Neler Yeni

Tembellik ve üşengeçlikten nasıl kurtulabilirim?

3.George

80+ Bronze
O kadar üşengeç ve tembelimki ödevlerimi ikizim olmasa nasıl yapardım bilmiyorum. Ödevlerimi hep ikizimden alarak yapıyorum. Okulda sıramdan nerdeyse hiç kalkmıyor. İkizimi kantine veya dışarıya gönderiyorum. Üşengeçlik ve tembellikten nasıl kurtulabilirim? Hatta eve gidince tuvalet dışında odamdan dahi çıkmıyorum. Üstüne asosyalim ve kiloluyum.

Ybeyaz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
Yusuf Beyaz
Güzel kardeşim belli ki yaşın genç. Seni ciddiye almadım sanma sadece senin konuyu bu kadar ciddiye almamanı isterim. Hayat bir defa geldiğin, bir kez yaşadığın, asla tekrarı olmayan ve öyle veya böyle akıp giden bir ihtimaller silsilesidir. Yarın karşına neler çıkar bilinmez. Herkes yaşar bunları veya buna benzer sorunları. Bunların geçici olduğunu bilmen sana kendini daha iyi hissettirmeli. Temel problem özgüvenle ilgilidir çoğu zaman. Sana kendini tanımanı sağlayacak etkinlikler önerebilirim en fazla. Böylece başarı hissi sana özgüven depolayacaktır. Unutma ki insanlar genç yaşlarında biraz acımasız olurlar. Çevrende seni kötü etkileyen insanlar varsa onları dikkate alma. Kendine inan, kendini tanı, kendine güven. İstersen yapamayacağın hiçbir şey yok. Başaracağına inancım tam. Yeter ki bir sabah uyandığında o günün asla geri gelmeyecek bir 24 saati içerdiğini hatırla. Gerisi mi? Laf-ı Güzaf...

Top Bottom