Telefonu % kaç şarj etmeliyiz? batarya ömrü için sağlıklı olan nedir?

Woldence

80+
Reaksiyon skoru
2
Merhabalar, telefonlarımızı % kaç da şarja takmalıyız ve % kaç da şarj dan çıkarmalıyız? bağzı yerler de görmüştüm %80 civarın da şarj edin vb. gibi ne kadar doğrudur acaba. Fikri olan varsa cevaplayabilir mi şimdiden teşekkürler.

insanlar video çıkartmak için boş şeyler anlatıyor ister 0 da tak ister 98 de bir şey fark etmiyor.

Açıkçası tartışmalı bir konu. Yeni pil teknolojilerinde artık kaçta şarja taktığının kaçta şarjdan çektiğinin bir önemi yok diyen bir kesim de var.

Benim tek diyeceğim pilinizi %0’a hiçbir zaman indirmeyin. Mümkünse %20-%100 arasında kullanın. Şarjdayken oyun oynamayın. Bir de çok sıcak ortamlarda örneğin doğrudan güneş altında veya çalışan fırının yanında falan bırakmayın.

Merhabalar, telefonlarımızı % kaç da şarja takmalıyız ve % kaç da şarj dan çıkarmalıyız? bağzı yerler de görmüştüm %80 civarın da şarj edin vb. gibi ne kadar doğrudur acaba. Fikri olan varsa cevaplayabilir mi şimdiden teşekkürler.
Minimum %20 de falan şarja taksanız iyi olur.

ben %20 gibi takıyorum %90 gibi çekiyorum.

Sıfıra düşürme 100 de çek istersen 50 de çek yeni bir telefonsa . Baya eskiyse sıfırıla 100 de çek.

Cevaplar için teşekkürler telefonum Oppo A72 hemen hemen yeni bir model telefonlardan sayılır %100 doldurmak sakıncalı mı peki?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,956
Üyeler
185,007
Son üye
RyaeN
Geri