Neler Yeni

Çözüldü✓ T6 ultra geri iade etmeli miyim? Fazla ısınan işlemci voltaj ayarlama

DenizAktaş

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
666
İsim
Deniz
AMD ile hiv bir şey çıkmıyor reis
O zaman o ayarı atlayıp diğer işlemlere geç. Muhtemelen o anakartta yok.
Mesaj otomatik birleştirildi:

AMD ile hiv bir şey çıkmıyor reis

Reis biz eski ayarlarda yani gece ayatladihimis ayarlarda kullansak ne olur veya voltajı yükseltelim biraz. 1.0750 şuan 1.1 yapalım öyle deneyelim?
Dediğim ayarları yap sıcaklığın da düşecek. Sonrasında 1.1V deniyebilirsin ama bence yine yeterli gelmeyecek. Hardware Monitor kısmını mutlaka yap.

~~Kamuran

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,205
İsim
~~Kamuran
Dediğim ayarları yap sıcaklığın da düşecek. Sonrasında 1.1V deniyebilirsin ama bence yine yeterli gelmeyecek. Hardware Monitor kısmını mutlaka yap.
Senin dediklerin arasındaki fark ne olacak? Performans düşüş falan? Sıcaklık?

DenizAktaş

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
666
İsim
Deniz
Senin dediklerin arasındaki fark ne olacak? Performans düşüş falan? Sıcaklık?
Performans düşüşü olmayacak. Sistemin stabil çalışacak mavi ekran almayacaksın. Sıcaklık sabit kalabilir veya düşebilir çünkü voltajı da arttırıyoruz. Ayrıca T6 Ultra'dan da tam verim alacaksın dediklerimi yapınca.

Anakartında olmayan ayar da fanın ile ilgili bir ayardı zaten.

~~Kamuran

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,205
İsim
~~Kamuran
Performans düşüşü olmayacak. Sistemin stabil çalışacak mavi ekran almayacaksın. Sıcaklık sabit kalabilir veya düşebilir çünkü voltajı da arttırıyoruz. Ayrıca T6 Ultra'dan da tam verim alacaksın dediklerimi yapınca.

Anakartında olmayan ayar da fanın ile ilgili bir ayardı zaten.
Şuan 104 derece xd eski halinden beter reis yani ilk halinden

1.25v ver dedin verdim

Ekler

• IMG_20200811_125238.jpg
    IMG_20200811_125238.jpg
    1.5 MB · Hit: 24

DenizAktaş

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
666
İsim
Deniz

1.25v ver dedin verdim
Sıcaklıklar bu test için normal. Testi durdur. Bu yaptığın normal bir test değil Small FFTs testi. O yüzden sıcaklıklar çok yükseliyor. Ama işlemci çekirdek kapatma sorunu düzelmiş muhtemelen mavi ekran da almayacaksın artık. Şimdi normal stres testi yapıp sıcaklığına bakabilirsin

~~Kamuran

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,205
İsim
~~Kamuran
Sıcaklıklar bu test için normal. Testi durdur bu normal bir test değil o yüzden sıcaklıklar çok yükseliyor. Ama işlemci çekirdek kapatma sorunu düzelmiş muhtemelen mavi ekran da almayacaksın artık. Şimdi normal stres testi yapıp sıcaklığına bakabilirsin
Aida64 yapıyorum?

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
Bios'u fabrika ayarlarına getirmek için bios pilini çıkarıp cmos'a hard reset atmaya gerek yok ki :D Direkt olarak bios ayarlarından da yapılabiliyor. Tabi yanlış değer girme sonucunda bilgisayar açılmıyorsa başka.

O dereceleri biraz daha düşürelim sorunu çözmediysen

PC kapanırsa yine pil ile hard reset yapmasına gerek yok. Voltaj değişmediği için biosa erişim sağlayabilir.

Değerler güzel ama stabilite daha önemli. Stres testi sırasında bilgisayarın kapanmasa dahi sistemin stabil olmayabilir veya işlemcin çekirdek kapatabilir. Bu da sen fark etmiyorken işlemci performansını düşürür, sınırlar, FPS droplarına yol açar. İstersen voltaj testleri yapabiliriz böylelikle voltaj yeterli mi onu görürüz. Örneğin 4.2 sabitleyip 4.18 görmen bana garip geldi. Ayrıca biostan bir kaç ayarı da kapatabilirsin overclock yaptığın için onlara ihtiyaç yok.

Reis voltaj düşürme işlemi yapıyoruz, voltaj düşürmesi sonucu bilgisayar görüntü vermezse yapacağı işlemleri anlattım.
Sorunu çözüldü 1.0750V'da 67 derece falan.

~~Kamuran

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,205
İsim
~~Kamuran
1.2V de deneyebilirsin ardından yine small ffts testi yapmak kaydıyla. Sonra yine normal stres testi yaparsın.
2 dakikaya yakın şuan 94 derece

Reis voltaj düşürme işlemi yapıyoruz, voltaj düşürmesi sonucu bilgisayar görüntü vermezse yapacağı işlemleri anlattım.
Reis hg
Prime dan test yaptık çekirdekler 3 tanesi %100 kullanılıyordu sanırım. Ondan böyle yapalım dedi arkadaş?

Ekler

• IMG_20200811_130220.jpg
    IMG_20200811_130220.jpg
    958.3 KB · Hit: 18

DenizAktaş

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
666
İsim
Deniz
Son yazılanları okursan sorun çözülmemiş belki fark etmedin ama cpu çekirdek kapatıyordu stres testleri esnasında bu da yetersiz voltaj anlamına geliyor. Haliyle arkadaş mavi ekran alıyordu bazı durumlarda.

2 dakikaya yakın şuan 94 derece

Reis hg
Prime dan test yaptık çekirdekler 3 tanesi %100 kullanılıyordu sanırım. Ondan böyle yapalım dedi arkadaş?
Tamam şimdi normal stres testi yapıp bırakabilirsin.

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
Son yazılanları okursan sorun çözülmemiş belki fark etmedin ama cpu çekirdek kapatıyordu stres testleri esnasında bu da yetersiz voltaj anlamına geliyor. Haliyle arkadaş mavi ekran alıyordu bazı durumlarda.

Reis bana yapıyorum dedi, detay vermedi :D 1.15V'da stabil çalışır gibi geliyor bana.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,055,610
Üyeler
167,686
Son üye
SİRV3
Top Bottom