Telefon aldıktan sonra pil tamamen bitirilmeli mi?

Ben böyle duydum doğru mu?
Hayır.
Eski nesil telefonlarda yeni telefon alındığı zaman ilk şarjı en az 8 saat olmalı gibi bilgiler verilirdi ancak artık bataryaların teknolojileri gelişti ve böyle şeyler gerekmiyor. Tavsiye olarak şunu vermeliyiz: şarjınızı %20-%80 arasında kullanın tamamen bitmesini ve tamamen fullenmesini beklemeyin. Çünkü telefon bataryaları döngü mantığıyla çalışıyor. Sen 0'a kadar kullanıp 100'e kadar şarj ettiğin zaman tek tek döngü ömrü azalıyor. En sağlıklısı 20-80 arasında kullanmak ve telefonunuzu ayda 2 kez yeniden başlatmak.

Son düzenleme:
Hayır.
Eski nesil telefonlarda yeni telefon alındığı zaman ilk şarjı en az 8 saat olmalı gibi bilgiler verilirdi ancak artık bataryaların teknolojileri gelişti ve böyle şeyler gerekmiyor. Tavsiye olarak şunu vermeliyiz: şarjınızı %20-%80 arasında kullanın tamamen bitmesini ve tamamen fullenmesini beklemeyin. Çünkü telefon bataryaları döngü mantığıyla çalışıyor. Sen 0'a kadar kullanıp 100'e kadar şarj ettiğin zaman tek tek döngü ömrü azalıyor. En sağlıklısı 20-80 arasında kullanmak ve telefonunuzu gündelik yeniden başlatmak.
teşekkür ederim

• Beğen
Reaksiyonlar: Ak'f
Screenshot_20210617-183855_Brave.png

@NaberlaneNEsbAtUr benim yanlış söylediğimi kanıtla. Üzgün atıp kaçma. Yanlış olduğunu düşünüyorsan düzelt ki bir faydan falan olsun.

bu olaylar 90 lar da kaldı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,864
Üyeler
184,989
Son üye
sepher
Geri