Neler Yeni

Tarihi meseleler. (TARTIŞMA KONUSU)

Swords

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,238
İsim
Berat Yapıcı
RED Alert marşı dinliyorum

bt5214

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
berke tiryaki
Bir kaynakta görmüştüm , 5000 altın yazdığını hatırlıyorum , kaynağı eskiden gördüm eğer bulursam atarım
Mesaj otomatik birleştirildi:

O zamanlar iç savaş olduğu için savaşıyorlardı Rusya ile
Sonradan tam anlamıyla bağlandılar

5000 bin altın doğruysa yine benim dediğim geçerli devede kulak. Rusların iddiasına göre 16 milyon bizim tarafın iddiasına göre 10 milyon ruble altın Milli Mücadele döneminde bize ulaştı diğer yapılan tüm yardımlarla arada çok fark var. Mesela Buhara'daki Türklerin yaptığı yardım 100 bin altındır. Daha elle tutulur örnek vermek için şöyle anlatayım Rusların yaptığı para ve silah yardımıyla yaklaşık 40-50 bin kişilik bir tümen kurulabiliyordu.

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,445
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
İSTANBULUN FETHİ 1453
Bizans yorulmuştu son demlerini yaşıyordu 11. Kostantinin yönetiminde İstanbul vardı
26 kere fethedilmiş bu şehiri Fatih Sultan Mehmet alacakdı
sebepleri vardı Rumeliye geçişde çok sıkıntı oluyordu
Anadoluda sinir bozucu problemler çıkarıdığı için 1453
de kuşatıldı
Alıntıyı görüntüle
gelelim o meşhur gemileri karadan yürütmeye denizde olan savaşı kaybeden Osmanlı sinirlenmişti oyüzden boğaz zincirlerle bağlı olduğu için Beşiktaştan geçerek zincirlerin arkası
ndan geçirip Bizanslı askerleri şoka uğrattı surların önündeki diziliş 1 inci yerden başı bozuklar en arkadan padişah ve yeni, çeriler vardı

şahin topuyla surları yıkmışlardı ama Bizanslar kısa sürede tamir etti neler varsa saldıran Osmanlılar ağır bir savaşa tutuldu burada bazı efsaneler ortaya çıktı 11. Kostantin elinde kılıcıyla ölmüştür ve artık İstanbul Osmanlının olmuştu orta çağ kapandı yeni çağ başladı

Bakalım ne tepkiler gelicek.
Dostum 26 kere kuşatılmış olacak. Orayı duzenlersen iyi olur.

Apu Mühendisi

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,091
İsim
Lydranx
5000 bin altın doğruysa yine benim dediğim geçerli devede kulak. Rusların iddiasına göre 16 milyon bizim tarafın iddiasına göre 10 milyon ruble altın Milli Mücadele döneminde bize ulaştı diğer yapılan tüm yardımlarla arada çok fark var. Mesela Buhara'daki Türklerin yaptığı yardım 100 bin altındır. Daha elle tutulur örnek vermek için şöyle anlatayım Rusların yaptığı para ve silah yardımıyla yaklaşık 40-50 bin kişilik bir tümen kurulabiliyordu.
Belki 5.000.000 dur dediğim gibi sayıyı tam hatırlamıyorum kaynağı okuyalı çok oldu
Ama ruble altın ile normal altın arasında fark var mı onu bilmiyorum

Swords

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,238
İsim
Berat Yapıcı
@Mehmet Yılmaz Ana konu olmasını talep ediyorum.

Belki 5.000.000 dur dediğim gibi sayıyı tam hatırlamıyorum kaynağı okuyalı çok oldu
Ama ruble altın ile normal altın arasında fark var mı onu bilmiyorum
ruble altın ı rusya altını gibi sanırım

Swords

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,238
İsim
Berat Yapıcı
Top Bottom