@şahin doğan cnm sen biliyorsundur ya.şüpheleniyorsan kutu ve faturalı al kanka.
Beyim düşecekmısınız artık(!)Sana sıfırlayıp verecekse bilgilerden falan anlayamazsın. IMEI numarası gibi şeylerle bulunur herhalde.
Kutu ve faturalı alsan daha iyi olur.
Zor satıcının kimlik fotokopisi ni iste kutulu fatura bak daha iyi olur senin içinArkadaşlar sahibinden üzerinden bir telefon buldum fiyatı normal fakat kutu fatura kayıp diyor. Ben bunun çalıntı olup olmadığını nasıl anlayabilirim ?
Maalesef bu bilgi bende yok mematicimşüpheleniyorsan kutu ve faturalı al kanka.
Mesaj otomatik birleştirildi:
@şahin doğan cnm sen biliyorsundur ya.
Hocam kutu veya fatura olmayan ürünleri almanızı önermem özellikle fiyatı piyasanın altında iseArkadaşlar sahibinden üzerinden bir telefon buldum fiyatı normal fakat kutu fatura kayıp diyor. Ben bunun çalıntı olup olmadığını nasıl anlayabilirim ?
söyledim kabul etmedi bende vazgeçtimSatıcının kimlik fotokopisi ve altına xx/xx/xxxx tarihinde xxxxx IMEI numumaralı telefonu satın aldım/sattım gibi bir kağıt hazırlayıp imza alabilirsiniz. İleride başınız ağrımaz.
ben anlam veremiyorum zaten bu kutular faturalar ne hikmetse kayboluyor ortadan tak diyeArkadaşlar sahibinden üzerinden bir telefon buldum fiyatı normal fakat kutu fatura kayıp diyor. Ben bunun çalıntı olup olmadığını nasıl anlayabilirim ?
bir ben kaybedemedim yıllardır kutu fatura taşındım falan da alma hocam vardır bir bit eniğiArkadaşlar sahibinden üzerinden bir telefon buldum fiyatı normal fakat kutu fatura kayıp diyor. Ben bunun çalıntı olup olmadığını nasıl anlayabilirim ?
burada çalıntı mı değil öi yazmıyor sadece imei hangi cihaza ait onu gösteriyorTelefonun Arama kısmına girip *#06# yazıyorsun. çıkan imei numarasını
websitesine girip sorguluyorsun. orda yazıyor zaten ne olduğu.Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu - IMEI Sorgulama
Bu hizmet ile, cihazınıza ait IMEI numarasını sorgulatarak mobil cihazınızın yasal yollar ile ithal edilip-edilmediğini ve kayıp/çalıntı olup-olmadığını öğrenebilirsiniz.www.turkiye.gov.tr
hayır. yanlış biliyorsun. gösteriyor.burada çalıntı mı değil öi yazmıyor sadece imei hangi cihaza ait onu gösteriyor