"İstanbul'da hayatımı tehlikede gördüğümden İngiltere devletine sığınır ve bir an önce başka bir yere götürülmemi talep ederim efendim. Müslümanların Halifesi Mehmet Vahdettin."Sultan Vahdettin kaçtı mı? yoksa sürgün mü edildi? lütfen kanıtlarla
kaynak?"İstanbul'da hayatımı tehlikede gördüğümden İngiltere devletine sığınır ve bir an önce başka bir yere götürülmemi talep ederim efendim. Müslümanların Halifesi Mehmet Vahdettin."
kendisinin mektubu dostum google ile ufak araştırmayla bulabilirisnkaynak?
Sultan Vahdettin kaçtı mı? yoksa sürgün mü edildi? lütfen kanıtlarla
kurtuluş savaşındaki tutumu çok kötü atatürke felan idam kararı çok yanlış1922 Tarihinde zaten Osmanlı Devleti fiilen son bulmuş oldu, halifelik ve saltanat kaldırıldı. Osmanlı Hanedan Azaları'da daha sonra Ülkeden sürgün edildi o zamanki Hükümet tarafından.
Sultan Vahdettin'in Şehri terk etme sebebi olarak; İstanbul'un Osmanlı'nın son Dönemlerinde yeteri kadar can güvenliğine vakıf bir yer olmadığı hasebiyle Şehri terkettiği söylenir.
Kendi bile isteyerek Ecdad toprağını bırakmamıştır, kaldı ki böyle bir şeyi hiç bir Osmanlı Padişahı yapmaz. Tamamen zorunluluk halleri sebebiyle Şehri terketmek zorunda bırakılmıştır.
kankam bana bi özel mesaj atar mısın bir şey göndereceğim1922 Tarihinde zaten Osmanlı Devleti fiilen son bulmuştu, halifelik ve saltanatta çok süre geçmeden kaldırılmıştı. Osmanlı Hanedan Azaları'da daha sonra Ülkeden sürgün edildi o zamanki Hükümet tarafından.
Sultan Vahdettin'in Şehri terk etme sebebi olarak; İstanbul'un Osmanlı'nın son Dönemlerinde yeteri kadar can güvenliğine vakıf bir yer olmadığı hasebiyle Şehri terkettiği söylenir.
Kendi bile isteyerek Ecdad toprağını bırakmamıştır, kaldı ki böyle bir şeyi hiç bir Osmanlı Padişahı yapmaz. Tamamen zorunluluk halleri sebebiyle Şehri terketmek zorunda bırakılmıştır.
600 sene dünyaya hükmetmiş bir devletin halifes hakkında böyle konuşmaktan men ediyorum siziAdam topuk yapmiş hocam
Hocam son attigimi gormediniz galiba?600 sene dünyaya hükmetmiş bir devletin halifes hakkında böyle konuşmaktan men ediyorum sizi
Ayrıca siz kim olarak men ediyorsunuz? Ülubunuza dikkat edin600 sene dünyaya hükmetmiş bir devletin halifes hakkında böyle konuşmaktan men ediyorum sizi
Sultan Vahdettin kaçtı mı? yoksa sürgün mü edildi? lütfen kanıtlarla
Ben o ecdadımı savunuyorum varsa sizin sizde savunun herhangi bir üslup bozukluğu yokHocam son attigimi gormediniz galiba?
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ayrıca siz kim olarak men ediyorsunuz? Ülubunuza dikkat edin