Yardım 50 mbps'den 75mbps'ye geçersem gerçek hız artar mı ?

Jiyu

80+ Silver
Reaksiyon skoru
464
Gerçek Hız(Yukarı/Aşağı) 15352/51196 kbps
Ulaşılabilir Hız(Yukarı/Aşağı) 40663/112407 kbps
Şimdi benim paketim böyle ve etherhet kablosu da takılı. Hızlarım neden böyle ?
modem ayarlarından mı değiştirmem gerekiyor ? Tahattütüm bugün bitiyor ve TT devam etmeyi düşünüyorum.
50 mbps yerine 75 mbps seçersek fark olur mu ? Eğer yaşadığım yerden ötürü maks 40 alacaksam 75'e geçmeye gerek var mıdır ?
Bu arada 50mbps internet 610 TL , 75 ise 660 TL Aylık.
İlk 6 ay 400 , sonra 12 ay 800 tl gibi seçenekler de var fakat 18 ay'da 12 bin tl yapıyor. Sizce ne yapmalıyım ?
50 mbps speedtest sonuçlarım ise 43 mbps ve 13 indirme. Altyapım ise 72mbps

Modem xDSL istatistiklerini paylaşabilirsen biraz daha net yorum yapabiliriz. Hat değerine bakalım. Uygunsa ve sen şu anki haline memnunsan kalıp taahhüt yapabilirsin.
hocam bana da yardım edermisin kaç veriyorsa bakayım yükselttireyim türknete başta 100 dediler yaptım 100 açmadı int tt ekibi 50 yaptır hızı açılır dediler şuan 86 verir diyro altyapıma

hocam bana da yardım edermisin kaç veriyorsa bakayım yükselttireyim türknete başta 100 dediler yaptım 100 açmadı int tt ekibi 50 yaptır hızı açılır dediler şuan 86 verir diyro altyapıma
Bak mesela bu benim değerlerim. Attainable Net Date Rate modeme gelen hız. Benim aldığım hız Actual Net Date Rate. Paket 100mbps paket kullanıyorum. Speed testte 95mbps e 7.5 alıyorum. 11.5-12 arası da steam indirme hızı veriyor.
SNR margin 31 e 15. Yani bana yaklaşık 20mbps up da verebilirler. Arayıp konuşsam belki de verirler direkt. Verdiklerinde 15e 15 snr margin değerim olur. Hız arttıkça bu değer düşüyor. Bu değer ile kopma yaşanmaz. 10 dan aşağı bu değer iniyorsa kopmalar başlayıp stabilitesi olmaz. Senin durumlar nasıl ?
Umarım açıklayıcı olmuştur. Bu anlattıklarımda yüzeysel bilgi. Çok fazla detay vardır elbette. Teoride bunlara bakıp değerlendirme yapılabilir ama.
1758999463331.webp

Bak mesela bu benim değerlerim. Attainable Net Date Rate modeme gelen hız. Benim aldığım hız Actual Net Date Rate. Paket 100mbps paket kullanıyorum. Speed testte 95mbps e 7.5 alıyorum. 11.5-12 arası da steam indirme hızı veriyor.
SNR margin 31 e 15. Yani bana yaklaşık 20mbps up da verebilirler. Arayıp konuşsam belki de verirler direkt. Verdiklerinde 15e 15 snr margin değerim olur. Hız arttıkça bu değer düşüyor. Bu değer ile kopma yaşanmaz. 10 dan aşağı bu değer iniyorsa kopmalar başlayıp stabilitesi olmaz. Senin durumlar nasıl ?
Umarım açıklayıcı olmuştur. Bu anlattıklarımda yüzeysel bilgi. Çok fazla detay vardır elbette. Teoride bunlara bakıp değerlendirme yapılabilir ama.
Alıntıyı görüntüle
buna nasıl bakcam

Modem ara yüzüne girip oradan bakabilirsin.
arayüz şifermi unuttum aga :d değiştirdim geçenlerde yeni modem alınca ss almıştım galeriyi sildim geçen oda araya kaynamış :D

tamam sıfırladım mereti
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

tenda v12 den nasıl bakarım buna
Mert hocam incelemiş zamanında vay be. Videoda ayarlara bakıyor da bende göremedim.

reis huawei hg658 v2 vdsl2 modem bulup dener misin çok ucuz zaten 200 300 e bulunur
benim de bir zamanlar öyleydi bunu aldım düzeldi
modemi yeni aldım değiştiremem :( o kadar taksit ödedik faturaya ek

Ulaşılabilir hız 112Mbps gözüküyor 100 olmasa bile 90 falan alırsın o altyapıda. Fiyatı pahalı gelmiyorsa 100Mbps olarak taahhüt yenilenebilir.

50 olarak taahhüt yenile sonra hız yükseltten yüksek hıza geç sorun yaşarsan firmayı ara 50 olan pakete geri dön.
50 mbps yaptım , 100 yapıp tekarr aşağı düşürülmüyor diye biliyorum ayrıca benim altyapı 72 nasıl 100 olcak

arkadaşlar 50 mbps seçtim , maalasef 610 tl :(
Teşekkürler yorumlar için.. Altyapım iyi destekliyorsa belki ileride 75 yaparım

modemi yeni aldım değiştiremem :( o kadar taksit ödedik faturaya ek

50 mbps yaptım , 100 yapıp tekarr aşağı düşürülmüyor diye biliyorum ayrıca benim altyapı 72 nasıl 100 olcak

arkadaşlar 50 mbps seçtim , maalasef 610 tl :(
Teşekkürler yorumlar için.. Altyapım iyi destekliyorsa belki ileride 75 yaparım
reis zaten 200 300 liracık bişi bide hangi modemi aldınız

• Beğen
Reaksiyonlar: Jiyu
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,769
Üyeler