Ben Tümay
80+ Bronze
Dahası
Ve işte o paradoks.
Tanrının olmadığını iddia ettiğim için bu bir hakaret olurduBence müthiş bunalımda hissetmenizin nedeni bu. Eğer ideal sizin (zihninizdeki ideal umut_dert) yapmaması gerektiğini düşündüğünüz şeyleri yapıyorsanız rahatsız hissettirecektir.
Benzer hisleri yaşarım.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ne için şimdi cezalandırılmanız gerekirdi onu tam anlamadım.
duygular davranışları etkilemez mi ama?Bence müthiş bunalımda hissetmenizin nedeni bu. Eğer ideal sizin (zihninizdeki ideal umut_dert) yapmaması gerektiğini düşündüğünüz şeyleri yapıyorsanız rahatsız hissettirecektir.
Benzer hisleri yaşarım.
Ne için şimdi cezalandırılmanız gerekirdi onu tam anlamadım.
Tüm anlatıların, insan çevresinde dönmesi benim için başlı başına bir saçmalık. Halbuki benim yerdeki taştan ve çakıldan da pek farkım yok.İnanmama sebebin nedir tam olarak? Mantıksız geliyorsa, neden mantıksız geliyor?
Bilgim olan çoğu konuyu veya istediğin herhangi bir şey Adıma göre yaşamıyorum. Herhangi iyi bir şeyi sevap olsun diye değil, doğrusu olduğunu düşündüğüm için yapıyorum. Arkadaşım olsa Ateist, Müslüman yapmak için uğraşmam. Nedenini sorarım, açıklarsa ve kararını vermişse karışmam. Burda da arkadaş kararsız görünüyor, sebebini merak ettimDA forum beni şaşırttı.Helal be size
Dostum senin adın muhammet,senle ne tartışabiliriz
tanrı biz gibi bir varlık değil bence. hakaret ettiğin için seni cezalandırması falan insan işi biraz. ilkokul çocuğu gibi istemediğim şeyi yaptın al sana ceza diye bir sistemi yoktur diye düşünüyorum. bu dünyada tabii.Tanrının olmadığını iddia ettiğim için bu bir hakaret olurdu
Eğer tanrı varsa -bence var- olmadığını iddia ettiğin için muhtemelen cezalandıracaktır. İnananlar için diyor isen hakaret olarak algılamalı mıyız, bilmiyorum. Benim değerlerim sana uymak zorunda değil. Bana hakaret etmediğin, mantıksız olduğumu, çağ dışı veya bilimden yoksun olduğumu iddia etmediğin sürece neden hakaret olsun.Tanrının olmadığını iddia ettiğim için bu bir hakaret olurdu
Sanırım tam olarak aradığım cevap bu. Nihayetinde yapmak istemedigim şeyleri yaptım ve bunları yaparken pişmanlık hissetmedim. Aklım başıma geldiğinde rahatsızlık duymaya başladım.Bence müthiş bunalımda hissetmenizin nedeni bu. Eğer ideal sizin (zihninizdeki ideal umut_dert) yapmaması gerektiğini düşündüğünüz şeyleri yapıyorsanız rahatsız hissettirecektir.
Benzer hisleri yaşarım.
Duygular bütün davranışlarını etkilemez. Örneğin yanlış bir şey yaptığını bile bile sürdürmen gibiduygular davranışları etkilemez mi ama?
Eğer Tanrı varsa ve varlığının kesin kanıtı olmadan insanların sadece inanç yolu ile ona inanmasını ve şans eseri doğduğu ailenin dini ile büyütüldüğü için insanları cezalandıracaksa o "Kötü" bir Tanrı'dır ve ona inanmanın da bir mantığı yoktur.Eğer tanrı varsa -bence var- olmadığını iddia ettiğin için muhtemelen cezalandıracaktır. İnananlar için diyor isen hakaret olarak algılamalı mıyız, bilmiyorum. Benim değerlerim sana uymak zorunda değil. Bana hakaret etmediğin, mantıksız olduğumu, çağ dışı veya bilimden yoksun olduğumu iddia etmediğin sürece neden hakaret olsun.
Araştırırım kayra bey Kendimi LaVeyan satanizmine daha yakın hissediyorum ama zararı olmaz yine.Dinden çıkalı 16-17 yıl oldu. En son panenteizmde kendimi buldum. Araştırmanı tavsiye ederim.