Neler Yeni

Sys Fan ayarlanmıyor.

ahmetmelihalemdar

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
913
İsim
Ahmet Melih Alemdar
Arkadaşlar.
Bilgisayarımın ön panelde 3 adet, arkada 1 adet egzoz fan mevcut. Bunların fan ve led kısmı kasanın arkasındaki dark çoklayıcıya bağlı. 6 adet fan 6 adet led çıkışı var.
360mm sıvı soğutmanın led lerini de çoklayıcıya verdim.
Hem MSI Center da hem de BIOS da CPU Fan ve Pompa fanını görebiliyorum ve ayarlayabiliyorum.
Fanlar çalışıyor, Led lerde çalışıyor.Çoklayıcının kumandası ile ledler değişiyor,Çoklayıcının fan kablosunu SYS Fan 1 e , 5 Led çıkışını da anakart üzerindeki JARGB V1 kısmına taktım.
Ayrıca ekran kartımdan çıkan Argb kablosunu da JARGB V2 taktım. Ama ne MSI Center ne Dragon Center Mystic Light ile kontrol edilemiyor. Bilgisi olan var mı?

Son düzenleme:

Mithril

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
875
İsim
Muhammet Kürkçü
Arkadaşlar.
Bilgisararımın önb panelde 3 adet, arkada 1 adet egzos fan mevcut. Bunların fan ve led kısmı kasanın arkasındaki dark çoklayıcıya bağlı. 6 adet fan 6 adet led çıkışı var.
Hem MSI Center da hem de BIOS da CPU Fan ve Pompa fanını görebiliyorum ve ayarlayabiliyorum.
Fanlar çalışıyor, Led lerde çalışıyor.Çoklayıcının kumandası ile ledler değişiyor,Çoklayıcının fan kablosunu SYS Fan 1 e , 5 Led çıkışını da anakart üzerindeki JARGB V1 kısmına taktım.
Ayrıca ekran kartımdan çıkan Argb kablosunu da JARGB V2 taktım. Ama ne MSI Center ne Dragon Center Mystic Light ile kontrol edilemiyor. Bilgisi olan var mı?
Hocam fan hızınımı kontrol edemiyorsunuz yoksa ışığınımı?

ahmetmelihalemdar

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
913
İsim
Ahmet Melih Alemdar
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Argb yi çözdüm program ile ama system fanını kontrol edemiyorum. Sivi sogutmanin pompa fani ile cpu fanda sorun yok. Diger 4 adet fanin bagli olduğu coklayici sys fan 1 e taktim. Fanlar çalışıyor. Kumanda ile hızları da ayarlaniyor ama anakart sys fan 1 görmüyor. 4 adet fanı tek çıkış kaldırmıyor olabilir mi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Arkadaşlar.
Bilgisararımın önb panelde 3 adet, arkada 1 adet egzos fan mevcut. Bunların fan ve led kısmı kasanın arkasındaki dark çoklayıcıya bağlı. 6 adet fan 6 adet led çıkışı var.
@Kürşat Kütükçü Kürşat neden olabilir?

Son düzenleme:

Mithril

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
875
İsim
Muhammet Kürkçü
Argb yi çözdüm program ile ama system fanını kontrol edemiyorum. Sivi sogutmanin pompa fani ile cpu fanda sorun yok. Diger 4 adet fanin bagli olduğu coklayici sys fan 1 e taktim. Fanlar çalışıyor. Kumanda ile hızları da ayarlaniyor ama anakart sys fan 1 görmüyor. 4 adet fanı tek çıkış kaldırmıyor olabilir mi
Mesaj otomatik birleştirildi:

@Kürşat Kütükçü Kürşat neden olabilir?
Kontrolcü linki atarmısınız?

ahmetmelihalemdar

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
913
İsim
Ahmet Melih Alemdar

Mithril

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
875
İsim
Muhammet Kürkçü
Birazdan kasayı açacağım. Dark Maxima V30 ile kasa içinde vardi. Olmazsa fanları ayırmayı deneyeceğim
Hocam genelde fan kontrolcülerin fan hız kablosu cpu fan a takılır ve kontrolcüdeki tüm fanlar cpu fan üzerinden ayarlanır. Kontrolcü kablosunu cpu fana takıp öyle deneyin. Eğer sys fana takarsanız fanın devrini görebilirsiniz ama kontrol edemezsiniz.

ahmetmelihalemdar

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
913
İsim
Ahmet Melih Alemdar
Hocam genelde fan kontrolcülerin fan hız kablosu cpu fan a takılır ve kontrolcüdeki tüm fanlar cpu fan üzerinden ayarlanır. Kontrolcü kablosunu cpu fana takıp öyle deneyin. Eğer sys fana takarsanız fanın devrini görebilirsiniz ama kontrol edemezsiniz.
Sıvı soğutmanın fanları bağlı cpu a . dediğim fanlar 1 egzoz + 3 adet ön panel fanı

ahmetmelihalemdar

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
913
İsim
Ahmet Melih Alemdar

Mithril

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
875
İsim
Muhammet Kürkçü
Sıvı soğutmanın fanları bağlı cpu a . dediğim fanlar 1 egzoz + 3 adet ön panel fanı
Hocam sıvı soğutmanın fanlarını kontrolcüdeki ilk 3 fana takın geri kalan fanları ise istediğiniz sys fan girişine yada kontrolcüye bağlayabilirsiniz ve kontrolcünün pwm girişini ise cpu fan girişine takın. Sorunuzu çözmesi gerek

ahmetmelihalemdar

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
913
İsim
Ahmet Melih Alemdar
3pinli fan taktıysan kontrolcüne ayar yapamazsın son devirde çalışır
Kasada Dark in kontrolcusu var. Toplam 6 fanli. Fanlar 3 Fanlı. Ancak kontrolcunun anakarta giden kablosu ekteki. Kontrol edilememesi Çok saçma. Ayrıca kontrolcunun psu dan güç bağlantısı da tamam

Top Bottom