Neler Yeni

Subay olmak istiyorum hangi sınava girmem gerekiyor?

Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
Mehmet Emin Akgöz
Aşırı derecede katılıyorum. Televizyonda gözüktüğü gibi bir askerlik bekliyorsanız çok büyük hüsrana uğrarsınız. Şu son 2-3 senedir Subay ve Astsubaylığa başvurularının genel anlamdaki sebebi ''5K temiz maaş eeğeğe'' tiplerinden oluyor (lafım konu sahibinde değil).
tabii ki parasıda iyi ancak vatanını korumak onun içinde hizmet vermek büyük bir sorumluluk ben bunları bilerek ve anlayarak bu seçimi yapmak istiyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

HERKESE ÇOK TEŞEKKÜRLER TAVSİYELERİNİZ VE ÖNERİLERİNİZ İÇİN SAOLUN İYİKİ VARSINIZ

Urthemiel

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
458
İsim
Alperen
aileme iyi bir gelecek sunmak için seçmeyi düşünüyorum
Kusura bakmayın ama bu seçenek asker mesleğinde maddi gelir dışında hiç bir şeyini karşılamıyor. Şöyle söylemem 21 yaşındayım çoğu terör bölgesinde yaşadım gördüm. Görmediğim ırkçılık ve dışlanma kalmadı. Hiç bir yere kendimi ait hissedemedim bu sebepten dolayı çünkü ortalama 3 senede bir il değiştirmek zorunda kaldım. Yeri geldi 4 sene aile olarak parça parça yaşadık. Yeri geldi 1.5 sene babamı göremediğim oldu vs. Aile hayatı için en kötü mesleklerden biri.

hakanoncul9

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,101
İsim
Hakan Öncül
Instagram
hakanoncul9
Steam
https://s.team/p/cnrp-vkvb/KJTNGHKW
Twitter
hakanoncul9
Discord
https://discord.gg/w4BaEHcVg3
msü sınavına girdim merak ettiklerini sorabilirsin

bariskarali

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,890
İsim
Barış Karalı
msü sınavına ve aynı zamanda tyt ayt sınavlarına girmen gerek. AYT puanına göre sıralama olacak sonra. Yani klit ayt.

Dahası  
Reaksiyon skoru
94
İsim
Emrullah Güner
arkadaşlar ben subay olmak istiyorum fakat birçok farklı bölüm var ve biraz kafam karıştı ben MSÜ var bide kara harp okulu var hangsine girmemiz gerekiyor bide ayt mi lazım tyt mi bilgisi olan varsa yazabilirmi ?
yanlış bilmiyosam msü sınavına girmek gerekiyor

KTimur

80+ Silver
En İyi Cevap
1
aslında ben bu mesleği parası ve ileride bu işi yapıp allah bana evlenmeyide nasip ederse aileme iyi bir gelecek sunmak için seçmeyi düşünüyorum ancak bunlar vatanımı sevmiyorum yada önem vermiyorum anlamına gelmez ben küçüklüğümden beri askerliği sevmiş ve saygı duymuşumdur akrabalarımdada var asker olanlar gerçekten seviyorum askerliği saygı duyulan ve duyulması gereken bir meslek
Askerlik parası için yapılacak bir meslek değildir.

Türk Yıldızlarında pilot olan Evren Ayna komutanımızın da MSÜ'ye girecekler için verdiği tavsiyelerden bir madde,
Screenshot_14.png

Verdiği tavsiye havacılık alanı ile ilgili olsa da bahsedilen şey ortak. Askerlik para için yapılmaz.

''Atanmışların değil, adanmışların yuvası!''

Bu mesleğin zorluğunu ve getireceklerin göz önünde bulundurmadan askerliğe yönelen çok insan var bu oldukça yanlış bir şey. Aile hayatın daha doğrusu özel hayatından tavizler vermen gereken bir meslek. Ailene uygun şartlar sağlamak istiyorsan daha farklı mesleklere yönel.

Top Bottom