Herkesin fikrine saygı duyarım ama bence de online oyuna para vermek saçma. Hem oyun oyuna para veriyorum hem de insanlarla beraber oynamak zorundayım. Ayrıca Steam muhabbettinde son yıllardan bahsettiğimi sen de biliyorsun, 3 yıl önce 10-15 3A oyun falan alınmıyordu, sen büyük firmaların yaptığı orta bütçeli oyunları 3A sanıyor olabilirsin. Ayrıca o zaman arkadaşlarımızla da buluşmayalım mı? İşte bence mesela The Finals'a vereceğin paraya arkadaşınla dışarı çıksan daha çok keyif alırsın ben bundan bahsediyorum illa arkadaşınla bir aktivite yapmak istiyorsan.Aynen kesin öyledir knk, dur tek tek yanıtlayayım.
Hikayeli oyun ile online bir oyunu bir tutuyorsan zaten diyecek bir şey yok. Bir insan bin kere aynı hikayeli oyunu oynamaz ama 1000 kere online oyun oynayabilir. CS kitlesinin çoğu en az 1000 saat oynuyor, bu da en az 2K defa tekrar oynadığı anlamına geliyor. Ayrıca biri NPC ile dolu, diğeri gerçek insanlar. O zaman arkadaşlarımızla da buluşmayalım, sürekli aynı şeyleri yapıyoruz. Geziyoruz, kola çekirdek, 2-3 muhabbet. Mantıklı mı sence?
Benim yazımı iyice bir oku bakalım. Ben hiç online oyuna para basılır dedim mi? Online oyun alınır dedim. Çok yüksek miktarda para basmıyorsa, basılabilir. Seni sıkıyorsa, 2 hafta bir skini kullanmak, onu bilmem. Ama mesela CS’de kasadan Gamma Doppler/Fade/Gamma Emerald vs. çıkarsam, hiç sıkılmam. Ayrıca, CS’den bir şey alıp satıp, kârla geri alabiliyorsun. Sen LOL’den örnek vermiştin, ben bir skin alsaydım sıkılmazdım kenarda durur'du oynardım. Ben oyuna yüksek para basılmasına karşıyım, hiç basılmamasına değil. Yani gidip de 2.000 TL basmam.
Sadece GTA mı oynamışımdır Steam kütüphanemde 100’e yakın hikayeli oyun var Steam dolara geçmeden önce aldıklarım ve dolara geçtikten sonra çok ucuz diye aldıklarım olmak üzere ve hepsini bitirdim.
Gelelim Steam mevzusuna: "Önceki fiyatlarla da pahalıydı, şimdi de pahalı." Ciddi misin, yaşın kaç? Steam kullanmaya 2022’de mi başladın? Dolar kuru 1.5 TL’ydi, sonra 10 TL oldu, en son dolara geçti. Önceden CS:GO 12 TL’ydi, çoğu popüler oyunu 5-40TL arasında Rahatlıkla alabiliyorduk hele kış indirimlerinden bahsetmiyorum bile, alım gücü çok iyiydi. Ben çocukken kaliteli oyunları 2.5 TL’ye alıyordum. GTA 5’i 50-75 TL’ye, CoD serisini söylemiyorum bile, resmen beleşti. 14-20 TL’ler havada uçuşuyordu.
Şu an 10 dolara 1-2 çerezlik oyun alınıyor. 3 yıl önce 100 TL’ye 10-15 AAA oyun alabiliyorduk, konuşmaya gerek yok.
Mesaj otomatik birleştirildi:
He tamam bi an Laf atıyon diye anladım kusura bakma malum forumda bilmeden konuşan ve yanlışı savunmak için karşılık veren çok
Son düzenleme: