Sünni erkek Alevi kız ilişkisi

Mezhep mi saçmalık
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sizin aile kapalı mı
Bazıları kapalı bazıları açık istediği gibi kimse kimseye karışmaz. Bizim ailede Kapalı olanların çoğu okumamış okuyan da öyle ilkokul ortaokulu falan açıkların hepsi de üniversite mezunu öğretmenler

Allah akıl fikir versin size ve sizin gibilere , Din ile kafayı bozup artık bu konulara bile katmaya başladınız.

Kafayı yedim bu nasıl bir muhabbet üstelik cevapta 1-2 kişi de din çok önemli anlaşamazsınız falan demiş şaka mı bunlar yoksa biz mi mağaradan yeni çıktık belli değil.

Kız kurtulmuş hacı Allah korumuş gerçekten inşallah da barışmaz yoluna gider kız yoksa hayatı bu kafa yapısıyla mahvolacak.
Linç edilebilirim derken işte sen ve senin gibi bir - iki şahısı aslında demek istemiştim, yanılmadım yine....

Şhasi fikrimi belirttim ama sen resmen kudurmuşsun, yok din felan demişsin de, sen benim neye inanıp neye inanmadığımı tam olarak bilmediğini düşünüyorum ve sırf senin görüşüne ters diye bahane uyduruyorsunuz. Ben tekrar ediyorum, şahsi fikrimdir, kimisine doğru gelir, kimisine yanlış, kişi kendi bilir...

Tekrar yazayım, Ben sunni olsam, kız alevi olsa kızın yüzüne dahi bakmam öğrendikten sonra çünkü hem sunni kesimi iyi tanıdığıma inanıyorum hem de alevi kesimi. Her iki taraf da birbirine kız vermez çoğunlukla ve anlaşamazlar genelde. Şans oyunu değil evlilik.

Burdaki konu sahibine ise istişare yapmasını tavsiye ederim, büyüklerine ve güvendiklerine bu konuyu açsın, hem kız ailesinden hem de kendi ailesinden büyükler bakalım ne dicekler belki de ikisi için olumlu ve hayırlı bir yol bulunur, çözüm üretilir sonuçta evlilik kişilerin en önemli kararlarıdır.

Tekrar yazayım, Ben sunni olsam, kız alevi olsa kızın yüzüne dahi bakmam öğrendikten sonra çünkü hem sunni kesimi iyi tanıdığıma inanıyorum hem de alevi kesimi. Her iki taraf da birbirine kız vermez çoğunlukla ve anlaşamazlar genelde. Şans oyunu değil evlilik.
Yine karşıma çıktın yazdıklarını okudum ve 3 sayfalık yazıda en saçma yorumu yine sen yazmışsın arkadaşım. valla 1 kere şaşırt ya. Siz cidden insanların inanış şekline göre mi kız seçiyorsunuz. İsterse ruffles soğanlı cipse tapsın umrunda dahi olmaz. Olmamalı da zaten

Linç edilebilirim derken işte sen ve senin gibi bir - iki şahısı aslında demek istemiştim, yanılmadım yine....

Şhasi fikrimi belirttim ama sen resmen kudurmuşsun, yok din felan demişsin de, sen benim neye inanıp neye inanmadığımı tam olarak bilmediğini düşünüyorum ve sırf senin görüşüne ters diye bahane uyduruyorsunuz. Ben tekrar ediyorum, şahsi fikrimdir, kimisine doğru gelir, kimisine yanlış, kişi kendi bilir...

Burdaki konu sahibine ise istişare yapmasını tavsiye ederim, büyüklerine ve güvendiklerine bu konuyu açsın, hem kız ailesinden hem de kendi ailesinden büyükler bakalım ne dicekler belki de ikisi için olumlu ve hayırlı bir yol bulunur, çözüm üretilir sonuçta evlilik kişilerin en önemli kararlarıdır.
Abimin Based Oluş Şaka mı

Dostlar merhaba uzun zamandır kafamı karıştıran bir olayı sizlerle paylaşmak istiyorum.
2.5 senelik ilişkim vardı 1 ay öncesine kadar ailevi sebeplerden dolayı bitirmek “zorunda” bırakıldım.
Her şey normal gidiyordu ta ki ailemle tanıştırana kadar. Sevgilimi annemle tanıştırdım annem kızı çok sevdi etti. Beraber kahve içmeye gitmeler, yemek yemeye gitmeteler hatta annem ve sevgilim buluşup sohbet muhabbet dahi ediyorlardı. Ama annem bir gün “oğlum bu kız Alevi mi? Aleviyse baban onay vermez bu ilişkiye” dedi.
“Hayır anne ne alakası var” diye geçiştirdim.
Ama cidden bilmiyordum ilişkinin 2. Senesinde öğrendim hiç sormamıştım ve böyle şeylere çok kafaya takan biri değilim. Ben kızı çok seviyorum hala da seviyorum evlilik düşünüyordum arkadaşlarım ve ailem kafamı çok bulandırdı. Arkadaşlarım “sen camiye gidersin onlar Cemevine gider” sizin yaşam tarzlarınız uymaz olmaz etmez dediler hep.Bende madem ilerisini göremiyorum bitirmek dogru olacak diye bi karar aldım ve bitirdim. Ama çok pişmanım kız çok ağladı etti gözyaşı döktü ben eve gelince kendi başıma çok ağladım. Barışmak istiyorum ama korkuyorum her şeyden. Alevi biri ile sunni biri olabilir mi ne yapmam gerek.
bence mezhep işi boş iş neticede ikiniz de müslümansınız

bence mezhep işi boş iş neticede ikiniz de müslümansınız
Hayır benim mezhebine göre o müslüman değil komik olan onun mezhebine göre de ben müslüman değilim. Namaz yok, oruç yok, ağız dolusu küfür, sigara alkol hepsi var ama en gereksiz konularda en müslüman halk türk milleti oluyor. Bu halkın cahilliğini hafife alıyoruz

Forumda belki en saçma ve kanser kişilerin başında geliyorsun gerek kafa yapınla gerek argümanlarınla gerçekten hayatında olan insanlara sabır dileyeceğim ama onlar da senin gibileri olduğu için sıkıntı yok aslında.
Benim meselem senin ne düşündüğün değil sen nasıl istiyorsan öyle yaşa ama fikirlerini süsleyip püsleyip insanları etkileyemezsin , alttan alttan doğrusu buymuş da diğerleri yanlış yapıyormuş hissi uyandırmaya çalışamazsın yoksa ne yapmak istersen yap istersen hayatını Şeriat ile yaşa umrumuzda değil.

Hayır benim mezhebine göre o müslüman değil komik olan onun mezhebine göre de ben müslüman değilim. Namaz yok, oruç yok, ağız dolusu küfür, sigara alkol hepsi var ama en gereksiz konularda en müslüman halk türk milleti oluyor. Bu halkın cahilliğini hafife alıyoruz
Zaten sorun da o ya herkeste nedense bir en iyi müslüman benim yarışı var oysa ibadetin kişisel olduğu ve herkesin ibadetini içinde yaşaması gerektiği her yerde söylenmiştir.
Allah bunlarla sonumuzu hayır etsin.

Siz olayı farklı yerlere çekiyorsunuz, kendi fantezi dünyanızda yaşıyorsunuz... Size başarılar beddua edeyim. Elimden ancak bu kadar gelir.

Sizi eleştirenlere hep dinci, akpli veya yobaz diyerek üste çıkmaya çalışıyorsunuz, aslınıza baktığımızda ise ya siyonistçi ya da dinsiz kesime övgüler yağdırıyorsunuz, kendinizi de saklamaya çalışıyorsunuz... Ne haliniz varsa görün, sizinle işim olmaz.

Konu sahibi için yazdıklarım sizi ilgilendirmez, istediğim şekilde yazarım, rahatsız olduysanız demek ki doğru yazmışım.

Sen 2025

Geri