Neler Yeni

Superonline fiber internet hizmeti hakkında

Shadow

80+
Merhaba. Superonline fiber internet hizmeti alındığında;
  1. Kendi verdikleri modemlerini mi kullanmak zorundayız yoksa istediğimiz herhangi bir markanın fiber modemini kullanabiliyor muyuz?
  2. Kendi modemleri düzenli olarak yazılım güncellemesi alıyor mu?
  3. Abonelerine, hizmet sağlanan kullanıcı adı ve şifresini veriyorlar mı?
  4. IPv6 hizmeti desteği var mı?
  5. Oyunlarda nasıldır? Oyun web sitelerine ya da oyun içi marketlerde erişim sorunları oluşuyor mu?

Son düzenleme:

TRecoN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
255
İsim
Aytaç Şükrü YALÇIN
  1. Kendi verdikleri modemlerini mi kullanmak zorundayız yoksa istediğimiz herhangi bir markanın fiber modemini kullanabiliyor muyuz?
  5. Oyunlarda nasıldır? Oyun web sitelerine ya da oyun içi marketlerde erişim sorunları oluşuyor mu?
1- Kendi verdikleri modemi kullanmak zorundasın.
2- Bilgim yok şu anlık.
3- Kullancı adı ve şifresini vermiyorlar.
4- Bilgim yok müşteri hizmetlerinden öğrenilebilir ama.
5- Valorant oynuyordum istanbul içi 4-7ms ping aldığımı hatırlıyorum.

Ek olarak bir şey belirteyim. Ben evden çalışıyorum bizim şirket basecamp kullanıyor. Vodafone dan Superonline geçtiğimiz anda basecampe yüklediğim görsellerin önizlemesi yüklenmemeye başladı. Müşteri hizmetlerini aradım ve çözümü şöyle bulduk. Güvenli internet aile profili işl başta açılı gelirmiş her müşteri ve her servis sağlayıcısı için. Sonradan biz kapatırmışız. Eğer gerekli değilse kapatmanızı öneririm.

TeknoPiyon

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,520
İsim
ArtiAnius
1- Kendi verdikleri modemi kullanmak zorundasın.
2- Bilgim yok şu anlık.
3- Kullancı adı ve şifresini vermiyorlar.
4- Bilgim yok müşteri hizmetlerinden öğrenilebilir ama.
5- Valorant oynuyordum istanbul içi 4-7ms ping aldığımı hatırlıyorum.

Ek olarak bir şey belirteyim. Ben evden çalışıyorum bizim şirket basecamp kullanıyor. Vodafone dan Superonline geçtiğimiz anda basecampe yüklediğim görsellerin önizlemesi yüklenmemeye başladı. Müşteri hizmetlerini aradım ve çözümü şöyle bulduk. Güvenli internet aile profili işl başta açılı gelirmiş her müşteri ve her servis sağlayıcısı için. Sonradan biz kapatırmışız. Eğer gerekli değilse kapatmanızı öneririm.
Neden kendi verdikleri modemi kullanmak zorundayız ?

TRecoN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
255
İsim
Aytaç Şükrü YALÇIN
Neden kendi verdikleri modemi kullanmak zorundayız ?
Onu turkcell superonline sormak lazım ama kısaca şöyle yanıtlayayım. Çünkü sanırım şu yüzden bunu kendi tecrübelerimle fark ettim. Evine yüksek hız geliyor. seçtiğin pakete göre de ya ONT cihazından yada modem üzerinden paketine göre hız kısıtlanmasını yapıyorlar. Çünkü ilk başta yüksek başlıyor. Ve sonra düşüyor. Bu birincisiydi. İkinci olarak da abimin laptopu gamegarage gaming laptop. Killer ethernet var üzerinde bu killer ethernetten dolayı sanırım sadece onun bilgisayarında bizim 500mbps aldığımız normal paketimiz onun bilgisayarında 900 küsürlerde yani 1gbps gibi hız geliyor hız testi yaptığımız da ama normal indirmelerde bu kadar yüksek farklılıklar ediyor mu görmedim.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,876
İsim
Emre Zengin
5. soruya şöyle yanıt vereyim. Konumum: Çorlu/Tekirdağ. Şu zamana kadar bir sorun yaşamadım.
Ekran Görüntüsü (290).png

TeknoPiyon

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,520
İsim
ArtiAnius
Onu turkcell superonline sormak lazım ama kısaca şöyle yanıtlayayım. Çünkü sanırım şu yüzden bunu kendi tecrübelerimle fark ettim. Evine yüksek hız geliyor. seçtiğin pakete göre de ya ONT cihazından yada modem üzerinden paketine göre hız kısıtlanmasını yapıyorlar. Çünkü ilk başta yüksek başlıyor. Ve sonra düşüyor. Bu birincisiydi. İkinci olarak da abimin laptopu gamegarage gaming laptop. Killer ethernet var üzerinde bu killer ethernetten dolayı sanırım sadece onun bilgisayarında bizim 500mbps aldığımız normal paketimiz onun bilgisayarında 900 küsürlerde yani 1gbps gibi hız geliyor hız testi yaptığımız da ama normal indirmelerde bu kadar yüksek farklılıklar ediyor mu görmedim.
modemin mac adresini kopyalıp diğer modeme geçirip sonsuz internet alamaz mıyız ::D
Çünkü kullanacağın routerı kara listeye alıyorlar. Engel mevcut yani. Ayrıca, ZTE H3600 verirlerse yandınız. Beş para etmez bir router.

TRecoN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
255
İsim
Aytaç Şükrü YALÇIN
Çünkü kullanacağın routerı kara listeye alıyorlar. Engel mevcut yani. Ayrıca, ZTE H3600 verirlerse yandınız. Beş para etmez bir router.
WiFi 6 modem vermişlerdi bize özellikle WiFi 6 olan paketi seçin aşağısını almayın WiFi 6 harbiden cihazlarının WiFi 6 olmasa bile sinyal kalitesi fark ediyor. WiFi 6 olduğunda gelen modem kaliteli güzel modem biraz büyük biraz ısınıyor sadece.

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,316
İsim
Semih Boran
modemin mac adresini kopyalıp diğer modeme geçirip sonsuz internet alamaz mıyız ::D
Hayır, MAC adresi çalışmıyor. Başka bir şeyleri de kontrol ediyor ve şifre için dump etme yöntemi var fakat herkeste çalışmıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

WiFi 6 modem vermişlerdi bize özellikle WiFi 6 olan paketi seçin aşağısını almayın WiFi 6 harbiden cihazlarının WiFi 6 olmasa bile sinyal kalitesi fark ediyor. WiFi 6 olduğunda gelen modem kaliteli güzel modem biraz büyük biraz ısınıyor sadece.
ZTE H3600 zaten Wi-Fi 6 bir router modeli ve dediğinizde zerre alakası yok. İnternet tek bir cihazda bile stabil değil ve arayüzü tamamen kısıtlı (AX ile N ayrılması bile yasaklanmış. Böyle bir rezaleti de ne duydum ne gördüm Turkcell haricinde).

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,919
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
Kendi verdikleri modemlerini mi kullanmak zorundayız yoksa istediğimiz herhangi bir markanın fiber modemini kullanabiliyor muyuz?
Kendi verdiklerine zorluyorlar ama TV+ kullanmıyorsan istediğin modemi kullanabilirsin.
Kendi modemleri düzenli olarak yazılım güncellemesi alıyor mu?
Pek sayılmaz. Yılda bir desek yeridir.
Abonelerine, hizmet sağlanan kullanıcı adı ve şifresini veriyorlar mı?
Kullanıcı adı modem arayüzünde yazıyor. Şifreyi kendin öğrenebilirsin. Ama sağlamıyorlar kendileri.
IPv6 hizmeti desteği var mı?
Maalesef şu anlık yok.
Oyunlarda nasıldır? Oyun web sitelerine ya da oyun içi marketlerde erişim sorunları oluşuyor mu?
Güvenli İnternet kapalıysa bir sorun oluşmuyor. Online oyunlarda ping kısmında da Turkcell son 4 yıldır İstanbul dışında illerde gereksiz fazla bir pinge sahip. Eğer İstanbul'da isen bir sorun yaşayacağını zannetmiyorum ama İzmir'de veya Ankara'da isen normalde 8-9ms alman gerekirken 14-16ms civarı değerler alabiliyorsun İstanbul'a. Eski Telekom VDSL/FTTB hattımdan İstanbul'a 11ms alıyordum öyle söyleyeyim.
Ayrıca, ZTE H3600 verirlerse yandınız. Beş para etmez bir router.
Neden? ben son 1 yıldır kullanıyorum, wifi ve genel kullanımda beni tatmin ediyor her ne kadar eski keenetic cihazım kadar olmasa da. Ne konuda beş para etmiyor?

İnternet tek bir cihazda bile stabil değil ve arayüzü tamamen kısıtlı (AX ile N ayrılması bile yasaklanmış. Böyle bir rezaleti de ne duydum ne gördüm Turkcell haricinde).
Ben 1 yıl 2 aylık kullanımımda stabilite ile ilgili bir sorun yaşamadım. Evde kablosuzdan bağlanan 6 cihaz var sadece birinde (Realme 6i) sorun yaşanıyor o da 2.4GHz ile bağlı. 2.4GHz performansı genel olarak kötü ama 5GHz'de tatmin ediyor.
AX ile N ayrılması kısmını anlamadım ama benim ve benim bölgemde 2022 Mart ayında yapılan güncelleme sonrası modemin kısmen tüm özellikleri açıldı, ilk bağlattığımda yapamadığım çoğu ayarı ve seçeneği görüntüleyebiliyorum şu an. Diğer kullanıcılar için durum ne bilmiyorum.

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,316
İsim
Semih Boran
Kendi verdiklerine zorluyorlar ama TV+ kullanmıyorsan istediğin modemi kullanabilirsin.

Kullanıcı adı modem arayüzünde yazıyor. Şifreyi kendin öğrenebilirsin. Ama sağlamıyorlar kendileri.

Maalesef şu anlık yok.

Güvenli İnternet kapalıysa bir sorun oluşmuyor. Online oyunlarda ping kısmında da Turkcell son 4 yıldır İstanbul dışında illerde gereksiz fazla bir pinge sahip. Eğer İstanbul'da isen bir sorun yaşayacağını zannetmiyorum ama İzmir'de veya Ankara'da isen normalde 8-9ms alman gerekirken 14-16ms civarı değerler alabiliyorsun İstanbul'a. Eski Telekom VDSL/FTTB hattımdan İstanbul'a 11ms alıyordum öyle söyleyeyim.

Neden? ben son 1 yıldır kullanıyorum, wifi ve genel kullanımda beni tatmin ediyor her ne kadar eski keenetic cihazım kadar olmasa da. Ne konuda beş para etmiyor?
Şöyle ki:
1. Sadece tek bir cihaz bağlıyken bile internet stabil değil (100 MBPS hızı hiçbir zaman göremedim)
2. Arayüzü çok kısıtlı (AX ile N SSID'si ayrılamıyor bile)
3. Harici antene de sahip değil ve bu yüzden 5GHz'in menzili çok kısa (biraz uzaklaşınca 2.4'e geçti kopup)
4. MU-MIMO da olmayabilir (bunun hakkında bir şey bulamadım)

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,876
İsim
Emre Zengin

Maalesef şu anlık yok.

Ben 1 yıl 2 aylık kullanımımda stabilite ile ilgili bir sorun yaşamadım. Evde kablosuzdan bağlanan 6 cihaz var sadece birinde (Realme 6i) sorun yaşanıyor o da 2.4GHz ile bağlı. 2.4GHz performansı genel olarak kötü ama 5GHz'de tatmin ediyor.
AX ile N ayrılması kısmını anlamadım ama benim ve benim bölgemde 2022 Mart ayında yapılan güncelleme sonrası modemin kısmen tüm özellikleri açıldı, ilk bağlattığımda yapamadığım çoğu ayarı ve seçeneği görüntüleyebiliyorum şu an. Diğer kullanıcılar için durum ne bilmiyorum.
Bu Güvenli İnternet tam olarak nereden kapatılıyor hocam? Zte ZXHN H267A modem var bende.

TRecoN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
255
İsim
Aytaç Şükrü YALÇIN
Hayır, MAC adresi çalışmıyor. Başka bir şeyleri de kontrol ediyor ve şifre için dump etme yöntemi var fakat herkeste çalışmıyor.

ZTE H3600 zaten Wi-Fi 6 bir router modeli ve dediğinizde zerre alakası yok. İnternet tek bir cihazda bile stabil değil ve arayüzü tamamen kısıtlı (AX ile N ayrılması bile yasaklanmış. Böyle bir rezaleti de ne duydum ne gördüm Turkcell haricinde).
Ben kendi deneyimlerimi aktardım zaten size farklı cihaz gelmiş sorun yaşıyorsunuz, bize gelen alttakiydi. Herhangi bir sorun yaşamadık. Bir önceki modemimiz WiFi5 AC vodafone modemden geçtiğimiz için sinyal kalitesi fazlasıyla arttı ne demek alakası yok. Kötüden iyiye geçersen farkı hissedersin. Buda bu cihazın az çok iyi iş çıkardığını gösteriyordur.

1677518841215.png

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,634
Üyeler
161,317
Son üye
CarlssBerk
Top Bottom