Neler Yeni

Tasarımı pekte başaramayan fazlaca adam varmış.

montenegro98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
457
İsim
burak karadağ
e kral sen al sen yap :D

johan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,577
İsim
ismail
Çekiçle briket oyarak heykel yaptığım için özür dilerim

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,449
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
ADam mevcut duruma elestiri getirmiş. Illa bir durum mu olmasi lazim elestirmek icin? Bir konuya elestiri getirmek icin bize zarari mi dokunmasi lazim. Adam boyle makineler var ama ilerleyemedik yerimizde sayiyoruz tam kullanamiyoruz diyor işte. Boyle kafalar yuzunden elestiri kulturumuz de yok oldu.
Aynen abi Sonuna kadar haklısın. İçimizden birisi demezmi? ulan ben daha iyisini tasarlarım
e kral sen al sen yap :D

Abi valla üzülüyorum bu duruma ya. İyi bir tasarımla Neler yapılabilir varya. İçimizde hiç mi yok tasarımcı felan?
Bir söz varya Ayakkabımı giyebilirsin ama benim gibi yürüyemezsin. Amerikanın olayı sırf budur ondan böyle hızlı gelişiyorlar. O kafa bizde olsa Şuanda dünyada ilk yapay zekayı biz üretmiştik

Basit tasarım ya. Amerikalının yaptığı fan tasarımlarına bakın be abi. Bide kendimize bakıp üzülüyorum ki, birisi tasarımı modellesin bizde hoppp konalım üzerine kopyalayalım o modeli çakmasını yapalım.

1321312нный.jpg

55442езымянный.jpg

1Безымянный.jpg

25+66ымянный.jpg

33Безымянный.jpg

221Безымянный.jpg

1212езымянный.jpg

2220Безымянный.jpg

12121Безымянный.jpg

56565ымянный.jpg

635464нный.jpg

2121121Безымянный.jpg

24241241нный.jpg

35465465нный.jpg

Безымянный.jpg

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
İçimizden birisi demezmi? ulan ben daha iyisini tasarlarım
Abi valla üzülüyorum bu duruma ya. İyi bir tasarımla Neler yapılabilir varya. İçimizde hiç mi yok tasarımcı felan?
Bir söz varya Ayakkabımı giyebilirsin ama benim gibi yürüyemezsin. Amerikanın olayı sırf budur ondan böyle hızlı gelişiyorlar. O kafa bizde olsa Şuanda dünyada ilk yapay zekayı biz üretmiştik
Basit tasarım ya. Amerikalının yaptığı fan tasarımlarına bakın be abi. Bide kendimize bakıp üzülüyorum ki, birisi tasarımı modellesin bizde hoppp konalım üzerine kopyalayalım o modeli çakmasını yapalım.

3D tasarım biliyorum, endüstriyel tasarımlar da yapabilirim,
Sadece fan için değil, PC'deki pek çok parça için özel şeyler tasarlayabilirim.
Hatta sadece PC için değil, gündelik hayattaki pek çok şey için özel 3D tasarımlar üretebilirim.
Ama karşılığını verecek misin?
Yaratıcılığımı, zekamı, zamanımı, emeğimi harcayarak ürettiğim tasarımları,
Geçen AR-GE sürecini, bu süreçte yaptığım masrafları vs. göz önünde bulundurup verdiğim fiyata tamam mı diyeceksin?
Yoksa herkesin yaptığı gibi "Kanka bu baskıda toplasan 4-5 liralık filament kullanıyorsun, hadi elektriği falan da saysan max. 10-12 TL'lik ürün bu a..." mı diyeceksin?

Birilerinden bir şeyler talep etmek kolay. Önemli olan, karşılığını verebilmek.
Görünce heves ediyoruz ama burası Texas, California, Ottowa falan değil maalesef.

ege001

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,881
İsim
ege erdem demirelli
Cok uzun sure kullanmadim arkadasimin yazicisi birkac hafta bende kaldi filament ben karsiladim ve sunu diyebilirimki verdigin para 10k ise her kurusuna deger bence. Kencim tasarim yapmadim sadece thingiverse gibi sitelerden hazir tasarim bastim ama mukemmel bir icat. Ister tamamen keyif icin bas, ister ticaret amacli, ister evdeki ihtiyaclar, ister aracina kucuk parca olarak her turlu ise yariyor. Bunu alip siparis uzerine basarsan cok iyi paralar kazanabilirsin. Mesela uygulamada basim maliyeti gorunuyor. Filament fiyati ve yakacagi elektrik ile yaklasik 30-40 tl maliyetli karambiti zamaninda okulda 200tl paraya satmistik (boyamadan) ve 1 degil birkac kisiye. Hatta 500tl figur bile olmustu. Senin dedigin konuya gelirsek o arkadasin dedigi gibi ekonomi kaynakli. Amerikadaki herkes bizden zeki mi? Hayir tabii ki. Niye yapiyor? Adam parasal skintisi yok tek odagi o cunku. Biz deneme yapsak filament kg +600tl, elektrik pahali... Ayni imkanlari buradaki insanlara verirsen buradan da yuzlerce, binlerce kisi cikar. Oyle instagramdan, tiktoktan ejderha/ayi basanlari gorunce gelip buraya eLin AdAmi yApiyor BizimKiLer ANCA BuNlAri yapmis demekle olmuyor kisacasi.

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,449
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
3D tasarım biliyorum, endüstriyel tasarımlar da yapabilirim,
Sadece fan için değil, PC'deki pek çok parça için özel şeyler tasarlayabilirim.
Hatta sadece PC için değil, gündelik hayattaki pek çok şey için özel 3D tasarımlar üretebilirim.
Ama karşılığını verecek misin?
Yaratıcılığımı, zekamı, zamanımı, emeğimi harcayarak ürettiğim tasarımları,
Geçen AR-GE sürecini, bu süreçte yaptığım masrafları vs. göz önünde bulundurup verdiğim fiyata tamam mı diyeceksin?
Yoksa herkesin yaptığı gibi "Kanka bu baskıda toplasan 4-5 liralık filament kullanıyorsun, hadi elektriği falan da saysan max. 10-12 TL'lik ürün bu a..." mı diyeceksin?

Birilerinden bir şeyler talep etmek kolay. Önemli olan, karşılığını verebilmek.
Görünce heves ediyoruz ama burası Texas, California, Ottowa falan değil maalesef.
Abi bak bu yüzden biz ilk üretmediğimiz için mecbur kopyacı konumuna düşüyoruz. Anlatmak istediğim bu işte. İstersen yap veya yapma adamlar aldı piyasayı götürdü

Shix2x

80+ Bronze
Tasarım yapamayacaksan, hazır tasarımları (heykelleri) yapıcaksan o zaman yazıcıyı neden aldın ki?
Çünkü uğraş vermeden internette olan güzel bi figür 3 4k edebiliyor neden çünkü bu işi yapan çok insan yok. Tanıdığımdan biliyorum. Adam hem kendi odasına figürler yapıyor hem de satıyor.

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Abi bak bu yüzden biz ilk üretmediğimiz için mecbur kopyacı konumuna düşüyoruz. Anlatmak istediğim bu işte. İstersen yap veya yapma adamlar aldı piyasayı götürdü
Başta dediğim şeyi tekrarlıyorum. Tamamen ekonomi ve toplumun öncelikleri ile kaynaklı.
Bahsettiğin adamlar saatlik 15 dolar falan kazanıyor ve 1-2 saat çalışmayla tüm eksiklerini alabiliyor.
Burada da benzer bir ekonomi, alım gücü rahatlığı ve toplumsal bilinç olsa, fazlasını yapardık emin olabilirsin.

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,449
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
Başta dediğim şeyi tekrarlıyorum. Tamamen ekonomi ve toplumun öncelikleri ile kaynaklı.
Bahsettiğin adamlar saatlik 15 dolar falan kazanıyor ve 1-2 saat çalışmayla tüm eksiklerini alabiliyor.
Burada da benzer bir ekonomi, alım gücü rahatlığı ve toplumsal bilinç olsa, fazlasını yapardık emin olabilirsin.
Peki üretmeni istemiyorum. Para harcama abi.
O zaman tasarım yap Solidworks yada Autocad 3d`de.
Tasarım yapmak ve bir yapını en iyi duruma getirmek parayla değil ya

Sadece resimleri attım. Yap sende bir özel tasarım ki şu 120mm pervaneleri gölgede bıraksın. Çok sevinirim varya

Oldw1n

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
58
İsim
Ömer taha
ADam mevcut duruma elestiri getirmiş. Illa bir durum mu olmasi lazim elestirmek icin? Bir konuya elestiri getirmek icin bize zarari mi dokunmasi lazim. Adam boyle makineler var ama ilerleyemedik yerimizde sayiyoruz tam kullanamiyoruz diyor işte. Boyle kafalar yuzunden elestiri kulturumuz de yok oldu.
Ulkede boyle bi kultur vardi yani 😀😀😀😀

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,342
Üyeler
163,476
Son üye
ogiixd
Top Bottom