Neler Yeni

Steam moderatörü "Solo" (!) ile yaşadığım hesap olayı

Dahası  
Reaksiyon skoru
71
İsim
Malik
Bu konuyu öncelikle yardım ve bilgilendirmek için açtım, böyle bir şey (veya kişi) olduğunda direk engellemenizi öneriyorum.

Şahısımızın ismi Solo, bir anlık dikkatsizliğim ile Türkiye piyasasında ortalama üstü bir miktarı kaptırıyordum.

Öncelikle olay bir arkadaşımızın beni arkadaş eklemesi ile başlıyor. İsmini temkinli olmanız için veriyorum. İsmi Steam üzerinde direk "Victor, Discord üzerinde ise VictorJinnn#7088, Steam Moderatörü (!) olan arkadaşımız ise Solo, bol bol Discord hesabı değişiyor.
Bunlardan biri "Solo#2610" iken bir başkası ise "Solo#1245". Bunun hakkında zaten bolca internet üzerinde konu bulabilirsiniz.

İlk başta kendisi Steam üzerinden dolandırıcılık (!) tarzında bir olaydan bahsetti, görüntüler şöyle:

Alıntıyı görüntüle
Dolandırılan (!) arkadaşımızın ismi bu.
Konuşmalar ise şöyle:

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
İlk başta bir illegallik olmadığı için inandım diyebilirim. Solo ile olan konuşmalarımız ise şöyle;

Ayrıca Solo arkadaşımız oldukça inandırıcı bir sahtekar, bunu belirteyim. Açıklar vermesiyle anladım ama.

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Öncelikle bu arkadaşa inanan bir sürü insan var, ve bunlardan birisi siz de olabilirsiniz. Ve tepkilerini merak etmek amacıyla devam ettirdim. ancak fark ettiğimde gecikmiş ve hesabı maalesef kaptırdım.

Fark etmem gecikti ve arkadaşın belli açıkları vardı.

1. Normalde Steam tarafından gelen bir E-posta Türkçe olmalıydı, gelenler İngilizceydi
2. Para? (Para olan her şey şüphelendirici)
3. Benden tamamı ödeme yapmam istendi
4. Neden ben Kripto Para ile sana vermek zorundaymışım?
5. Neden bir Steam moderatörü hesap değiştirmek zorunda kalsın?
6. Normalde bu şeyi yaptığını söyleyen adam kendi ifadesine göre Singapurlu ve olası bir yüksek miktarda bile (bunu sayısal olarak düşük amma velakin malum kur) benim hesabıma yüklü miktarda para yatırılması gerekmekteydi. Bundan dolayı da böyle bir CS:GO ticareti hiçbir şekilde hesabımda gözükmemekteyken moderatör (!) benim hesabıma geçici ban attı (ki aslında geçici ban değil, hesabıma yasaklı bir IP üzerinden girilmesinden kaynaklanıyordu.)

Malesef hesabımı kaptırdım, ama hesabımın 2 katını kaptırmadan fark ettim. Hesabımı geri almak için Steam desteğe gerekli kanıtlar ile başvurdum. Sizin de dikkat etmenizi öneririm, iyi forumlar.

Son düzenleme:

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,079
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
Çok diyoruz aslında. Steam moderatörleri veya herhangi bir platformdaki moderatörler sizin şifrenizi istemez ve hesabınıza girmezler. Onların itiyacı olan her şey veritabanlarında mevcut. Ayrıca bu platformdaki kişiler sizinle Discord yoluyla iletişime geçmezler. Çok belliymiş aslında. Geçmiş olsun.

Dahası  
Reaksiyon skoru
71
İsim
Malik
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Çok diyoruz aslında. Steam moderatörleri veya herhangi bir platformdaki moderatörler sizin şifrenizi istemez ve hesabınıza girmezler. Onların itiyacı olan her şey veritabanlarında mevcut. Ayrıca bu platformdaki kişiler sizinle Discord yoluyla iletişime geçmezler. Çok belliymiş aslında. Geçmiş olsun.
Normalde şifrem vs. istenmedi, ki bu konularda acemi olduğum belli de. Ancak kaybımı 2 katını arttırmadan anladım, Allah'ın izni ile tamamını alacağım.

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,079
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
Normalde şifrem vs. istenmedi, ki bu konularda acemi olduğum belli de. Ancak kaybımı 2 katını arttırmadan anladım, Allah'ın izni ile tamamını alacağım.
Bu yöntem şu ara çok yaygın nedense birkaç gün önce birisine daha olmuştu.

_Hakk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,385
İsim
İbrahim Hakkı Ergin
İlgilendiği Kategoriler
Yazılım
Instagram
web_tas
Steam
hakkiergin
Discord
İbrahim Hakkı Ergin#4142
4. Neden ben Kripto Para ile sana vermek zorundaymışım?
Açıkçası hiçbir şekilde anlamasan bile bu en önemli faktörlerden biri dolandırıcılar takip edilemediği için kripto para kullanırlar

Grant Imahara

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
492
İsim
Kubilay Aktemur
o.O2o.O2o.O2

selamlargençler

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru