Neler Yeni

Tanrı varlığında ikileme düşmek

Dinden çıkalı 16-17 yıl oldu. En son panenteizmde kendimi buldum. Araştırmanı tavsiye ederim.

JSezar

80+ Silver

n7cati

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,191
İsim
Necati
Bence müthiş bunalımda hissetmenizin nedeni bu. Eğer ideal sizin (zihninizdeki ideal umut_dert) yapmaması gerektiğini düşündüğünüz şeyleri yapıyorsanız rahatsız hissettirecektir.
Benzer hisleri yaşarım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ne için şimdi cezalandırılmanız gerekirdi onu tam anlamadım.
Tanrının olmadığını iddia ettiğim için bu bir hakaret olurdu

-nisay

80+ Bronze
Bence müthiş bunalımda hissetmenizin nedeni bu. Eğer ideal sizin (zihninizdeki ideal umut_dert) yapmaması gerektiğini düşündüğünüz şeyleri yapıyorsanız rahatsız hissettirecektir.
Benzer hisleri yaşarım.

Ne için şimdi cezalandırılmanız gerekirdi onu tam anlamadım.
duygular davranışları etkilemez mi ama?

umut_dert

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Umut
İnanmama sebebin nedir tam olarak? Mantıksız geliyorsa, neden mantıksız geliyor?
Tüm anlatıların, insan çevresinde dönmesi benim için başlı başına bir saçmalık. Halbuki benim yerdeki taştan ve çakıldan da pek farkım yok.

muhammetdd

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
652
İsim
Muhammet
DA forum beni şaşırttı.Helal be size:)

Dostum senin adın muhammet,senle ne tartışabiliriz:)
Bilgim olan çoğu konuyu veya istediğin herhangi bir şey :) Adıma göre yaşamıyorum. Herhangi iyi bir şeyi sevap olsun diye değil, doğrusu olduğunu düşündüğüm için yapıyorum. Arkadaşım olsa Ateist, Müslüman yapmak için uğraşmam. Nedenini sorarım, açıklarsa ve kararını vermişse karışmam. Burda da arkadaş kararsız görünüyor, sebebini merak ettim :)

-nisay

80+ Bronze
tanrı biz gibi bir varlık değil bence. hakaret ettiğin için seni cezalandırması falan insan işi biraz. ilkokul çocuğu gibi istemediğim şeyi yaptın al sana ceza diye bir sistemi yoktur diye düşünüyorum. bu dünyada tabii.

DeveloperRedneck

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,371
İsim
Kürşat
Eğer tanrı varsa -bence var- olmadığını iddia ettiğin için muhtemelen cezalandıracaktır. İnananlar için diyor isen hakaret olarak algılamalı mıyız, bilmiyorum. Benim değerlerim sana uymak zorunda değil. Bana hakaret etmediğin, mantıksız olduğumu, çağ dışı veya bilimden yoksun olduğumu iddia etmediğin sürece neden hakaret olsun.

umut_dert

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Umut
Benzer hisleri yaşarım.
Sanırım tam olarak aradığım cevap bu. Nihayetinde yapmak istemedigim şeyleri yaptım ve bunları yaparken pişmanlık hissetmedim. Aklım başıma geldiğinde rahatsızlık duymaya başladım.

DeveloperRedneck

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,371
İsim
Kürşat

YusufTheBolt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,097
İsim
Yusuf Eyili
Eğer tanrı varsa -bence var- olmadığını iddia ettiğin için muhtemelen cezalandıracaktır. İnananlar için diyor isen hakaret olarak algılamalı mıyız, bilmiyorum. Benim değerlerim sana uymak zorunda değil. Bana hakaret etmediğin, mantıksız olduğumu, çağ dışı veya bilimden yoksun olduğumu iddia etmediğin sürece neden hakaret olsun.
Eğer Tanrı varsa ve varlığının kesin kanıtı olmadan insanların sadece inanç yolu ile ona inanmasını ve şans eseri doğduğu ailenin dini ile büyütüldüğü için insanları cezalandıracaksa o "Kötü" bir Tanrı'dır ve ona inanmanın da bir mantığı yoktur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,027,114
Üyeler
162,777
Son üye
asrn121
Top Bottom