Neler Yeni

Tansiyonum yüksek fakat hastaneye gitmek istemiyorum.

Oriencc

80+ Bronze
Daha önceden tansiyonum vardı 7 aydır ilaç kullanmıyordum yüksek de değildi fakat dün hasta olduğum için iyi gelir diye çok tuzlu turşu suyu içtim tansiyonum fırladı ve hala düşmedi ortalama 150/80 seviyesinde dolaşıyor en yüksek 17/9 gördüm napmam lazım? Polislik ve subaylık düşünüyorum engel olmasın diye hastaneye gitmiyorum dil altı hapı alırsam elenirim.

innata

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
95
İsim
Onur Erçakır
Yüksek tansiyondan başına bir iş gelirse de subay olamazsın. Önce sağlık.

yakar41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
622
İsim
tunahan
Daha önceden tansiyonum vardı 7 aydır ilaç kullanmıyordum yüksek de değildi fakat dün hasta olduğum için iyi gelir diye çok tuzlu turşu suyu içtim tansiyonum fırladı ve hala düşmedi ortalama 150/80 seviyesinde dolaşıyor en yüksek 17/9 gördüm napmam lazım? Polislik ve subaylık düşünüyorum engel olmasın diye hastaneye gitmiyorum dil altı hapı alırsam elenirim.
Limon için limonunun içini yiğin sarımsak yiyin
Hiçbir şey sağlığınızdan önemli değil ben zannetmiyorum dil altı hapindan sebep polis olamayacağını
Benim için söylüyorum ağır psikolojik tramva atlattım aradim Akademiyi doktor saglik kurulu onaylarsa olursun dedl tabl ben merak ettigim için istemiyorum polis olmak
Çok geçmiş olsun hocam

Oriencc

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Limon için limonunun içini yiğin sarımsak yiyin
Hiçbir şey sağlığınızdan önemli değil ben zannetmiyorum dil altı hapindan sebep polis olamayacağını
Benim için
Hastaneye gidersem tansiyon kaynaklı hastaneye kaldırılmış gibi gözükecek için mülakatlarda da geçmişe bakıyorlar sıkıntı olmaz ihtimali var risk almak istemiyorum
Yüksek tansiyondan başına bir iş gelirse de subay olamazsın. Önce sağlık.
Gelmez umarım ne diyelim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şuan 14/8 seviyelerinde tekrar 16-17 civarına çıkarsa eczaneden reçetesiz dil altı hapı alıp kullanacağım

bwNN

80+ Silver
çok tuzlu tursu suyu içtiysen normal çıkması

Hastaneye gidersem tansiyon kaynaklı hastaneye kaldırılmış gibi gözükecek için mülakatlarda da geçmişe bakıyorlar sıkıntı olmaz ihtimali var risk almak istemiyorum

Gelmez umarım ne diyelim

Şuan 14/8 seviyelerinde tekrar 16-17 civarına çıkarsa eczaneden reçetesiz dil altı hapı alıp kullanacağım
Sık sık ölçüp strese girme streste yükseltir .sakinleş , aç karna , tuvalet ihtiyacın olmadığı en az 15 dakika dinlendiğin zaman tekrar ölç

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
329
İsim
Tekin Ayber
Kendinizi kandırmayın zaten sağlık testlerinde farkedilir. Tansiyonun yüksekte olması başka ciddi sorunlara da yol açabilir veya başka sebep ve sonuçlar da doğurabilir.

Thadox

80+ Bronze
Tuz su tutulumunu artırır, su artınca kan hacmi artar ve dolayısıyla basınçta artar. Kafein ve stresten uzak durup sakin kalmaya çalış ve vücudundan tuzu atmak için bol su içebilirsin buna ek olarak limon suyu da içebilirsin. Ortam ısısını artıracak şekilde bi terleme ile de tuz atılabilir yine. Bu şekilde deneyip ölç yine düşmezse sağlığını riske atma ve hastaneye başvur çünkü hipertansiyon riske atılacak bir şey değil.

Oriencc

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Tuz su tutulumunu artırır, su artınca kan hacmi artar ve dolayısıyla basınçta artar. Kafein ve stresten uzak durup sakin kalmaya çalış ve vücudundan tuzu atmak için bol su içebilirsin buna ek olarak limon suyu da içebilirsin. Ortam ısısını artıracak şekilde bi terleme ile de tuz atılabilir yine. Bu şekilde deneyip ölç yine düşmezse sağlığını riske atma ve hastaneye başvur çünkü hipertansiyon riske atılacak bir şey değil.
14/8 14/9 arasında takılıyor şuan tehlikeli rakamlar mı? Dün 16/9 civarındaydı

Thadox

80+ Bronze
14/8 14/9 arasında takılıyor şuan tehlikeli rakamlar mı? Dün 16/9 civarındaydı
ideali 12/8 ancak 135/85 civarı ölçtüğümüz hastalarda çoğu zaman normal karşılıyoruz. Eğer hipertansiyon hastası değilse tabi. Bide ölçüm şeklinizin doğru olduğundan kesin emin olun. Youtube da rehber videolar var. Ölçüm yapmak için otomatik bi cihaz kullanıyorsanız yılda bi kalibre edilmeleri gerekiyor bi süre sonra ufakta olsa hatalı ölçüyorlar.

Oriencc

80+ Bronze
ideali 12/8 ancak 135/85 civarı ölçtüğümüz hastalarda çoğu zaman normal karşılıyoruz. Eğer hipertansiyon hastası değilse tabi. Bide ölçüm şeklinizin doğru olduğundan kesin emin olun. Youtube da rehber videolar var. Ölçüm yapmak için otomatik bi cihaz kullanıyorsanız yılda bi kalibre edilmeleri gerekiyor bi süre sonra ufakta olsa hatalı ölçüyorlar.
Hocam tansiyon bugün eskiye döndü diyebilirim ama 2-3 gündür yüksek olduğu için mi bilmiyorum baya etkiledi konuşurken bazen cümledeki kelimeleri tam kuramıyorum kekeliyorum geçici mi olur yoksa hastaneye mi gitmem lazım hangi bölüme gitmem lazım?

Thadox

80+ Bronze
Hocam tansiyon bugün eskiye döndü diyebilirim ama 2-3 gündür yüksek olduğu için mi bilmiyorum baya etkiledi konuşurken bazen cümledeki kelimeleri tam kuramıyorum kekeliyorum geçici mi olur yoksa hastaneye mi gitmem lazım hangi bölüme gitmem lazım?
Öncelikle geçmiş olsun tansiyonunuzun normale düşmesine sevindim. Kekemeliğin tansiyon ile alakalı olduğunu sanmıyorum stres olduysanız olabilir. Tansiyon için hastanenin iç hastalıkları kliniğine başvurabilirsiniz veya kardiyoloji de alır. Gittiğinizde tansiyon ile başlayan kekemeliğim var derseniz sizi gerekli bölüme yönlendirir (muhtemelen konuşma terapistine).

Top Bottom