Neler Yeni

Çözüldü✓ Tarayıcı Kasma Problemi

AhmetF

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ahmet Fartlı
Herkese hayırlı günler dilerim.
Acer Nitro 5
Intel i5 11400h
8gb Ram
Rtx3050 4gb
Sistem özelliklerimi yazmama bile gerek yok aslında çünkü yıllardır kullanıyorum ve bu sorun dün attığım formattan sonra ortaya çıktı. Bilgisayarın bütün sürücüleri güncel. 1 yıldır Brave Tarayıcı kullanıyorum. Tarayıcı dün attığım format sonrası 10-15 fps civarında çalışmaya başladı. Tarayıcı güncel. Aşırı kasıyor herhangi bir sayfada fare tekeri ile yumuşak şekilde aşağı kaydırma yaptığımda belli oluyor ne kadar kastığı. Dün akşam formattan önce Brave kullandığımda hiçbir sorun yoktu. Zen Browser denedim yine aynı sorun devam ediyor. Youtube da video açıyorum video 144p veya 4k farketmeksizin kasıyor. İnternetim 4k da bile 60 fps akıcı şekilde oynatacak kadar hızlı. İnternet hızı ile alakalı bir sorun değil. Tarayıcılar varsayılan ayarlarda. Herhangi bir eklenti, vpn veya adblock yok. Laptop şarjda, Yüksek performans ayarında, donanım hızlandırma aktifleştirdim devre dışı bıraktım fark etmiyor. Tarayıcıyı GPU ile çalıştırdım yine kasıyor. Steam üzerinden tarayıcıya girdiğimde herhangi bir kasma sorunu yaşamadım. Steam'in kendi tarayıcısıyla youtube'a girip 4k 60 fps video açtım hiç donma takılma olmadan akıcı bir şekilde izleyebiliyorum. Aynı şekilde Opera GX ve Chrome'da da kasma sorunu yaşamadım. Sorunun neyden kaynaklandığını bir türlü çözemedim. Dediğim gibi Dün attığım format sonrası bu durumu yaşadım. 3, 4 ayda bir format atan birisiyim. Önceki formatlarımda hiç böyle bir durumla karşılaşmadım. Tek tahminim Brave ve Zen Tarayıcıyı CPU tam performansta çalıştıramıyor oluşu. Sanki optimizasyon problemi varmış gibi. Eğer sorunu çözemezsek tekrar format atacağım. Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ediyorum.

Top Bottom