Neler Yeni

Statik Elektrik En İyi Nasıl Engellenir

Hvip

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Emir Balkaya
Yakın bir zamanda bilgisayarım ekran kartını taktıktan sonra açılmamıştı. Bilgisayarcı statik elektrikten anakartın bozulduğunu söylemişti. Şanslıyımki sadece anakart bozulmuştu. Anakart değiştim ekran kartını psuyu bilgisayarcı taktı sonra. Yakın bir zamanda yeni bir kasa almayı planlıyorum elimdeki kasa frisby markalı siyah 1 fanı var hoş durmuyor. Yeni kasa aldığımda kendim parçaları aktarmak istiyorum ama korkuyorum yine bozucam diye. Statik elektriği nasıl engellerim hangi tür eldiven işey yarar statik elektrik bileklikleri falan varmış yada gidip yine bilgisayarcıya mı toplatsam diyorum ama onada para vermek istemiyorum. Ne yapmalıyım

Can2861

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Can gündoğdu
Yakın bir zamanda bilgisayarım ekran kartını taktıktan sonra açılmamıştı. Bilgisayarcı statik elektrikten anakartın bozulduğunu söylemişti. Şanslıyımki sadece anakart bozulmuştu. Anakart değiştim ekran kartını psuyu bilgisayarcı taktı sonra. Yakın bir zamanda yeni bir kasa almayı planlıyorum elimdeki kasa frisby markalı siyah 1 fanı var hoş durmuyor. Yeni kasa aldığımda kendim parçaları aktarmak istiyorum ama korkuyorum yine bozucam diye. Statik elektriği nasıl engellerim hangi tür eldiven işey yarar statik elektrik bileklikleri falan varmış yada gidip yine bilgisayarcıya mı toplatsam diyorum ama onada para vermek istemiyorum. Ne yapmalıyım
Ne kadar doğru bilmiyorum ama işlemlere başlamadan önce elimizi bir demire sürmemiz lazım diye duymuştum doğalgaz petekleri olabilir mesela ama dediğim gibi nekadar doğru tartışılır.

• Beğen
Reaksiyonlar: Hvip

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,849
İsim
Emre Zengin
Şahsen bir sorun yaratacağını düşünmüyorum. Anakartınız bozulduğu zaman içindeki statik elektriği boşaltmayı denediniz mi? Yoksa anakartı bilgisayarcı mı aldı?

Hvip

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Emir Balkaya
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Şahsen bir sorun yaratacağını düşünmüyorum. Anakartınız bozulduğu zaman içindeki statik elektriği boşaltmayı denediniz mi? Yoksa anakartı bilgisayarcı mı aldı?
Anakartı bilgisayarcı aldı hocam o konuda dolandırıldığımı düşünüyorum

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,849
İsim
Emre Zengin
Anakartınız neydi? Ben onun statik elektrikten direk bozulacağını düşünmüyorum.

Hvip

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Emir Balkaya
Statik elektrik boşaltma makalelerini çok sonra gördüm hocam bu işlemi yaptıktan sonra
Mesaj otomatik birleştirildi:

Anakartınız neydi? Ben onun statik elektrikten direk bozulacağını düşünmüyorum.
Biostar a320mh

Hocam bilemedim bilgisayarımı ilk o topladı babamında tanıdığı dolandıracağını düşünmüyorum babam muhasebeci ofisteki tüm bilgisayarları o topladı

Dahası  
Reaksiyon skoru
118
İsim
Celil Emre Danişmant
Ne kadar doğru bilmiyorum ama işlemlere başlamadan önce elimizi bir demire sürmemiz lazım diye duymuştum doğalgaz petekleri olabilir mesela ama dediğim gibi nekadar doğru tartışılır.
Demir gibi iletken bir maddeye değil, toprak gibi yalıtkan bir madde olacak doğrusu. Toprakta çıplak ayakla yürümek, elleri yıkamak, antistatik bilekliği kullanmak statik elektriği önler. Bunu dışında kasa içinde parçaların kasanın metal bileşenine doğrudan temas etmemesi de statik elektriği önler. Statik elektrik korkulacak bir şey değildir ve boşaltması da oldukça basittir.

Can2861

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Can gündoğdu
Demir gibi iletken bir maddeye değil, toprak gibi yalıtkan bir madde olacak doğrusu. Toprakta çıplak ayakla yürümek, elleri yıkamak, antistatik bilekliği kullanmak statik elektriği önler. Bunu dışında kasa içinde parçaların kasanın metal bileşenine doğrudan temas etmemesi de statik elektriği önler. Statik elektrik korkulacak bir şey değildir ve boşaltması da oldukça basittir.
Sayende öğrenmiş olduk sağol 🙂

Hvip

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Emir Balkaya
Hocam korkmamın sebebi bilgisayarımı bozması

Dahası  
Reaksiyon skoru
138
İsim
Cem Aslan
Bilgisayarcı sizi dolandırmis gibi statik elektrikten anakart nasıl yanabilir ya hadi yandı diyelim kese parçayı bilgisayarcı da bırakmasaydıniz genel de elinizi demire sürün derler
Statik elektrik boşaltma makalelerini çok sonra gördüm hocam bu işlemi yaptıktan sonra

Biostar a320mh

Hocam bilemedim bilgisayarımı ilk o topladı babamında tanıdığı dolandıracağını düşünmüyorum babam muhasebeci ofisteki tüm bilgisayarları o topladı
Umarım 1660'ti gibi bi sistem toplayıp 26k'dan size satmamistir

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,849
İsim
Emre Zengin

Biostar a320mh

Senin anakartına çökmüş gibi de hadi neyse. Bilgisayarcılara fazla güvenmiyorum nedense onların yanında işlem yaparken her zaman izliyorum. Konuya gelecek olursak bir sorun yaratmaz ben çok defa anakart üstünde işlem yaptım.

Hvip

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Emir Balkaya
Bilgisayarcı sizi dolandırmis gibi statik elektrikten anakart nasıl yanabilir ya hadi yandı diyelim kese parçayı bilgisayarcı da bırakmasaydıniz genel de elinizi demire sürün derler

Umarım 1660'ti gibi bi sistem toplayıp 26k'dan size satmamistir
yok hocam 2300e falan apu sistem toplamıştık ozaman

Hocam benim eski psuyada kondu sanırım şuanda aklıma geldi

Dahası  
Reaksiyon skoru
118
İsim
Celil Emre Danişmant
Hocam korkmamın sebebi bilgisayarımı bozması
Statik elektrikten dolayı bilgisayar bozulmaz. En fazla siyah ekranda kalır, ekran gelmez. Boşalttıktan sonra da sıkıntı gider. Statik elektriğin bilgisayarı bozduğunu size kim söyledi.

Top Bottom