Neler Yeni

Yardım Telefon kutusundan eve internet hattı çekme yardım

Ermanz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Gökhan zengi
Merhaba. Yeni taşınacağım ev için türknete başvurdum. Şimdi önden ekip gelip telefon kutusundan hattımı işaretledi ve iki tane kısa kablo var. Kutu girişte bende giriş katta oturuyorum. Telefon kutusundan çıkan 2 kabloyu eve modeme taşımam gerek. Lakin hangi kablo ile ?
VDSL kullanacağım. En doğrusu hangisi olur ?
Standart telefon kablosunu kutuya bağlayıp direk modeme dsl olarak mı bağlamalıyım ?
yoksa
Cat 6 kablo alıp, telefon kutusundan çıkan 2 kabloyu cat 6 dan çıkan 8 kablodan 2 sine bağlayıp diğer jack ucunuda modem de hangi girişe takmalıyım? veya ucuna rj11 takıp dsl girişnemi takmalıyım ?
Hangisi daha doğru daha mantılı olur ? Acil yardım ederseniz çok sevinirim

Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
hedef gösteriliyorum
standart telefon kablosuyla bağlayabilirsin
cat 6 ile de yapabilirsin mavi-beyaz çiftine rj11 çakarsın dsl girişine takarsın. bitti gitti

Ermanz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Gökhan zengi
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Lady-Of-Ice

80+ Gold
23 awg bakır cat6 kablo (Reçber) veya 2 telli bakır tel kablosu 0.5mm (Reçber veya Tamtel).
T.jpg

Kabloları turuncu yak konnektörün içine soymadan; tam içine ittirerek, üsten herhangibir penseyle batırarak, kabloyu sıkıştırıp kitliyoruz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Emircan Sivri
Merhaba, dostum sana tavsiyem kesinlikle Cat6 Kablo kullanman 8 kablodan 2'sini kullanacaksın geri kalan 6 tanesi yedek olacak.
Seçtiğin iki kablo örnek Turuncu Beyaz - Turuncu İkisinin Ucuna Modeme giden kısmına RJ11 Jak Çakıp veya çaktırıp modemine diğer kutuya giden kısmına da Turunu Beyaz - Turuncuyu sana ait kablolara bağlayabilirsin.
Hangisi hangisine bağlannacak diye teredüt etme istediğine bağlayabilirsin.

Top Bottom