montenegro98
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 465
e kral sen al sen yap 

Aynen abi Sonuna kadar haklısın. İçimizden birisi demezmi? ulan ben daha iyisini tasarlarımADam mevcut duruma elestiri getirmiş. Illa bir durum mu olmasi lazim elestirmek icin? Bir konuya elestiri getirmek icin bize zarari mi dokunmasi lazim. Adam boyle makineler var ama ilerleyemedik yerimizde sayiyoruz tam kullanamiyoruz diyor işte. Boyle kafalar yuzunden elestiri kulturumuz de yok oldu.
e kral sen al sen yap![]()
İçimizden birisi demezmi? ulan ben daha iyisini tasarlarım
Abi valla üzülüyorum bu duruma ya. İyi bir tasarımla Neler yapılabilir varya. İçimizde hiç mi yok tasarımcı felan?
Bir söz varya Ayakkabımı giyebilirsin ama benim gibi yürüyemezsin. Amerikanın olayı sırf budur ondan böyle hızlı gelişiyorlar. O kafa bizde olsa Şuanda dünyada ilk yapay zekayı biz üretmiştik
Basit tasarım ya. Amerikalının yaptığı fan tasarımlarına bakın be abi. Bide kendimize bakıp üzülüyorum ki, birisi tasarımı modellesin bizde hoppp konalım üzerine kopyalayalım o modeli çakmasını yapalım.
Abi bak bu yüzden biz ilk üretmediğimiz için mecbur kopyacı konumuna düşüyoruz. Anlatmak istediğim bu işte. İstersen yap veya yapma adamlar aldı piyasayı götürdü3D tasarım biliyorum, endüstriyel tasarımlar da yapabilirim,
Sadece fan için değil, PC'deki pek çok parça için özel şeyler tasarlayabilirim.
Hatta sadece PC için değil, gündelik hayattaki pek çok şey için özel 3D tasarımlar üretebilirim.
Ama karşılığını verecek misin?
Yaratıcılığımı, zekamı, zamanımı, emeğimi harcayarak ürettiğim tasarımları,
Geçen AR-GE sürecini, bu süreçte yaptığım masrafları vs. göz önünde bulundurup verdiğim fiyata tamam mı diyeceksin?
Yoksa herkesin yaptığı gibi "Kanka bu baskıda toplasan 4-5 liralık filament kullanıyorsun, hadi elektriği falan da saysan max. 10-12 TL'lik ürün bu a..." mı diyeceksin?
Birilerinden bir şeyler talep etmek kolay. Önemli olan, karşılığını verebilmek.
Görünce heves ediyoruz ama burası Texas, California, Ottowa falan değil maalesef.
Çünkü uğraş vermeden internette olan güzel bi figür 3 4k edebiliyor neden çünkü bu işi yapan çok insan yok. Tanıdığımdan biliyorum. Adam hem kendi odasına figürler yapıyor hem de satıyor.Tasarım yapamayacaksan, hazır tasarımları (heykelleri) yapıcaksan o zaman yazıcıyı neden aldın ki?
Başta dediğim şeyi tekrarlıyorum. Tamamen ekonomi ve toplumun öncelikleri ile kaynaklı.Abi bak bu yüzden biz ilk üretmediğimiz için mecbur kopyacı konumuna düşüyoruz. Anlatmak istediğim bu işte. İstersen yap veya yapma adamlar aldı piyasayı götürdü
Peki üretmeni istemiyorum. Para harcama abi.Başta dediğim şeyi tekrarlıyorum. Tamamen ekonomi ve toplumun öncelikleri ile kaynaklı.
Bahsettiğin adamlar saatlik 15 dolar falan kazanıyor ve 1-2 saat çalışmayla tüm eksiklerini alabiliyor.
Burada da benzer bir ekonomi, alım gücü rahatlığı ve toplumsal bilinç olsa, fazlasını yapardık emin olabilirsin.
Ulkede boyle bi kultur vardi yaniADam mevcut duruma elestiri getirmiş. Illa bir durum mu olmasi lazim elestirmek icin? Bir konuya elestiri getirmek icin bize zarari mi dokunmasi lazim. Adam boyle makineler var ama ilerleyemedik yerimizde sayiyoruz tam kullanamiyoruz diyor işte. Boyle kafalar yuzunden elestiri kulturumuz de yok oldu.