Taahütsüz ISS Önerisi

Ultracı

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
352
Türk Telekom'da taahütüm daha yeni bitti. Taahütsüz bir firmaya geçmek istiyorum. Altyapım bu şekilde:
Türknet'e geçmeyi denedim fakat abonelik numaram 178 ile başladığı için geçiş yapamayacağımı söylediler. 178 ile başlayan abonelikler bakır kablo ile veriliyormuş. Sözde Fiber diye Türk Telekom bağlattım şu anda kafam bayaa karıştı. Bu işlerden anlayan biri aydınlatabilir mi?
internet.webp

V2 , binaya kadar fiber, eve cat kablo. Hipernet denilen Vdsl türü.
Gpon gerçek fiber, ev içine kadar fiber.
Sizin eve ne ile geliyor?

V2 , binaya kadar fiber, eve cat kablo. Hipernet denilen Vdsl türü.
Gpon gerçek fiber, ev içine kadar fiber.
Sizin eve ne ile geliyor?
Turuncu/Sarı bir kablo ile geliyor. Oradan küçük bir cihaza giriyor oradan da modeme giriyor.

O zaman fiber. Farklı firmaya geçiş deneyin, Türknet'te sorun oluyorsa. Kurulum ücreti alınmak içinde olabilir.

Turuncu/Sarı bir kablo ile geliyor. Oradan küçük bir cihaza giriyor oradan da modeme giriyor.
sarı turuncu dediğin cam fiber cablo o küçük kare dediğin ise ONT fiber dönüştürücü cihaz o cihazın arkasından çıkan cat 5 /6 kablo ise wan portundan modemin Wan portuna girer altyapın senin fiber hocam sana nacizane tavsiyem türk telekom dışında fiber altyapı anlaşması olan bir operatöre geçiş yapmandır 3 aşşa 5 yukarı bağlantıların aynı olacaktır sadece en ucuz fiyatı hangi operatörün uygunsa ona geçmendir ben kendi evimde https://www.netspeed.com.tr/?gad_so...oJZueHrLwvy-IxuQYxyF8r2A9Rb4C90waAig-EALw_wcB operatörü kullanıyorum uygulama destegi müşteri hizmetlerinin ilgisi fiyatı ve arkadaşını getir kampanyası olsun çok memnunum tavsiye ederim

Türk Telekom'da taahütüm daha yeni bitti. Taahütsüz bir firmaya geçmek istiyorum. Altyapım bu şekilde:
Türknet'e geçmeyi denedim fakat abonelik numaram 178 ile başladığı için geçiş yapamayacağımı söylediler. 178 ile başlayan abonelikler bakır kablo ile veriliyormuş. Sözde Fiber diye Türk Telekom bağlattım şu anda kafam bayaa karıştı. Bu işlerden anlayan biri aydınlatabilir mi?
Alıntıyı görüntüle
Hocam konudan alakasız hangi siteden altyapı sorguladınız bu kadar detaylı

Turuncu/Sarı bir kablo ile geliyor.

O zaman fiber. Farklı firmaya geçiş deneyin, Türknet'te sorun oluyorsa. Kurulum ücreti alınmak içinde olabilir.
Ben de öyle düşünüyorum. Diğer firmalara geçiş oluyor ama Turknet'e geçiş olmuyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam konudan alakasız hangi siteden altyapı sorguladınız bu kadar detaylı
Göknet sitesinden.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Zaten GPON cihazı falan da var evde. Durumu anladım. Eski evimde bakır altyapı üzerinden fiber alıyordum, yeni eve taşınınca nakil yaptırdım ve daireye kadar fiber verdiler fakat hizmet numaram aynı kaldı (178 ile başlayan). Bu sebepten Turknet'e geçiş yapamıyorum (Hizmet numarasının 179 ile başlaması gerekiyormuş).

İnternette biraz araştırma yaptım. Hizmet numarasının 178 ile başlamasına farklı insanlarda da sorun etmiş Turknet. Bunun nedeni nedir acaba bilen var mı? 178 ile başlamasının farkı nedir veya neden yeni bir kurulum gerekmeden doğrudan 178 ile kullanım sağlanamıyor.

İnternette biraz araştırma yaptım. Hizmet numarasının 178 ile başlamasına farklı insanlarda da sorun etmiş Turknet. Bunun nedeni nedir acaba bilen var mı? 178 ile başlamasının farkı nedir veya neden yeni bir kurulum gerekmeden doğrudan 178 ile kullanım sağlanamıyor.
Normalde sağlayabilirler. Diğer firmalar sağlayabiliyor. Bence kurulum ücreti almak için yapıyorlar.

Normalde sağlayabilirler. Diğer firmalar sağlayabiliyor. Bence kurulum ücreti almak için yapıyorlar.

Benimde sözleşmem Ekim ayında bitecek. Netspeed ve Turknet arasında kararsızdım. Ekstra modem ücreti olmadığı için Turknet'e geçmeyi planlıyordum. Ayrıca kendi sitesinde kurulum ücreti hakkında şöyle yazıyor:

Ekran görüntüsü 2025-05-31 211835.webp

Benimde sözleşmem Ekim ayında bitecek. Netspeed ve Turknet arasında kararsızdım. Ekstra modem ücreti olmadığı için Turknet'e geçmeyi planlıyordum. Ayrıca kendi sitesinde kurulum ücreti hakkında şöyle yazıyor:

Alıntıyı görüntüle
İşte 178 hizmet numarasını kabul etseler geçiş yapacaktım. Ama kendileri müşteri kaybetmiş oldu. Millenicom tercih edeceğim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,155,678
Üyeler
183,777
Son üye
Cowboy Bebop
Geri