Temel kavramlar sorusu

Napoli

Cezalı
80+
Reaksiyon skoru
166
Arkadaşlar bu soruyu nasıl çözerim? En son 1+B/A şekline getiriyorum ama devamını getiremedim.

Ekler

• Adsız.png
    Adsız.png
    89 KB · Hit: 55
E) 3/2 galiba. 1 + B/A yaptığında B/A eksi olur. Her halükarda sonuç 1'den küçük olur; sanırım.

devamına şıkları yerleştir. Mesela 1+B/A = A seçeneği bu şekilde çıkar sonuç B -C- D- E yi yerleştir hangisi olmuyorsa cevap o dur

Mantıken baktıgında -a ve +b toplandığında paydanın -a katmanında yazılan sayı olduğu için pozitif 1 den büyük olamaz da bunu anlatmak lazım.Soruya dikkatli baktığında iki tane - işareti olacak birisi payda da ona hiç dokunma. Üsttekini + da yapabilirsin - de ama hiçbir zaman üstü + yapsanda paydadaki - den kurtulamıyorsun. -1/2 , +1/2 yapabiliyorsun rahatlıkla. Ama paydadaki - den kurtarabilmek için senin üst tarafı'da - bulman gerekiyor.Bunun olabilmesi de Üst tarafın 2 tarafınında - olması gerek. Olamayacağı için de üst taraf alt taraftan büyük olamaz. ( Pozitif olmadığı sürece)

Başka şekilde anlatayım

-A+B/ -A bu formule baktığında üst taraf ne olursa olsun alt taraftan 1 - işareti gelecek.Üst taraf Pozitif olursa alt taraftan - işareti gelir ve cevap negatif olur. Tam tersi olursa da CEVAP POZİTİF OLUR ama Adan B çıktığı zaman A dan büyük hiçbir zaman olamaz. İnşallah anlamıssındır

Ama +1 var hocam bölümün de - kaç olduğunu bilmiyoruz ki?
1 - (B/A) oluyor. Bu da cevabın her türlü 1'den küçük olacağını gösteriyor. 1- 3/2 olsa -1/2; 1- 1/2 olsa 1/2 olur ve her türlü 1'den küçük olur.

a şıkkında
a harfine -3 b harfine +2 değeri verirsek sonuç doğru olur

b şıkkında
a harfine -2 b harfine +1 değeri verirsek sonuç doğru çıkar

c şıkkında
a harfine -2 b harfine +3 verirsek sonuç doğru olur

d şıkkında
a harfine -2 b harfine +5 verirsek sonuç doğru olur

E ŞIKKINDA DOĞRU SONUCA ULAŞILMAZ
CEVAP E

1 + B/A 'yı bulduk. B/A her türlü eksi olur çünkü B pozitif, A negatif. O zaman B/A'ya "-x" diyebiliriz. İşlem 1 - x olur. 1 - x de her zaman 1'den küçük olur. Pozitifse 1 ile 0; negatifse 0 ile eksi sonsuz arasında olur. Burada B/A değerinin bir önemi yok yani. Cevap E.

Arkadaşlar anladım teşekkür ederim. Diğer şıklara baktığımda bazıları 1 den küçük yani tam sayı bile değildi bazıları ise 1 den küçük -. ama E 1 den büyük olduğu için onu almadık doğru anlamış mıyım?

Evet benim yazdığımı bir kaç kere oku anlayacaksın :blobdance:

Geri