Neler Yeni

televizyonda tazeleme oranı

aLoNeDarK33

80+ Bronze
bende samsung tv var 60.000 hz olrak gösteriyor ama tamamen yazılımsal oyun için kullanılmaz gecikme süresi fazla.
tamam gecikme fazlada ben sadece saniyede 60 hz yani 60 kare yerine bunda 200 hz var acaba bilgisayar verebiliyorsa 200 kare yani 200 kez yenileme yapılır mı? onu öğrenmekı istiyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

1080p 60 Hz maks.
peki ordaki 200 hz olayı noluyo

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,079
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
tamam gecikme fazlada ben sadece saniyede 60 hz yani 60 kare yerine bunda 200 hz var acaba bilgisayar verebiliyorsa 200 kare yani 200 kez yenileme yapılır mı? onu öğrenmekı istiyorum

peki ordaki 200 hz olayı noluyo
MCR'dir (motion clarity ratio).

AhmetN

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,696
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Uzay-Bilim, Müzik
benimki sadece merak , televizyon acaba 60 hz midir diye araştırırken 200 hz olduğunu öğrendim ondan sonrada madem 200 neden 144 hz monitör kullanalım bunu kullanamazmıyım diye bi fikir geldi aklıma sorayım dedim (sağlık konusunda haklısınız sadece böyle bişey mümkünmü kullanıla bilirmi onu öğrenmek istiyorum)

ben babama sorduğumda bu televizyonda 200 hz var dedi bende kullanabilirmiyiz peki diye sorduğumda kullanırız ama nasıl bilmiyorum deyince buraya sorayım dedim (bence kullanılır dediğinden monitörlerdeki 144 hz in olması lazım)

beni düşündüğün için çok sağol gerçekten haklısın sağlık olarak öyle ama ben sadece madem 200 hz var acaba bunu kullanamazmıyım diye merak ettim (hiç 144 yada 165 hz monitör kullanmadım o yüzden televizyonda olursa bunu deneyimlemek istiyorum sadece bunun için sordum)
Evet 200hz kullanırsınız ama oyunlarda hissetmeyebilirsiniz

andires42

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Kayan alt yazılarda fark ediyor bence 800 Hz Samsung F7000 TV var . Altyazılarda yayın kalitesi iyi ise hiç bozulma olmuyor. Ayrıca Hdmı ile Max 1080p 60hz oynatıyor. 60 FPS ten daha fazlasını göstermiyor yani. Fakat 75 FPS alt çözünürlüklüklerde mevcut bu da Max 75 FPS gösterebilir. TV de iken Vsync şart.

Squirtle48

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,909
İsim
Metehan Akyalı
merhaba arkadaşlar elimde 1080p çözünürlüğe sahip büyük bi LG televizyon var ve bu televizyonun 200hz tazeleme oranı var , ben bu televizyona güçlü bir bilgisayar bağlarsam oyunlarda yada windows menüsünde nasıl bir hz miktarı görürüm yada televizyonun desteklediği 200 hz tazeleme özelliğini kullanabilirmiyim ? (konular kısmında televizyon yoktu mecburen elektronik kısmına aldım lütfen kızmayın)
Hocam ben yaklaşık 10 seneye yakın 1080p'de 120 ekran TV'de takıldım. Sonrasında 2 yıl 102 ekrana düşürdüm.
Gözünüz alıştıktan sonra çok rahat kullanıyorsunuz.
Gecikmede öyle sanıldığı kadar çok çok çok yüksek falan olmuyor.
Ama bir monitöre göre gecikmesi yüksek.
Hz konusuna gelecek olursak 200hz'lik 2 yıl boyunca kullandığım 102 ekran TV'mde gerek FPS oyunlar olsun gerek diğer tarzda oyunlar olsun bir sıkıntı yaşamadım. Tamamen zevk meselesine giriyor. Ama ben profesyonel e-spor falan takılcam diyorsanız CS vs. TV olmaz.

aLoNeDarK33

80+ Bronze
Hocam ben yaklaşık 10 seneye yakın 1080p'de 120 ekran TV'de takıldım. Sonrasında 2 yıl 102 ekrana düşürdüm.
Gözünüz alıştıktan sonra çok rahat kullanıyorsunuz.
Gecikmede öyle sanıldığı kadar çok çok çok yüksek falan olmuyor.
Ama bir monitöre göre gecikmesi yüksek.
Hz konusuna gelecek olursak 200hz'lik 2 yıl boyunca kullandığım 102 ekran TV'mde gerek FPS oyunlar olsun gerek diğer tarzda oyunlar olsun bir sıkıntı yaşamadım. Tamamen zevk meselesine giriyor. Ama ben profesyonel e-spor falan takılcam diyorsanız CS vs. TV olmaz.
yok hocam zaten profesyonel kariyerim olsa gider asusun 360 hz monitörünü alırdım , yani dediğinize göre fps oyunlarında 200 hz alabilirim peki bunu nasıl yaparım televizyonda çünkü monitörlerde freesyn ve gsyn özellikleri var ve bunu açınca hz miktarı eşitleniyo ama televizyonlarda bu özellik yok

Squirtle48

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,909
İsim
Metehan Akyalı
yok hocam zaten profesyonel kariyerim olsa gider asusun 360 hz monitörünü alırdım , yani dediğinize göre fps oyunlarında 200 hz alabilirim peki bunu nasıl yaparım televizyonda çünkü monitörlerde freesyn ve gsyn özellikleri var ve bunu açınca hz miktarı eşitleniyo ama televizyonlarda bu özellik yok
Vallahi ben HDMI ile kullandım. FPS programlarını açtığımda 150-250 arası alıyordum.
60hz gibide hissettirmiyordu. Ama imkan varsa yine de monitör daha iyi olur.
Bu kadar uzun yıllar TV kullandım sonrasında monitöre geçince çok rahatladım, inanılmaz fark oluyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,539
Üyeler
164,692
Son üye
brkdrk
Top Bottom