Glitchy
80+ Silver
Dahası
Dede sakalı diyorum ben o sakız gibi olan beyaz şeyeArkadaşlar babannemlerin evinde eski kullanılmayan bir dev telefonu vardı bende merak edip içini açtım.
Merak edenler için tam görüntüsüAlıntıyı görüntüle
BIOS'uAlıntıyı görüntüle
Telefon kutusunun içindeki BIOS ne işe yarar?
Farkındayım çok eski bir anakart bunu devrelerin el yapımı olduğundan anlayabilirsiniz ama bizim konumuz bu değil bizim konumuz, bu BIOS un ne işe yaradığını anlamak.
Bu BIOS aslında PC lerdeki gibi işlemcinizi doğru çalışıp çalışmadığını kontrol etmek gibi şeyler yerine onların çalışmasını sağlıyor birnevi BIOS u işletim sistemi yerine kullanmışlar zaten fazlada bir görevi yok LCD ekrana görüntü vermek, tuşlara basıldığında algılamak, telefon trafiğine girebilmek için kullanılan kablonun giriş çıkışlarını kontrol etmek(örn.: eve gelen bir teledon araması olduğunda zili çalmak) gibi durumları yapıyor.
Düşünceme göre muhtemelen ROM yani (sadice okunulabilen bellek) tir. Ayrıca boyutu 1-2 MB'ı geçmediği gibi gerekli olmadığı içinde tek BIOS lu bir telefon kutusu.
İncelemem burada sona erdi ama daha bir sürü rehber hazırlamaya çalışıcağım, okuduğunuz için teşekkürler
@XecAts
KAYNAK
EM91403CK datasheet(1/24 Pages) EMC
EM91403 SERIESTONE/PULSE SWITCHABLE DIALER WITH LCD INTERFACEAND DUAL-TONE MELODY GENERATOR1* This specification are subject to be changed without notice.10.1.1997GENERAL DESCRIPTIONThe EM91403 is a series of tone/pulse switchable dialers that is composed of T/P dialer and T/P dialer with3 sets...html.alldatasheet.com