Neler Yeni

Superonline modem ve hız rezaleti

emreb3944

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Yunus Emre Begeç
Merhabalar,
Yaklaşık 2 yıldır 1000 Mbps download / 50 Mbps upload hızına sahip Superonline internet kullanıyorum. Ancak son 1 aydır çok ciddi bir hız düşüşü yaşıyorum. Özellikle indirme yaparken bu sorun daha da belirgin hale geliyor. Steam, Epic Games gibi platformlardan yaptığım indirmelerde maksimum 200 Mbps’yi görebiliyorum. Halbuki Speedtest sonuçlarında 940 Mbps gibi yüksek değerler alıyorum.

Bu durumu daha net anlayabilmek için görev yöneticisinden ağ kullanımına da baktım. İlginç bir şekilde, indirme sırasında ağ kullanımı maksimum %15 civarında kalıyor. Ancak Speedtest esnasında bu oran %90’ların üzerine çıkıyor. Bu da bana bir yazılımsal ya da donanımsal problem olabileceğini düşündürdü.

Sorunun cihazdan kaynaklı olup olmadığını test etmek için farklı cihazlarda da denemeler yaptım. Ancak sonuç aynıydı. Bunun üzerine modem kaynaklı olabileceğini düşündüm ve Superonline teknik servisini çağırarak modem değişimi talep ettim. Yeni modem geldi, ancak hem performansı hoşuma gitmedi hem de istediğim kontrolü bana sunmadı.

Bunun üzerine kendi router’ımı satın aldım. Superonline’ın verdiği modem arayüzüne girerek PPPoE kullanıcı adı ve şifremi öğrendim, ayrıca MAC adresini de kopyaladım. Kendi router’ımda bu bilgileri doğru şekilde girmeme rağmen internete bağlanamadım. İnternet ışığı sürekli kırmızı yanıyor ve bağlantı kurulamıyor. Superonline’ın başka modem kullanımına izin vermemesi gibi bir durumla karşı karşıya kaldım.

Gerçekten çok sıkıldım. Hızlı bir internet altyapısına sahibim ama bunu kullanamıyorum. Yardımcı olabilecek biri varsa çok sevinirim. Özellikle bu tür bir durumda kendi router’ımı nasıl aktif hale getirebilirim, nerede hata yapıyor olabilirim? Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,080,263
Üyeler
171,725
Son üye
mealex
Top Bottom