Neler Yeni

Yardım Telefonu vereceğim Kişi dolandırıcı mı ?

snowless

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
367
İsim
Mustafa Ödemiş
Arkadaşlar gectigimiz günlerde cihazımı sarı siteye koydum. Ve koydugumun akşamında birisi beni arayıp telefoncu oldugunu söyledi .müşterim gelip cihazı senden alacak konum bekliyorum vs . Satışın direkt gerçekleşmeyecegini düşündügümden yedeklemedim. Sonrasında adamı arayıp durumu izah ettim ve satamayacagımı söyledim. Adamda bana yapma etme müşterime mahcup olmak istemiyorum falan fistan dedi. Velhasıl satmadım cihazı.

Ertesi gün gene benzer muhabbet oldu. Silivride oturuyorum telefoncuyum müşterimi ayarlayacagım dedi birisi. Acil dönüş bekliyorum dedi. Müşteriye de sana zahmet ne kadara sattıgını söyleme dedi. Konusan her iki ikisinin mizacı da biladerli şekildeydi.

Ek olarak ucuz fiyata koymadım ilana. Sıfırından 3-4 aşagıdına falan. Nasıl oluyorda bu cihazdan kar ediyorlar orası da garip

2 günde üst üste benzer durum tarafından arandıgım icin bi işkillendim garibime gitti. Sizce durumda bir anormallik var mı yok mu ben mi kafan kontagım 😂

ZEO.

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
102
İsim
berkay
Arkadaşlar gectigimiz günlerde cihazımı sarı siteye koydum. Ve koydugumun akşamında birisi beni arayıp telefoncu oldugunu söyledi .müşterim gelip cihazı senden alacak konum bekliyorum vs . Satışın direkt gerçekleşmeyecegini düşündügümden yedeklemedim. Sonrasında adamı arayıp durumu izah ettim ve satamayacagımı söyledim. Adamda bana yapma etme müşterime mahcup olmak istemiyorum falan fistan dedi. Velhasıl satmadım cihazı.

Ertesi gün gene benzer muhabbet oldu. Silivride oturuyorum telefoncuyum müşterimi ayarlayacagım dedi birisi. Acil dönüş bekliyorum dedi. Konusan her iki ikisinin mizacı da biladerli şekildeydi.

2 günde üst üste benzer durum tarafından arandıgım icin bi işkillendim garibime gitti. Sizce durumda bir anormallik var mı yok mu ben mi kafan kontagım 😂
Telefoncuyum demiş zaten sizin sattığınız fiyatın üstüne iyi fiyat veren biri vardır. O yüzden bu kadar uğraşıyor

bugra7768

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
210
İsim
bugra
çok iyi yapmışsın dolandırıcı büyük ihtimalle, telefoncu olsa senden ucuza alır üstüne baya bi koyar satarlar

cr4ck

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
878
İsim
Doğukan
Müşteriye de sana zahmet ne kadara sattıgını söyleme dedi.
Eskiden şu cümleyi playstation dolandırıcılığı yaşayan birinden duymuştum. Sen telefonda görüştüğün kişinin gönderdiği kişiye cihazı veriyorsun, o da parayı senin telefonda görüştüğün kişiye gönderiyor sanki sen onun adına satış yapıyormuşsun gibi. Kısacası iki tarafta mağdur oluyor, dikkatli olmak lazım.

Son düzenleme:

snowless

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
367
İsim
Mustafa Ödemiş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Telefoncuyum demiş zaten sizin sattığınız fiyatın üstüne iyi fiyat veren biri vardır. O yüzden bu kadar uğraşıyor
Hocam son zamanlarda cok bu şekilde dolandırıcılar var diye duydum 2 kez üst üste geldigi icin iskillendim acıkcası.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Eskiden şu cümleyi playstation dolandırıcılığı yapan birinden duymuştum. Sen telefonda görüştüğün kişinin gönderdiği kişiye cihazı veriyorsun, o da parayı senin telefonda görüştüğün kişiye gönderiyor sanki sen onun adına satış yapıyormuşsun gibi. Kısacası iki tarafta mağdur oluyor, dikkatli olmak lazım.
Hesabına para gelir öyle verirsin falan diyor

UCAK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
297
İsim
Ahmet
Eskiden şu cümleyi playstation dolandırıcılığı yapan birinden duymuştum. Sen telefonda görüştüğün kişinin gönderdiği kişiye cihazı veriyorsun, o da parayı senin telefonda görüştüğün kişiye gönderiyor sanki sen onun adına satış yapıyormuşsun gibi. Kısacası iki tarafta mağdur oluyor, dikkatli olmak lazım.
Dlandırıcılık tam olarak bu şekilde işliyor. Youtube'da da benzerlerine, özellikle otomobil sektöründe çok denk geldim.

Olay tam olarak şu şekilde işliyor detaylıca;

Siz satıcısınız, karşınızda sizinle iletişim kuran dolandırıcı ve bir tane de KURBAN var.

Dolandırıcı sizinle iletişime geçiyor. Yok askerlik arkadaşım gelip alacak, yok telefoncuyum müşterim gelip alacak vs diyip KURBAN arkadaşı sizinle buluşturuyor.

Dolandırıcı şahıs bu KURBAN arkadaşa ise sizin telefonu/arabayı/bilgisayarı veya her neyse bir şeyi satan kişi olduğunuzu, sizden teslim alacağını söylüyor.

KURBAN size geldiğinde ürünü inceliyor beğeniyor, parayı DOLANDIRICI şahısa atıyor.

Süreç böyle işliyor. Malesef elektronikten arabaya, diğer tüm 2.el sitelerde bu dolandırıcılık dönüyor arkadaşlar. Hem alırken hem de satarken çok dikkatli olun.

----

Hesabına para gelir öyle verirsin felan demesinin sebebi zaten KURBAN arkadaş parayı ona atmış olacak. Sana para gelmemiş olacak. KURBAN arkadaş mağdur olacak.

snowless

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
367
İsim
Mustafa Ödemiş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
BEN DOLANDIRICIYIM DİYE BAĞIRMASI MI GEREK BENCE BAĞIRMIYOR ANIRIYOR
Arkadaşlar gectigimiz günlerde cihazımı sarı siteye koydum. Ve koydugumun akşamında birisi beni arayıp telefoncu oldugunu söyledi .müşterim gelip cihazı senden alacak konum bekliyorum
Aynı muhabbet hocam tamamen
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu insanlara diyecek hicbir şey yok. Haram zıkkım olsun gerçekten

cancan1135

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
648
İsim
can
Sazan sarmalı google yaz ne olduğunu anlarsın bu durum başına gelirse dolandırıcılıktan sen suçlu olursun seni arayıpta telefonu almak isteyen değil.

Forjest

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
699
İsim
Murat
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji,bilgisayar,yazılım,açıkkaynak işletim sistemleri,katılımsız programlar,Linux,windows,işletim sistemleri modifikasyonları
Facebook
muratist55
Yanlış Kategori
Aynı durum benimde başıma geldi şüphelendim aramasından konuşmasından vs. sonra satmaktan vazgeçtim cihazı.
Şu anda ilana başka bir telefonun satışı için ilan koydum arayan soran olmadı şu ana kadar. :)

Top Bottom