Neler Yeni

Teknoloji aşıkları tarafından merak edilen sorular

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,203
İsim
Murat Orhan
Başlıktan belki tam olarak anlamamış olabilirsiniz ama okumaya başladığınızda anlayacağınıza eminim :) Hadi başlayalım

1.Hiç bir PSU bomba gibi patlamaz.
1622654447808.png

Bir PSU'nun bomba gibi patlaması için özel bir çaba sarfetmedikce PSU'nuz patlamaz.(Fazladan voltaj vermek,arkasındaki kırmızı switchi etkinleştirmek)

2.Ram belleğinizin yanına farklı marka model bir bellek takmak uyumsuzluğa yol açmaz.
1622654568933.png

DDR400, DDR2,DDR3,DDR4 Hiç farketmez. Eğer takacağınız iki ram'de tek tek anakartınızda çalışıyorsa. İkisini beraber çalıştırdığınızda da sorunsuz çalışacaklardır.
3.İşlemcinize ''Geçici'' olarak diş macunu sürmek hiç bir işe yaramaz.
1622654700367.png

Termal macun'un görevi Soğutucu blok ile işlemci'nin temas etmesini sağlayarak ısı yalıtımı yapmaktır. Diş macunu yalıtkan olmadığı için hiç bir işe yaramayacaktır.

4.Bilgisayarınızın termal macun değişimini periyodik bir şekilde minimum 6 ayda maximum 1 yıl içerisinde yenileyin.
1622655146258.png

Termal macun kolay kuruyan veya işlevini kaybeden bir şey olmasa da, kalitesine göre 6 ay ila 1 yıl gibi bir süreden sonra genelde kurumaya ve işlevini yitirmeye başlar. 6 Ay aralık ile periyodik bir bakım yapmak hem bu durumu bir döngü haline getirecektir.Hem de işlemci veya ekran kartınızı daha verimli soğutarak ömrünü arttıracaktır.

5.Günlük sosyal medya,Youtube gibi şeyler için kullanılan bir bilgisayara 4 GB bir ram yeterlidir.
1622655390104.png

Windows 10 Pro 64 bit boşta iken 2 GB bir ram kullanıyor. Şöyle düşünüyor olabilirsiniz ''Yarısını sistem kullanıyorken 2 gb nasıl bize yetecek?'' Cevabı basit. Windows, boşta iken fazladan ram kullanıp sistemi rahatlatır. fakat ram kullanımınız artarsa veya mevcut raminizi çıkarıp 2 gb bir ram takarsanız windows'un ram kullanımının 300 400 mb kadar düştüğünü göreceksiniz. Ben 4 GBlik Windows 10 Pro sistemime kurduğum valorant'ı low ayarlarda 1080p'de oynayabiliyorum hatta 200 mb ram bile artıyor. Siz hesap edin gerisini. Hatta Recep Baltaş'ın da bu dediğim windows'un ram kullanımı ile ilgili bir videosu da var izleyebilirsiniz.

6. Atom işlemcili Notebooklar'ı bir nebze kullanılır hale getirmek mümkün.
1622655763331.png

Eskiden hep isterdim minicik bi laptopum olsun şunun gibi diye. Daha sonra bir tanesini 100 tl gibi bir fiyata aldığımda neden kimsenin istemediğini farkettim. Atom işlemcisi Windows 7de bile yetersiz kalıyor çünkü. Ayrıca genel olarak çoğu Atom notebooklar 1 GB ram'e sahiptir. Bunun için yapmanız gereken adımlar şuanlar:
1-Bilgisayarınıza ''Windows 7 Home Basic'' İşletim sistemini kurun. Bu İşletim sistemi Raminizin sadece 700 MB'sini kullanacak ve işlemcinizin de boşta %30 40 civarında çalışmasını sağlayacak. Böylece sosyal medyada takılma gibi işlerinizi giderebileceksiniz.
2-Bilgisayara DDR'Ina bakarak 2 GB tek slot bir ram alın. Bunun nedeni bu Notebooklar genelde tek slot olur ve max 4 GB'a kadar desteklerler. Fakat 100 TL'ye aldığınız bu notebook'a 150 liraya ram almamak için 2. el bir 2 GB ram alarak (Piyasası 30 40 TL) ram ihtiyacını çözebilirsiniz.

Aklıma geldikçe konu açıp böyle böyle paylaşmayı düşünüyorum umarım hoşunuza gitmiştir :)

Ekler

• 1622655135991.png
    1622655135991.png
    76.8 KB · Hit: 50

Letrion

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Diş macunu hariç hepsini biliyordum, saolasınız. Adam günlük işlerimi yapacağım diyor, 8 gb ram yetmez 16 alın diyorlar :D

PaLaaX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,831
İsim
𝓐𝓭ı 𝓨𝓸𝓴 𝓝𝓪𝓶ı 𝓥𝓪𝓻
Discord
𝑃𝑎𝐿𝑎𝑎𝑋#7322
Eline Sağlık. 👍

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,203
İsim
Murat Orhan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
eyw hocam
ama psu patlar amavelakin bomba gibi patlar mı bilemedim ama yüksek ses çıkarttır
PSU'lar patlamaz hocam yüsek sesli bir psu patlaması için belirttiğim sebeplerden iki tanesinden birinin olması gerekiyor. Bilmediğim bir sebep varsa affola ama hiç sanmıyorum :) Genelde psular aşırı akım yüzünden bozulur. Türkiye de ki elektrik kesintileri bunun bir numaralı örneği. 2. olarak PSUyu yanlış konumlandırarak hava alması önlenerek ısıdan dolayı da bozulabilirler. Ama günümüzde bunların korumaları tüm psular için isteniyor o yüzden içiniz rahat olsun :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Diş macunu hariç hepsini biliyordum, saolasınız. Adam günlük işlerimi yapacağım diyor, 8 gb ram yetmez 16 alın diyorlar :D
Herkes farklı bir şey yaşıyor desenize :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

Eline Sağlık. 👍
Teşekkür ederim hocam. Sadece ölüler görür 👌

TwinsR32

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
778
İsim
Çağlar
Steam
https://steamcommunity.com/id/TwinsR32/
Discord
Twins R32#0331
4gb ram olayı hariç işe yarar post olmuş. win10 ilk ücretsiz olarak win7 den yükseltme seçeneği geldiğinde benim ve kuzenimin bilgisayarına win10 kurdum bilgisayarlar aynı tek fark benim6gb ram onun4gb ram ve benim sistemimde bi sıkıntı yokken onun sistemde arama yeri açılmıyor wifi yeri açılmıyor gibi sorunlar oldu internette gezinirken minimum ram gereksinimi 4gb olarak gördüm.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,203
İsim
Murat Orhan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
4gb ram olayı hariç işe yarar post olmuş. win10 ilk ücretsiz olarak win7 den yükseltme seçeneği geldiğinde benim ve kuzenimin bilgisayarına win10 kurdum bilgisayarlar aynı tek fark benim6gb ram onun4gb ram ve benim sistemimde bi sıkıntı yokken onun sistemde arama yeri açılmıyor wifi yeri açılmıyor gibi sorunlar oldu internette gezinirken minimum ram gereksinimi 4gb olarak gördüm.
Burada problem ram değil muhtemelen işlemcidir. Kullandığınız işlemci çift çekirdekli bir işlemci olsa bile windows 10da yeterli değil. Size şöyle örnek vereyim. Bu gördüğünüz sistem benim kendi sistemim. 4 GB DDR3 Ram, İ3 3240 ve hd 6850. Bu sistem ile gta 5i en düşük ayarlarda dahi oynayabildim ve aktif olarak 1080p düşük ayarlarda valorantı kasmadan rahatlıkla oynayabiliyorum. Sorunun işlemcinizden olduğuna emin gibiyim.

Ekler

• bandicam 2021-06-03 01-42-29-745.jpg
    bandicam 2021-06-03 01-42-29-745.jpg
    11.5 KB · Hit: 46

TwinsR32

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
778
İsim
Çağlar
Steam
Discord
Twins R32#0331
Burada problem ram değil muhtemelen işlemcidir. Kullandığınız işlemci çift çekirdekli bir işlemci olsa bile windows 10da yeterli değil. Size şöyle örnek vereyim. Bu gördüğünüz sistem benim kendi sistemim. 4 GB DDR3 Ram, İ3 3240 ve hd 6850. Bu sistem ile gta 5i en düşük ayarlarda dahi oynayabildim ve aktif olarak 1080p düşük ayarlarda valorantı kasmadan rahatlıkla oynayabiliyorum. Sorunun işlemcinizden olduğuna emin gibiyim.
samsung 300E5A
leptop bu marka model 2side aynı birinde sorunsuz çalışan win10 diğerinde sorunlu çalışıyor fakat win10 sorunlu çalışan sistemde win7 ulti sorunsuz çalışıyor. işlemci burda ne alaka ki? win10 sıkıntı çıkarsa 2sindede çıkarması lazm olay ram

Mertpk

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,940
İsim
Mert Metshi
Benim eski laptopda 4 gb ram vardı windows 10 u çok rahat kullanıyordum

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
Termal macun'un görevi Soğutucu blok ile işlemci'nin temas etmesini sağlayarak ısı yalıtımı yapmaktır. Diş macunu yalıtkan olmadığı için hiç bir işe yaramayacaktır.
Yanlış bilgi. Termal macunun görevi ısıyı iletmektir. Diş macunu da az da olsa iletir ve az da olsa işe yarar.

TwinsR32

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
778
İsim
Çağlar
Steam
Discord
Twins R32#0331
farklılık windows 10 sürümüyle ilgilidir muhtemelen. dediğim tarihle senin win10 kurduğun tarih arasında uçurum olabilir

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,203
İsim
Murat Orhan
farklılık windows 10 sürümüyle ilgilidir muhtemelen. dediğim tarihle senin win10 kurduğun tarih arasında uçurum olabilir
Katılıyorum. Suanki w10 ile geçmişteki w10 arasında ciddi bir optimizasyon farkı var. Eski bir tarihten bahsediyorsanız bu normal olabilir.

DeH$et

80+ Silver
Başlıktan belki tam olarak anlamamış olabilirsiniz ama okumaya başladığınızda anlayacağınıza eminim :) Hadi başlayalım

1.Hiç bir PSU bomba gibi patlamaz.
Alıntıyı görüntüle

Bir PSU'nun bomba gibi patlaması için özel bir çaba sarfetmedikce PSU'nuz patlamaz.(Fazladan voltaj vermek,arkasındaki kırmızı switchi etkinleştirmek)

2.Ram belleğinizin yanına farklı marka model bir bellek takmak uyumsuzluğa yol açmaz.
Alıntıyı görüntüle

DDR400, DDR2,DDR3,DDR4 Hiç farketmez. Eğer takacağınız iki ram'de tek tek anakartınızda çalışıyorsa. İkisini beraber çalıştırdığınızda da sorunsuz çalışacaklardır.
3.İşlemcinize ''Geçici'' olarak diş macunu sürmek hiç bir işe yaramaz.
Alıntıyı görüntüle

4.Bilgisayarınızın termal macun değişimini periyodik bir şekilde minimum 6 ayda maximum 1 yıl içerisinde yenileyin.
Alıntıyı görüntüle

Termal macun kolay kuruyan veya işlevini kaybeden bir şey olmasa da, kalitesine göre 6 ay ila 1 yıl gibi bir süreden sonra genelde kurumaya ve işlevini yitirmeye başlar. 6 Ay aralık ile periyodik bir bakım yapmak hem bu durumu bir döngü haline getirecektir.Hem de işlemci veya ekran kartınızı daha verimli soğutarak ömrünü arttıracaktır.

5.Günlük sosyal medya,Youtube gibi şeyler için kullanılan bir bilgisayara 4 GB bir ram yeterlidir.
Alıntıyı görüntüle
Windows 10 Pro 64 bit boşta iken 2 GB bir ram kullanıyor. Şöyle düşünüyor olabilirsiniz ''Yarısını sistem kullanıyorken 2 gb nasıl bize yetecek?'' Cevabı basit. Windows, boşta iken fazladan ram kullanıp sistemi rahatlatır. fakat ram kullanımınız artarsa veya mevcut raminizi çıkarıp 2 gb bir ram takarsanız windows'un ram kullanımının 300 400 mb kadar düştüğünü göreceksiniz. Ben 4 GBlik Windows 10 Pro sistemime kurduğum valorant'ı low ayarlarda 1080p'de oynayabiliyorum hatta 200 mb ram bile artıyor. Siz hesap edin gerisini. Hatta Recep Baltaş'ın da bu dediğim windows'un ram kullanımı ile ilgili bir videosu da var izleyebilirsiniz.

6. Atom işlemcili Notebooklar'ı bir nebze kullanılır hale getirmek mümkün.
Alıntıyı görüntüle

Eskiden hep isterdim minicik bi laptopum olsun şunun gibi diye. Daha sonra bir tanesini 100 TL gibi bir fiyata aldığımda neden kimsenin istemediğini farkettim. Atom işlemcisi Windows 7de bile yetersiz kalıyor çünkü. Ayrıca genel olarak çoğu Atom notebooklar 1 GB ram'e sahiptir. Bunun için yapmanız gereken adımlar şuanlar:
1-Bilgisayarınıza ''Windows 7 Home Basic'' İşletim sistemini kurun. Bu İşletim sistemi Raminizin sadece 700 MB'sini kullanacak ve işlemcinizin de boşta %30 40 civarında çalışmasını sağlayacak. Böylece sosyal medyada takılma gibi işlerinizi giderebileceksiniz.
2-Bilgisayara DDR'Ina bakarak 2 GB tek slot bir ram alın. Bunun nedeni bu Notebooklar genelde tek slot olur ve max 4 GB'a kadar desteklerler. Fakat 100 TL'ye aldığınız bu notebook'a 150 liraya ram almamak için 2. el bir 2 GB ram alarak (Piyasası 30 40 TL) ram ihtiyacını çözebilirsiniz.

Aklıma geldikçe konu açıp böyle böyle paylaşmayı düşünüyorum umarım hoşunuza gitmiştir :)
Güzel olmuş ellerinize sağlık.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,048,031
Üyeler
166,314
Son üye
izleyici7944
Top Bottom