Neler Yeni

Steam Paylaşımlı Hesap Korsancılıl Mı?

Korsanlık Mı?

• Evet

Oylar: 6 23.1%
  • Hayır

Oylar: 20 76.9%

• Oy kullanan toplam üye
    26
Şu aralar Steam paylaşımlı hesap ile oynamak ile korsan oynamakla aynı kefede olup olmadığını düşünüyorum. Bence aynı kefeye sığmaz sen direkt satın almamış olsan bilene satın alınmış ürünü kullanıyorsun. Adama ürünü bir kere sattın adam istediğini yapar ve satar senin satışını engellese bilene yapacağın bir şey yok. Aynı şekilde 2.el kosnsol alırsan Sony bundan para kazanmıyor ve bir adet müşteri kaybediyor. Ama burada durum farklı satmak ticari anlamda ve dağıtma gibi bir şey bulunmakta. Senin satışını doğrudan etkilese bilene sen bir şey yapamazsın çünkü adam ürünü aldıktan sonra o ürün üzerinden hak iddia edemezsin fakat senin rızan yok. Bu düşünceler aklımı karıştırdı mantıken adamlar korsan değil senin rızan ile sattığın ve hak iddia edemediğin oyunu sattıyor ama seninde satışın engelleniyor.Firamalar şu aralar işine gelmeyen ve korsan olamayan şeyleri yapanlara bile hırsız damagası vuruyorlar. Birde satan kişiyi geçtim alan kişi acaba korsan bir iş işliyor mu? Neyse lafı uzatmayalım konuşma sırası sizde sizce korsanlık mı?

TİTAN.

80+ Platinum
Şu aralar Steam paylaşımlı hesap ile oynamak ile korsan oynamakla aynı kefede olup olmadığını düşünüyorum. Bence aynı kefeye sığmaz sen direkt satın almamış olsan bilene satın alınmış ürünü kullanıyorsun. Adama ürünü bir kere sattın adam istediğini yapar ve satar senin satışını engellese bilene yapacağın bir şey yok. Aynı şekilde 2.el kosnsol alırsan Sony bundan para kazanmıyor ve bir adet müşteri kaybediyor. Ama burada durum farklı satmak ticari anlamda ve dağıtma gibi bir şey bulunmakta. Senin satışını doğrudan etkilese bilene sen bir şey yapamazsın çünkü adam ürünü aldıktan sonra o ürün üzerinden hak iddia edemezsin fakat senin rızan yok. Bu düşünceler aklımı karıştırdı mantıken adamlar korsan değil senin rızan ile sattığın ve hak iddia edemediğin oyunu sattıyor ama seninde satışın engelleniyor.Firamalar şu aralar işine gelmeyen ve korsan olamayan şeyleri yapanlara bile hırsız damagası vuruyorlar. Birde satan kişiyi geçtim alan kişi acaba korsan bir iş işliyor mu? Neyse lafı uzatmayalım konuşma sırası sizde sizce korsanlık mı?
Hayır

• Konu Sahibi Konu Sahibi
verdiğin örnek çok güzeldi sayılmaz bence hem bana göre korsanın asıl tehdidi firmanın kazanamaması ama burda kazanıyor ve virüs tehdidi ile de karşı karşıya kalmıyoruz
Evet hocam ona göre 2.elde kullanmayalım ürünü satan bey para kazanamadı.Hocam bulmuşlar bil dalga işine gelmeyen her şey korsan olmasa bile hırsızlık.

Shaw

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,665
İsim
Fatih
Paramızın günümüz oyunlarına yetme şansı yok gibi bir şey**. Korsandan ise paylaşımlı hesap daha mantıklı*bence.*

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,351
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Win/Win/Win olayı aslında Oyunu yapan şirket parasını alıyor oyunu alıp satan kişi belirli bi satış üzerinde parasını amorti edip kâra geçiyor üstüne son kullanıcıda ucuza oyun oynuyor daha ne olsun birde virüs yeme derdin yok

SadeceBirisi.

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,312
İsim
uwu
1702763250984.png

evet diyenlere sorum
1 adam parasını vermiş mi vermiş
2 istersem hesabımı tüm arkadaşlarımla paylaşırım kısıtlama var mı yok
3 herkesin kaarına oluyor
4 sadece 4 ü sevdiğim için

• Konu Sahibi Konu Sahibi
Win/Win/Win olayı aslında Oyunu yapan şirket parasını alıyor oyunu alıp satan kişi belirli bi satış üzerinde parasını amorti edip kâra geçiyor üstüne son kullanıcıda ucuza oyun oynuyor daha ne olsun birde virüs yeme derdin yok
Hocam bende öyle düşünüyorum.Satıcının hakkına girmiyoruz.Zaten satışı engellense bile zaten bu 2.el gibi durumlarda her zaman olan bir şey.Oyun yapımcısı alakamızda değil korsan olmayan bir ürünü başka birinden alıyoruz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Evet hocam ona göre 2.elde kullanmayalım ürünü satan bey para kazanamadı.Hocam bulmuşlar bil dalga işine gelmeyen her şey korsan olmasa bile hırsızlık.
Dediğinize katılıyorum.

Remi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,177
İsim
Mustafa Yüksel
İlgilendiği Kategoriler
Bilim, Tarih
Instagram
@remileas
Discord
lrearis
Paylaşımlı hesaptan kastınız kâr amacı gütmeden arkadaşlara ya da aileye verilen aile erişimiyse bu kesinlikle korsanlık değildir ki oyunlar bunu kendileri seçiyor ya da Steam.

Eğer hesaba oyunu alıp 5, 6 kişiye satmaktan bahsediyorsanız bu korsan oynamakla aynıdır hatta daha kötü de olabilir.
Bu Steam'ın kullanıcı sözleşmesine aykırı yani legal olmayan bir şey bu. Ayrıca 2. El ürünle bu aynı şey değil sen Steam'dan aldığın ürünlerin direkt sahibi olarak geçmiyorsun. Ürünü kiralamış gibi sayılıyorsun senin kesin olarak sahip olduğun bir ürün yok ortada yani. 1 günlük araç kiraladığını düşün, bu aracı saatlik olarak başkalarına kiralaman etik değildir çünkü sana kiralayan kişi bu aracı sadece sana kiralıyor. Bu bir nevi karaborsaya da giriyor yani. Sadece kişisel bakış açısıyla bakarak bu işin içinden çıkamazsınız.

Top Bottom