Neler Yeni

Süperbox Ping sorunu

Safa.26

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Safa
Merhaba arkadaşlar. Altyapımdaki vdsl kablom çalındığı için altyapı sorunu yaşıyorum. Bu soruna karşılık süperbox bağlattım. Fakat oyunlar ping ms vs. sorunlar yaşıyorum. Bu ping ve ms sorununu ortadan nasıl kaldırabilirim veya minimuma indirebilirim. Müşteri temsilcisini arayıp çözümlenmesini istedim fakat bir sonuç alamadım.bu arada kabloyla bağlayım bilgisayara.

Aswium

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
133
İsim
Muhammet Söğütçü
Merhaba, hangi oyunlarda sorun yaşıyorsunuz?

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
14,974
İsim
Oğuz Oğuz
Merhaba arkadaşlar. Altyapımdaki vdsl kablom çalındığı için altyapı sorunu yaşıyorum. Bu soruna karşılık süperbox bağlattım. Fakat oyunlar ping ms vs. sorunlar yaşıyorum. Bu ping ve ms sorununu ortadan nasıl kaldırabilirim veya minimuma indirebilirim. Müşteri temsilcisini arayıp çözümlenmesini istedim fakat bir sonuç alamadım.bu arada kabloyla bağlayım bilgisayara.
Biraz mobil şebeke altyapınız ile ilgili.
Bizim evde Turkcell mobil çok iyi mesela.
Bende kullandım bir ara adsl’den daha iyi ping değerleri alıyordum.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
70,062
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Turkcell'in Superbox üzerinde hiçbir etkisi yok, bölgendeki baz istasyonu yoğunsa patates oluyor. Arayınca güncelliyoruz falan diyorlar ama inanma, kapatıp açıyorlar uzaktan anca :)

Aswium

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
133
İsim
Muhammet Söğütçü
Daha çok eşli oyunlarda valorant rocket league tarzı
Hangi sunucuyu seçmen gerektiğini biliyorsundur diye düşünüyorum. Ben airfiber bir internete sahibim ve çok dalgalı bir internetim var. Şu linkteki videoyu izleyip yapar mısın bir süreliğine sorunumu cidden çözmüştü, şuan sorunum devam ediyor ama artık yapacak bir şey yok maalesef :D Takıldığın yer olursa mesaj at yardımcı olurum.

Safa.26

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Safa
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hangi sunucuyu seçmen gerektiğini biliyorsundur diye düşünüyorum. Ben airfiber bir internete sahibim ve çok dalgalı bir internetim var. Şu linkteki videoyu izleyip yapar mısın bir süreliğine sorunumu cidden çözmüştü, şuan sorunum devam ediyor ama artık yapacak bir şey yok maalesef :D Takıldığın yer olursa mesaj at yardımcı olurum.
sunucu bildiğim kadarıyla boşta olanı seçiyoruz fakat tam emin değilim.videoyu da izliyip yapacağım sonucu iletirim size

Aswium

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
133
İsim
Muhammet Söğütçü
sunucu bildiğim kadarıyla boşta olanı seçiyoruz fakat tam emin değilim.videoyu da izliyip yapacağım sonucu iletirim size
Riot Games'in oyunlarında genelde otomatik ayarlanıyor ama bi ihtimal ayarlanmamış olabiliyor. Valorant'ta İstanbul'u seçmen lazım, sunucular daha yakın olduğu için ping sorunun olmaz, Rocket League'de ise sadece Avrupa'yı seçin.

Safa.26

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Safa
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Riot Games'in oyunlarında genelde otomatik ayarlanıyor ama bi ihtimal ayarlanmamış olabiliyor. Valorant'ta İstanbul'u seçmen lazım, sunucular daha yakın olduğu için ping sorunun olmaz, Rocket League'de ise sadece Avrupa'yı seçin.
Ben sunucu derken modem ayarlarını kastediyorsun sandım. Evet istanbul franfurt vs çok ping oluyor onlarda mesela İstanbul serverında arkadaşlarım 20 felanken bende 70 diğerlerini siz tahmin edin İstanbul’da böyleyse

Aswium

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
133
İsim
Muhammet Söğütçü
Ben sunucu derken modem ayarlarını kastediyorsun sandım. Evet istanbul franfurt vs çok ping oluyor onlarda mesela İstanbul serverında arkadaşlarım 20 felanken bende 70 diğerlerini siz tahmin edin İstanbul’da böyleyse
İnanın aynı problemleri yaşıyoruz :( en azından sabit olsa yine razıyım ben ama maalesef olmuyor. Videoyu izlediniz mi?

Aswium

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
133
İsim
Muhammet Söğütçü
evet izledim fakat sonuç aynı
Hadi be :( belki ufak etkiler diye düşünmüştüm. Son olarak önerebileceğim bazı ayarlar var az da olsa faydası olur belki.

Önce arama kısmına Ağ durumu > Bağdaştırıcı Seçeneklerini Değiştir > Bağlı olduğunuz ağı seçin sağ tıklayın özellikler deyin (Ethernet yazan büyük ihtimalle)

Resimdeki yerin açılmış olması lazım. > IPv6 kapayın ve sonra görselde de görüldüğü gibi Yapılandıra tıklayın > Güç yönetimine gidip seçili olan varsa kaldırsın hepsini. Ardından Gelişmişe gelin ve aşağıda yazdıklarımı bulup dediğim gibi devre dışı bırakın.
Adsız.png

Enerji tasarruflu ethernet: Devre Dışı
Gigabit Lite: Devre Dışı
Gigabit'i (Powersaving) otomatik... : Devre Dışı
Power Saving Mod: Devre Dışı
Yeşil Ethernet: Devre Dışı

Yeniden başlatın.
Bi sorun olursa tekrardan eski haline getirebilirsiniz, umarım sorun çözülür.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
70,062
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Sorunun wi-fi ile çok bir alakası yok. Turkcell'in baz istasyonları 2-3 yıl önce gayet yeterliydi, zamanla yetersiz olmaya başladı. Özellikle akşam saatlerinde sinyaller sıklaşıyor, yük artıyor artık bu yükü kaldıramıyor 1-2 baz istasyonu. Bonus olarak Turkcell'in yıllardır yaptığı bandwith kısıtlamaları gelince internet rezalet bir hale geliyor.

Top Bottom