Neler Yeni

Tavsiye Nvidia vs AMD acil tavsiye

cruzershi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
96
İsim
Eray Altınordu

efetg

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
598
İsim
Tuğra
Nvidia fanboy diyorsunuz kendiniz amd fanboyluk yapıyorsunuz. Dlss fsr bambaşka bir olay zaten. Dlss daha çok oyunda var ve daha hızlı geliyor. Yoksa fsr zaten yanında geliyor. Bana kas gücü lazım bu ufak tefek sorunları takmıyorum sadece oyun oynıcam diyen adam amd alsın. Ama nvidia güç tüketimi yazılım ray tracing iş görevlerinde vs çok çok daha önde. Fanboylukla alakası yok daha ucuza daha iyisi ne demek :D
biz bütçe sorunun varsa nvdia alma diyoruz fanboyluk yok ortada we in turkiye. have some economy problems . do you understand?

AkifM2009

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
270
İsim
Akif Memmedov
İlgilendiği Kategoriler
Telefon önerileri
Instagram
AkifM2009
20 bin TL bütçem vardı AMD 6800 xt ile 7700 xt modellerine bakıyordum hatta iki üç bilgisayarci arkadaşımla konusunca kesinlikle uzak dur Nvidiadan şaşma alabiliyorsan 4070 veya 4070 supere bak dediler ama bütçemi biraz daha zorlamak istemiyorum zaten sınırda AMD nin sorunu varmıdır bu kartlarda drop yapıyormu ve marka olarak ne tavsiye ediyorsunuz
Amd nin yeni ekran kartlari cok iyi ve uygun fiyatli ama yinede nvidia alirdim daha dusuk performansli olsa bile rtx ve dlss bi yana diger teknolojileri yeter hepsini kullanma sadece 1 tanesini bile kullansan yeter sana ayrica sorun yasarsan nvidia-da daha cabuk ve rahat cozersin topluluk ve destek olarak daha iyi ama amd f/p olarak nvidia-dan daha ustun. Nvidia ekran kartlarinin iphonesi gibi bisey ama iphone gibi her yil ayni cihazi 1-2 eklemeyle cikarmiyor en azindan

Sezerinho10

80+ Bronze
Amd nin yeni ekran kartlari cok iyi ve uygun fiyatli ama yinede nvidia alirdim daha dusuk performansli olsa bile rtx ve dlss bi yana diger teknolojileri yeter hepsini kullanma sadece 1 tanesini bile kullansan yeter sana ayrica sorun yasarsan nvidia-da daha cabuk ve rahat cozersin topluluk ve destek olarak daha iyi ama amd f/p olarak nvidia-dan daha ustun. Nvidia ekran kartlarinin iphonesi gibi bisey ama iphone gibi her yil ayni cihazi 1-2 eklemeyle cikarmiyor en azindan
bütçe , tercih meselesi arkadaşlar öyle bi yazıyor ki şunu yaşıcaksan bunu isticeksen al bilmem ne herkes aynı sorunu aynı şeyleri yaşayacak değil sonuçta

Dahası  
Reaksiyon skoru
102
İsim
Mad
İlgilendiği Kategoriler
Siber Güvenlik, Güvenlik Duvarı, Anti Virüs, Domain Controller, File Server, Oyun ve Bilgisayar Bileşenleri
İşlemci tarafında AMD ekran kartı tarafında ise NVDIA ön planda tr de. Amd ekran kartları eskiye nazar çok ama çok daha iyi bir konumdalar. Eski problemlerden ötürü son kullanıcılar bir tık ön yargı ile yaklaşabilirler. Ama Amd 7000 serisi ekran kartlarını kullanıpta memnun kalmayan kimseyi görmedim. Bu konu tamamen bütçen ile alakalı.

AkifM2009

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
270
İsim
Akif Memmedov
İlgilendiği Kategoriler
Telefon önerileri
Instagram
AkifM2009
bütçe , tercih meselesi arkadaşlar öyle bi yazıyor ki şunu yaşıcaksan bunu isticeksen al bilmem ne herkes aynı sorunu aynı şeyleri yaşayacak değil sonuçta
bende aynisini soyluyorum tercih meselesei ben nvidia tercih ederdim ama butcem kisitliysa ikinci el amd alirdim yani bi sorun yok

EsdeathSama

80+ Bronze
tamam kanki en çok yağlayan sensin başarını devam ettir yakında maket 4060 ı kargolarlar evine.
Kargolasınlar, forumdan bir amdciye hediye ediyim kalite görür :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

biz bütçe sorunun varsa nvdia alma diyoruz fanboyluk yok ortada we in turkiye. have some economy problems . do you understand?
Savunmanız fakir edebiyatı mı yani?
Türkiye'de yaşıyoruz diye en rezil biziz, iyi bir ürün hak etmiyoruz mu demek istiyorsunuz?

Konudaki arkadaştan bağımsız (bence arkadaşın da bütçesi hiç fena değil) Her ülkedeki insanlar parasının en iyisini ve parasının hakkını almaya çalışıyor. Buna rağmen Nvidia daha çok tercih ediliyor demek ki mesele f/p değil

Dark Days

80+ Bronze

Red4ub

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Gökhan
1 yıldır 6700xt kullanıyorum. Genel olarak sorun yok ama yılda 9-10 kere driverı yeniden silip yüklemen gerekiyor. Örnek vermem gerekirse Monster Hunter World oyununda 2-3 saat oynuyordum pat diye oyun kapandı ekran kartı sürücüsü hata verdi. Yeniden yüklemem gerekti. Geçenlerde cs2de özel çözünürlük yapmak istedim driver çöktü yeniden silip kurmam gerekti. Bu tarz olaylar sürekli oluyor. Bundan dolayı kasım aylarında indirim yakalayıp 4070süper tarzı bir karta geçicem. Senin tercihine kalmış bunlar sıkıntı değil uğraşırım vs. diyorsan alabilirsin benim çok canımı sıkıyor artık.
Bu son bilgisayar toplama hakkım o yüzden kararsızım artık AMD yeni nesil kartlardada bu sorunu veriyorsa Kasım'da 4070 süper bakıyorum indirime girer mi diye girmezse 7700 yada 7800

Sezerinho10

80+ Bronze
Bu son bilgisayar toplama hakkım o yüzden kararsızım artık AMD yeni nesil kartlardada bu sorunu veriyorsa Kasım'da 4070 süper bakıyorum indirime girer mi diye girmezse 7700 yada 7800
Sen gönlüne yatanı kafanda oluşanı al herkes iyi kötü tecrübelerini aktarıyor diğerinde oldu diye sende olacak değil , Bütçe meselesi bu bütçene uygun olanı alacaksın bende hiç amd ekran kartı kullanmadım geçen yıl nisanda amd ekran kartı aldım 1 kere hata problem yaşamadım

Red4ub

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Gökhan
AMD Nvidia'nın getir götürünü yapmaya devam etsin.
Alabiliyorsan 4070s on numara karttır. Amd alıp 2 driver sonra fpsimin veya ekran kartı mhz değerlerinin çakılması gibi sorunları göreceğime nvidia alır rahat ederdim. Bu kadar para veriyorken amd alınmaz.

DLSS yağ gibi teknoloji, hayatında kullandığı tek kart 6600xt olanlar fsr dlssle aynı der. İkisini test eden asla bu yorumu yapmaz. Nvidia kartın varsa dlss de fsr da bedava hangisini istiyorsan kullan.
Sorduğum bilgisayarci Akdeniz bölgesinde büyük bı firma Türkiye çapındaki büyük firmalarla bağlantısı olan birisi oda
Sen gönlüne yatanı kafanda oluşanı al herkes iyi kötü tecrübelerini aktarıyor diğerinde oldu diye sende olacak değil , Bütçe meselesi bu bütçene uygun olanı alacaksın bende hiç amd ekran kartı kullanmadım geçen yıl nisanda amd ekran kartı aldım 1 kere hata problem yaşamadım
Teşekkürler 🙏

kad1RRR

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,449
İsim
kadir
Bu bütçede AMD almazdım, az üzerine 4070/4070s varken.
Dersen 15k son param 7700XT alabilirsin güzel cihaz.

wlaughs

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
316
İsim
Who Laughs
Bu bütçede AMD almazdım, az üzerine 4070/4070s varken.
Dersen 15k son param 7700XT alabilirsin güzel cihaz.
7900 GRE almalı çünkü 4070 Super'de 12 GB VRAM varken, 7900 GRE'de 16 GB VRAM var.

AMD kartlarının ileride daha fazla performans kazanma potansiyeli de cabası. FSR ve AFMF gibi teknolojiler zamanla iyileşiyor ve kartın performansını artırıyor. Kısacası, AMD’nin optimizasyon çalışmaları ve VRAM avantajı, 7900 GRE'yi geleceğe daha yönelik yapıyor. Araştıran ve sistemini uzun vadeli düşünen biri zaten 7900 GRE'yi tercih eder. Özellikle 2K oyunlarda fark daha belirgin oluyor.

Nvidia'nın DLSS ve RT peformansı biraz daha önde olabilir zaten kim rt açıyor ki? 4070 Super'e fazladan para vermek yerine ondan daha ucuz olan 7900 GRE'yi almak bence çok daha mantıklı.

Top Bottom