Neler Yeni

Yardım Şu iki oled monitörden hangisini önerirsiniz ?

medusa1

80+
Durum şöyle , hem rekabetçi hem de hikayeli oyun oynayan birisiyim. Oled monitör almaya karar verdim. Alttaki iki monitörün bazı farklılıkları var.

PG32UCDM , sadece 4k 240 hertz destekliyor. Ve QD-OLED bir monitör.

PG32UCDP ise çift modlu bir monitör. Yani hem 4k'da 240 hertz hem de 1080p'de 480 hertz destekliyor. Ve WOLED bir monitör.

QD-OLED olan daha canlı renkler sunabiliyor fakat çok fazla ışık vurduğunda siyahlar mora dönüşüyor maalesef. WOLED olan ise mat panel olduğu için siyahlar hep siyah fakat renkler öbürüne göre daha cansız.

Siz hangisini önerirsiniz ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
74
İsim
Mehmet sunal
rekabetçi oyun oynayacaksan 480hz gerçekten farkediyor.(eğer üst düzey oyuncuysan)

medusa1

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
rekabetçi oyun oynayacaksan 480hz gerçekten farkediyor.(eğer üst düzey oyuncuysan)
Hocam aşırı try hard ve profesyonel seviyede oynuyorum. Bu açıdan bakınca aslında 480 hertz olan evet daha mantıklı fakat WOLED panel olduğu için hikayeli oyunlarda tatmin etmeyecek gibi hissediyorum. Bir de 1080p'de 480 hertz moduna alınca bulanık oluyor diyen var. Gereksiz bir özellik falan diyenler de var. Bu yüzden öbürünü alıp rekabetçi oyunları 4k 240 hertz oynasam nasıl olur sizce ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
74
İsim
Mehmet sunal
Hocam aşırı try hard ve profesyonel seviyede oynuyorum. Bu açıdan bakınca aslında 480 hertz olan evet daha mantıklı fakat WOLED panel olduğu için hikayeli oyunlarda tatmin etmeyecek gibi hissediyorum. Bir de 1080p'de 480 hertz moduna alınca bulanık oluyor diyen var. Gereksiz bir özellik falan diyenler de var. Bu yüzden öbürünü alıp rekabetçi oyunları 4k 240 hertz oynasam nasıl olur sizce ?
bu soruya benim vereceğim cevap çok mantıklı olmayabilir çünkü 4k monitörü 1080p ye çekip hiç kullanmadım hocam

medusa1

80+
gerçi low ayarlarda veriyormuş siliyorum mesajı
Evet şimdi ben de gördüm ortalama 600 fps falan veriyor 4k low ayarlarda. Aslında bu şekilde de oynayabilirim. 480 hertz ile 240 arasında ne kadar fark var bilmiyorum fakat bildiğim tek şey mat panelde renkler kötü gözüküyormuş. Bu yüzden 4k 240 olanı alasım var gibi. Çok zor karar valla hocam ilk defa bir monitöre 60 bin lira verecem. Hangisini almalıyım bilmiyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
74
İsim
Mehmet sunal
Evet şimdi ben de gördüm ortalama 600 fps falan veriyor 4k low ayarlarda. Aslında bu şekilde de oynayabilirim. 480 hertz ile 240 arasında ne kadar fark var bilmiyorum fakat bildiğim tek şey mat panelde renkler kötü gözüküyormuş. Bu yüzden 4k 240 olanı alasım var gibi. Çok zor karar valla hocam ilk defa bir monitöre 60 bin lira verecem. Hangisini almalıyım bilmiyorum
hocam ben hem 144 hem 280 hem 540 hz deneyimledim 144 den 280 e geçince gerçekten çağ atlıyorsun ama 280 den 500e geçince çağ atlayacak kadar fark yok emin olun. Ama kesinlikle fark ediyor 280 ile 500hz arası 240 ile 480hz arasıda fark edecektir.

Claw's

80+ Silver
Hocam konu detayındaki iki monitörden birini kesin olarak alacam. Öneriniz için teşekkür ederim fakat rica etsem o ikisinden birini önerip sebebini de yazar mısınız ?
Panel farkıyla Asus ROG Swift PG32UCDM alırdım ben.

Top Bottom