaşlar için önemli bir alternatif olacak. Starlink, yüksek hızlı ve kesintisiz internet hizmeti sunmasıyla öne çıkıyor.
BTK'nın Starlink'in başvurusunu değerlendireceği ve önümüzdeki günlerde bir karara varacağı tahmin ediliyor.
Starlink'in Türkiye'ye gelmesinin olası etkileri:
İnternet erişiminin yaygınlaşması
İnternet fiyatlarının düşmesi
İnternet kalitesinin artması
İnternetin kırsal bölgelere yayılması
Starlink'in Türkiye'de hizmete girmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?