Neler Yeni

Çözüldü✓ T6 ultra geri iade etmeli miyim? Fazla ısınan işlemci voltaj ayarlama

ahM3TTTTT

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,358
İsim
Ahmet Can Akgün
iyi geceler ben uymaya gidiyorum :)

ahM3TTTTT

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,358
İsim
Ahmet Can Akgün

~~Kamuran

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,205
İsim
~~Kamuran
aklında ryzen 5 ler olcak büyük ihtimalle :)
Sabah kalkıp test yapmak falan😂
Değerleri aşırı merak ediyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Gece rüyasında işlemci yerinden çıkmış yanına gelmiş, '' sen bana 1.0750V verirken utanmadın mı?'' ''Ben 1.0750V'lık işlemci miyim?'', falan dediğini düşünsene :D
😂😂😂
Bi an düşündüm üzüldüm la korktum 😂😂😂

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
Sabah kalkıp test yapmak falan😂
Değerleri aşırı merak ediyorum

😂😂😂
Bi an düşündüm üzüldüm la korktum 😂😂😂

Reis soru sordum ama görmedin galiba.

T6 Ultra'yı takarken zorlandın mı? Anakartı çıkardın mı?

~~Kamuran

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,205
İsim
~~Kamuran
Reis soru sordum ama görmedin galiba.

T6 Ultra'yı takarken zorlandın mı? Anakartı çıkardın mı?
Görmemişim reis kusura bakma yazmıştım ben önceden sormadan önce.
Soyliyim tekrar.
Ram ekran kart çıkardım, anakart çıkarmadım, kasanın içinde montaj ettim ilk kasanın üst kısmı tarafına mandalını geçirdim, sonra ekran kartına bakan tarafa geçirdim ama epey güç sarf ettim kırılacak kadar bastırdım böyle, yoksa olmuyor, geçmiyor. Epey ugrastirdi. Ama bir daha ki sefere biraz daha kolay yaparım gibi geliyor.

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
Soyliyim tekrar.
Ram ekran kart çıkardım, anakart çıkarmadım, kasanın içinde montaj ettim ilk kasanın üst kısmı tarafına mandalını geçirdim, sonra ekran kartına bakan tarafa geçirdim ama epey güç sarf ettim kırılacak kadar bastırdım böyle, yoksa olmuyor, geçmiyor. Epey ugrastirdi. Ama bir daha ki sefere biraz daha kolay yaparım gibi geliyor.

Herkes takarken eziyet cekmis ondan sordum.

songokutr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,225
İsim
haro
Soyliyim tekrar.
Kasanın içinde nasıl montaj oluyor ? Anakartı çıkarıp anakartın altına demir geçirmek gerekmiyor mu?

DenizAktaş

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
666
İsim
Deniz
Bios'u fabrika ayarlarına getirmek için bios pilini çıkarıp cmos'a hard reset atmaya gerek yok ki :D Direkt olarak bios ayarlarından da yapılabiliyor. Tabi yanlış değer girme sonucunda bilgisayar açılmıyorsa başka.

Test soktum şuan 73 derece
O dereceleri biraz daha düşürelim sorunu çözmediysen

İyi o zaman öyle kullan. Şunları tekrar yazayım: Yarın oyun oynarken her görev bitirdiğinde save al, eğer PC kapanırsa oynadığın oyun boşa gitmesin. Eğer PC kapanırsa BİOS pilini çıkar, PSU'nun arkasından PSU'yu kapat, PSU'yu fişten çek, 5 dakika bekle, BİOS pilini geri tak, PSU'yu fişe tak, PSU'yu aç, voltajı 1.1V yap.
PC kapanırsa yine pil ile hard reset yapmasına gerek yok. Voltaj değişmediği için biosa erişim sağlayabilir.

Reis şuan 24 dakika oldu, 1.0500 voltaj, 4.20 sabitledik. 4.18 şuan ki hızı. Hep öyleydi :)
63 derece
Değerler güzel ama stabilite daha önemli. Stres testi sırasında bilgisayarın kapanmasa dahi sistemin stabil olmayabilir veya işlemcin çekirdek kapatabilir. Bu da sen fark etmiyorken işlemci performansını düşürür, sınırlar, FPS droplarına yol açar. İstersen voltaj testleri yapabiliriz böylelikle voltaj yeterli mi onu görürüz. Örneğin 4.2 sabitleyip 4.18 görmen bana garip geldi. Ayrıca biostan bir kaç ayarı da kapatabilirsin overclock yaptığın için onlara ihtiyaç yok.

Son düzenleme:

Uygâr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,556
İsim
Uygar Güllüpınar
Instagram
lilnyks0