Yardım Telefon Çok Yavaşladı Sebebi Nedir?

Aynı telefon bende var. Cihazı sıfırlayıp Shizuku ve Canta ile bloatware temizliği yaparsan cihaz kendine gelir. Redmi Note 8 6 yıllık ama canavar gibi çalışıyor.
Onlarda kronik yazılım sorunu gibi bişi vardı sanırım hocam. Sıfırlamaya sıfırlarızda candy crushta özel haklarda gidiyordu yeni telefona aktarınca çekincem o. Birde shizuku falan zor mu hocam?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

telefon epeyde emmc 5.1 gözüküyor yani bilgisayardaki hdd gibi düşün, zaman geçtikçe emmc telefonların diski dahada yavaşlıyor, kalitesiz bir ssd deki erişim hızının 0.1 gibi değerlerden 0.3 olduğunu düşün, zamanla erişim hızı düşükten yükseğe doğru gittikçe disk yavaşlıyor, tabi buna arayüz etkiside dahil, hdd ile windows 10 kullanmak gibi
Hee anladım hocam. Ona nerden baktınız peki ben kendi alacaklarına falanda bakiyim lazım olur. Birde sıfırlarsak düzelir mi hdd deli format misali.

redmilerde bu kronik diyebiliriz bence bu tarz telefonların ömrü 2 yıldır zaten en fazla 3 yıl götürsün sık kullanımda vs bu hale geliyorlar en son
bu tarz telefonları alırken 2 yıl kullanacakmış gibi alınmasını farkına varılması lazım
X3 nfc 5 yıl oldu android 15 çalıştırmasına rağmen hızı aynı
Babamda redmi 10 2022 var. Evet işlemcisi güçlü değil hatta çok güçsüzde ama ilk başlarda böyle değildi. Son 1 aydır falan aşırı yavaşladı. Chorumu bile zor açıyor candy crashı ancak oynatıyor. 2 saniye çıkıp girince baştan başlıyor. Candy crushta ısınınca arayan olunca telefon çalıyor ama yanıtlama şeyi gelmiyor. Kim arıyor onu bile göremiyoruz. Oyundan çıkınca 2 saat sonra geliyor. Sonra oyuna gir yapınca oyunda baştan başlıyor vs. Telefonda fazla uygulama yok hatta baya bir boş alan var. 1 2 bankacılık uygulaması birde candy crush gibi 2 tane oyun. Bunun sebebi nedir virüs vs. Olabilir mi? Virüsse( ben sanmıyorum pek bence ömrü bu kadarmış) sıfırlayınca geçer mi? Yoksa miyadı mı doldu?

Eski telefonu honor 8c bile daha hızlı. (bu arada bu telefonun yazılımı baya hoşuma gitti kamera arayüzü falan. Evet iyi bir tel değil şuan iş görsün diye kullanıyorum ve hoşuma gitti.)
Disk ömrünü tamamlamış olabilir eMMC depolama kullanıyor yazma ömrü çok daha sınırlı

X3 nfc 5 yıl oldu android 15 çalıştırmasına rağmen hızı aynı

Disk ömrünü tamamlamış olabilir eMMC depolama kullanıyor yazma ömrü çok daha sınırlı
Öyle çok bişi indir sil falan yapmadık ki hocam. Bayada bir boş alan var. 64gb ise sistemle beraber 40gb falan boştur.

Öyle çok bişi indir sil falan yapmadık ki hocam. Bayada bir boş alan var. 64gb ise sistemle beraber 40gb falan boştur.
Ama gündelik kullanımda zaten yazma ve silmeye maruz kalıyor

eMMC bildiğimiz flash disklerin aynısı
işletim sistemi için kullanmak çok elverişli değil

Aynen Lineageos kullanıyorum

Ama gündelik kullanımda zaten yazma ve silmeye maruz kalıyor

eMMC bildiğimiz flash disklerin aynısı
işletim sistemi için kullanmak çok elverişli değil
O zaman çok berbat hocam yani. Babam Bi alo diyor birde wpde birkaç mesaj yazıyor arada candy crsuh o kadar. Yoracak edecek bir şey yapmadan bu hale gelmesi tuhaf geldi. Benim redmi note 8 pro da ben habire bir şeyler indirip sildim alanında doldu 128 in 127.5 falan doluydu bir ara kameradan fotoğrafta çekemedim ss alıyordum 🙂 ama yine sorunsuz ve hızlıydı. Hem 3 sene daha eski hem daha iyi ilginç geldi. Eğer öyleyse xiaomi nin yaptığı en iyi telefondur benim gözümde.

O zaman çok berbat hocam yani. Babam Bi alo diyor birde wpde birkaç mesaj yazıyor arada candy crsuh o kadar. Yoracak edecek bir şey yapmadan bu hale gelmesi tuhaf geldi. Benim redmi note 8 pro da ben habire bir şeyler indirip sildim alanında doldu 128 in 127.5 falan doluydu bir ara kameradan fotoğrafta çekemedim ss alıyordum 🙂 ama yine sorunsuz ve hızlıydı. Hem 3 sene daha eski hem daha iyi ilginç geldi. Eğer öyleyse xiaomi nin yaptığı en iyi telefondur benim gözümde.
Poco markası tutunca Note serisini özellikle işlemci tarafında kısmaya başladılar samsung'tan farkı kalmadı

herkes boş yapmış yeni telefn alın diyorlar kısaca

herkes boş yapmış yeni telefn alın diyorlar kısaca
Bu öldü artık mı diyorsunuz hocam?

Poco markası tutunca Note serisini özellikle işlemci tarafında kısmaya başladılar samsung'tan farkı kalmadı
Şöyle bir düşündümde evet haklısınız hocam. Note 9 11 12 hiçte öyle düzgün satmadı isim yapamadı.

Annemle bana tecno spark 8c aldık. 90 hz 5000 mah çok kötü falan diyordum ama zamanında iphone 11 in iphone da alınabilitesi olan tek sıfır olmasına rağmen 15-20 civarında takıldığı bir dönemdi. 2026 da 4. yaşına gircek 1 kez kasmadı. Kardeşim arada PUBG oynuyor. 10 tane oyun var. Ne şarjı bitiyor ne kasıyor. Bu tarz falan diye androidin geneline laf sallayamazsın. 40k domaldım 13 aldım ama o parayı verdıkten sonra da bi zahmöet kasmasın. 3000 tl ye adlgım telefonda bile batarya 5000 günlerimi heba ettiğim telefonda batarya 3000 ben severek aldım pişman değil ama fanı da değilim. Verdiğin fiyata göre performansa bakmak lazım.
redmilerde bu kronik diyebiliriz bence bu tarz telefonların ömrü 2 yıldır zaten en fazla 3 yıl götürsün sık kullanımda vs bu hale geliyorlar en son
bu tarz telefonları alırken 2 yıl kullanacakmış gibi alınmasını farkına varılması lazım

Bu öldü artık mı diyorsunuz hocam?

Şöyle bir düşündümde evet haklısınız hocam. Note 9 11 12 hiçte öyle düzgün satmadı isim yapamadı.
Evde çok durmam 5-10 saat dışarda sürem var. 50 kişi görüyorsam 30 unda bu telefon ve kameraları var note serisi hala kullanılıyo babacan
1759345262303.webp

Annemle bana tecno spark 8c aldık. 90 hz 5000 mah çok kötü falan diyordum ama zamanında iphone 11 in iphone da alınabilitesi olan tek sıfır olmasına rağmen 15-20 civarında takıldığı bir dönemdi. 2026 da 4. yaşına gircek 1 kez kasmadı. Kardeşim arada PUBG oynuyor. 10 tane oyun var. Ne şarjı bitiyor ne kasıyor. Bu tarz falan diye androidin geneline laf sallayamazsın. 40k domaldım 13 aldım ama o parayı verdıkten sonra da bi zahmöet kasmasın. 3000 tl ye adlgım telefonda bile batarya 5000 günlerimi heba ettiğim telefonda batarya 3000 ben severek aldım pişman değil ama fanı da değilim. Verdiğin fiyata göre performansa bakmak lazım.

Evde çok durmam 5-10 saat dışarda sürem var. 50 kişi görüyorsam 30 unda bu telefon ve kameraları var note serisi hala kullanılıyo babacan
Alıntıyı görüntüle
He bu redmi 13 pro sanırım. İkizimde pro plusı var. Yeni telefon olarak iyi bir fiyattan gelirse yd 17 serisi düşünüyoruz aslında. O olmazsada 15t pro vs.

He bu redmi 13 pro sanırım. İkizimde pro plusı var. Yeni telefon olarak iyi bir fiyattan gelirse yd 17 serisi düşünüyoruz aslında. O olmazsada 15t pro vs.
700 dolar 17 pm. yane 30k vergıler dahil 60-70 olur. YD de 30 a çıkar diye ümit ediyorum. Tel almasaydım 17pm alırdım. Çok iyi telefon.

700 dolar 17 pm. yane 30k vergıler dahil 60-70 olur. YD de 30 a çıkar diye ümit ediyorum. Tel almasaydım 17pm alırdım. Çok iyi telefon.
30k ya çok okeyim hocam bu arada. Aklımda 25 civarı bütçe vaardı +-5 olsa işte 30 çok uygun. O olmazsa düz 17 ya da 17pro bile olur. Ha Trye gelir mi kaydı olur mu onlar şuan muamma ama gelirse ve 30k civarı olursa çok iyi olur.

Geri