Neler Yeni

Çözüldü✓ Telefonu 2 saat fazla şarjda tutmak zarar verir mi ?

Aware

80+ Silver
Soru başlıkta .

Halil014

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,539
İsim
İbrahim Halil Çelik
Şehir efsanesi o . Telefonun şarjı full olsa bile zarar vermez.

cicibebe

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,780
İsim
Enes Tutar
Bazı yerlerde pil ömrü kısaltır yazıyor. Telefonun kaç saatte şarj oluyor?

Evil Belief

80+ Platinum
En İyi Cevap
10
Bir şey olmaz. Yıllardır telefonlarımı gece şarja takar sabah çekerim, zarar verdiğini görmedim. Yeni pil teknolojilerinde aştılar o olayları, zaten %100 olunca akımı kesiyor veya çok düşürüyor.

Aware

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

AKAsienna

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
254
İsim
Akif Kaya
3-4 yıl gibi bir sürede BELKİ ama bir sorun olmaz, zaten telefon tamamen dolduğunda şarjı kesiyor

Aware

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bazı yerlerde pil ömrü kısaltır yazıyor. Telefonun kaç saatte şarj oluyor?
1.30-2 saatte doluyor .
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bir şey olmaz. Yıllardır telefonlarımı gece şarja takar sabah çekerim, zarar verdiğini görmedim. Yeni pil teknolojilerinde aştılar o olayları, zaten %100 olunca akımı kesiyor veya çok düşürüyor.

3-4 yıl gibi bir sürede BELKİ ama bir sorun olmaz, zaten telefon tamamen dolduğunda şarjı kesiyor
Genelde yapmam unuttuğumda oluyor sadece sıkıntı olmaz değil mi ?

AKAsienna

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
254
İsim
Akif Kaya
1.30-2 saatte doluyor .

ben saat gece 1 gibi bırakıyorum şarja, tahmini 2 saatte şarj oluyor ama uyanana kadar(5-6 saat) takılı kalıyor. 1 yıldır hiçbir sorun yaşamadım yaşayacağımı da sanmıyorum

Evil Belief

80+ Platinum
En İyi Cevap
10
1.30-2 saatte doluyor .

Olmaz merak etme. Mümkün olduğunca %0’a düşürmemeye dikkat et, her zaman orijinal veya kaliteli yan sanayi şarj aleti kullan, doğrudan güneş ışığı alan yerde veya sıcak yayan fırın gibi bir cihazın yanında bırakma yeter. Gerisi şehir efsanesi, Nokia 3310 zamanlarından kalma kulaktan dolma bilgiler.

Avolay

80+ Gold
Eski Li-po(?) bataryalarda öyle olması lazım.
Li-ion(?) Yeni bataryalarda zarar vermiyor ayrıca en sağlıklı kullanım aralığı %20-80 şeklinde ancak o kadar da önemli değil

Aware

80+ Silver
Olmaz merak etme. Mümkün olduğunca %0’a düşürmemeye dikkat et, her zaman orijinal veya kaliteli yan sanayi şarj aleti kullan, doğrudan güneş ışığı alan yerde veya sıcak yayan fırın gibi bir cihazın yanında bırakma yeter. Gerisi şehir efsanesi, Nokia 3310 zamanlarından kalma kulaktan dolma bilgiler.
Bazen mutfakta yemek yerken fırın yanıyor oluyor veya yeni kapanmış oluyor güneş ışığı olayında ise genelde olmuyor ama bazen açmasam bile elimde tutmak zorunda kalıyorum .

Eski Li-po(?) bataryalarda öyle olması lazım.
Li-ion(?) Yeni bataryalarda zarar vermiyor ayrıca en sağlıklı kullanım aralığı %20-80 şeklinde ancak o kadar da önemli değil
10-100 şeklinde kullanıyorum artık eskiden 1-100 dü bazen 0 a düşüyordu ama toplasan 10 kere olmuştur.

Top Bottom