Neler Yeni

Superonline kopru nasil yapilir?

floscy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
496
İsim
Emre Efe
Superonline wifi 6 modem kullanıyorum iki katlı bir evde yaşadığım için yukarı katta wifi problemleri oluyor eskiden kalma bir türktelekom modemim var vdsl2 300mbs wireless yazıyor üzerinde ama bunu yukarı kata kopru yapıp bilgisayara ethernet çektiğimde bilgisayara sadece 100mbs iletebiliyor bunun çözümünü bilen var mı? nerde hata yapıyorum?

Dahası  
Reaksiyon skoru
2,916
İsim
Ertuğrul
İlgilendiği Kategoriler
sim racing, laptop, mouse, klavye
internetin hızı kaç normalde wifi 6 üzerinden?

Dahası  
Reaksiyon skoru
2,916
İsim
Ertuğrul
İlgilendiği Kategoriler
altyapım 1gb destekliyor ama ben 500lük kullanıyorum
hocam bence normal pc ye direkt kablo çekmediğiniz sürece 300mbps eski bir modemden çok bir performans beklememek lazım. bendeki modem 1200mbps destekliyor ama benim odama gelen hıza baktığım zaman 700 lere kadar düşüyor.

floscy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
496
İsim
Emre Efe
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam bence normal pc ye direkt kablo çekmediğiniz sürece 300mbps eski bir modemden çok bir performans beklememek lazım. bendeki modem 1200mbps destekliyor ama benim odama gelen hıza baktığım zaman 700 lere kadar düşüyor.
farkındayım onun da benım sıkıntı direkt sadece 100mbs ile sınırlanıyor pc üzerinden bağlantı hızına baktığımda orda da maksimum 100mbs gosteriyor
1708001486344.png

Mithril

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
867
İsim
Muhammet Kürkçü
Superonline wifi 6 modem kullanıyorum iki katlı bir evde yaşadığım için yukarı katta wifi problemleri oluyor eskiden kalma bir türktelekom modemim var vdsl2 300mbs wireless yazıyor üzerinde ama bunu yukarı kata kopru yapıp bilgisayara ethernet çektiğimde bilgisayara sadece 100mbs iletebiliyor bunun çözümünü bilen var mı? nerde hata yapıyorum?
Muhtemelen köprü yapmak istediğiniz modemin portları max 100 mbps destekliyor ondan geçemiyorsunuz bu değeri.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2,916
İsim
Ertuğrul
İlgilendiği Kategoriler

floscy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
496
İsim
Emre Efe
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Mehmetdu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Mehmet
Router görevi gören modemin modelici açık yazar mısınız? Muhtemelen portları 100Mbps destekliyor.

floscy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
496
İsim
Emre Efe

Mithril

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
867
İsim
Muhammet Kürkçü
peki bilgisayara sadece ana modemden kablo cekip internet versem. ikinci modeme bilgisayardan kopru verebilir miyim öyle bir sey mümkün mü?
Çoğu anakartta tek ethernet portu olduğunu düşünürsek sanmıyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ancak yeni bir gigabit destekli Router alırsanız bilgisayar da 100mbps nin üstünü görürsünüz yada direk Router falan iptal edip modemden direk pc ye kablo çekerseniz olur.

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,311
İsim
Semih Boran
Size MR80x lazım. O TP-Link ile imkansız.

Mithril

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
867
İsim
Muhammet Kürkçü
Hocam bu arada şu üründe işinizi çözer. Evet wifi performansınız yine tp link yüzünden pek iyi olmaz ama enazından f/p olarak pcden gigabit alırsınız.

Top Bottom