TEMU 1000 TL Kredi - Benzeri Kampanyalar

Hocam selamlar,
Temu nun özellikle reel yeni müşteri hedef kitlesine yönelik kampanya segmentasyonu bireysel müşterilere yüksek düzeylerde fırsatlar sunuyor, tabi bu durum kişisel alışveriş deneyimlerimize görece farklılaşabiliyor.. Ya da mevcut kullanıcılar üzerinde etkisi yetersiz kalabiliyor.. Özellikle, mevcut müşteriler özelinde, eskiden kullanılan kampanya ve/veya kod uygulamalarının tamamına yakını işlevsiz diyebilirim. Bu durum da haliyle mevcut müşterileri Temu özelinden alışveriş yapma hedefinden oldukça uzaklaştırıyor.. Öte yandan mevcut müşteriler için yeni kampanya uygulamaları da aslında mevcut fakat hedef kitlenin yani biz bireysel mevcut müşterilerin beklentisini karşılamaktan uzak kalıyor.. Konuya dair Temu ülke ve bölge kampanya yönetim birimleriyle çeşitli vesilelerle istişarelerimiz oldu ve olmaya da devam ediyor. Fakat bu konuda pek umutlu değilim. Zira Çinli yatırımcılar global dünyada net olan bir oyunu artık kurguyorlar; yani daha fazla yeni müşteriye ulaşma hedefi... Kaba bi tabirle, son 10 yıla kadar dünya ticaret piyasasından pay almaya çalışan ulusal ve uluslararası Çin menşei oyuncuların yerini artık küresel çapta domine eden ve ticarete yön vermiş Çin iştirak ve yatırımcıları almış durumda, yani kısaca adamlar artık dünyaya ticarette kesinlikle yön veren güçlü bir konumdalar. Bunu zaten dünya ticaret savaşlarında gözlemleyebiliyoruz.. Dolayısıyla yine Temu özelinde, mevcut müşteri kitlesine yönelik eskiden olduğu gibi uzun soluklu ve radikal bir kampanya uygulama ve tutumlarını görmek pek umut verici değil..

Ürün gamları ve/veya fiyatlandırma ölçeğinde ise şu kadarını söyleyebilirim ki, olay aslında tam anlamıyla onlardan kaynaklı değil...
  1. Ülkemizin ulusal ve uluslararası anlamda belli bir istikrara sahip yol haritasından tamamen uzak olan ekonomi-politik hamleleri,
  2. Vergilendirmede ve ürün bazlı ithalat tercihlerinde sürekli değişkenlik gösteren ülke parametrelerimiz,
  3. Ulusal ve uluslararası lojistik firmalarının ithalat yoluyla ülkemize gelen ürünlerin taşınma süreçlerindeki durmaksızın artan maliyet yükleri ve kar marjlarının giderek küçülmesi,
  4. Temu ve benzeri küresel oluşumların Türkiye de yerleşik örgütlenmesine dair ülkemiz bürokrasisinin kimi zaman akıl almaz istem ve talepleri,
  5. Temu da faaliyet gösteren ve sayılarını on binlerce alt satıcı firma olarak ifade edebileceğimiz, kadim bir satıcı grubunun ülkemize yaptıkları ihracatın kar oranını yetersiz görüşü, haksız müşteri ürün iade oranları karşısındaki tek taraflı zararları ve çifte vergilendirme kaynaklı kesinti oranlarını yüksek bularak ülkemize dönük satış pozisyonlarını kapatmaları,
  6. Ve nihayetinde ülkemizin satın alım gücü ve TL değerimizin yabancı para birimleri karşısında sürekli düşme ivmesinde oluşu,
Gibi faktörler sorunuzun ikinci kısmını sanırım net şekliyle özetliyor...

Benim naçizane önerim şu olur,
Yeni müşteri hesabı özelinde ve uyguladığı cazip kampanyaları ışığında, üstelik ödeme sırasında belli bir fiyat sınırına mecbur kalmaksızın ek vergi yükünden de bir anlamda kurtulabileceğiniz tek kanal şu an Shein dır... Ki ben de bireysel yurtdışı alışverişlerimi yeni acoount larım üzerinden yaklaşık 1,5 aydır Shein üzerinden yürütüyorum..

İyi akşamlar..
Hocam Shein ürün önerileri gelir mi acaba ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Cidden verıyor mu o bonus paraları yoksa kupon mu verıyor 3000₺ kupon ile alısverıs mı yapıyosun yoksa
Kumar sitelerı gibi sürekli bişey verıp duruyor banada
O olayların çoğu yalan gerçek olanlarda vardı eskiden farklı şekilde ama bulmak lazım geldiği zaman sahte kupona örnek veriyorum zamanında 2000 TL kupon veriyordu şuanda veriyor ama bunu parça parça veriyor ve süreli bir şekilde 200 TL 200 TL olarak en son öyleydi.

Son düzenleme:
Hocam Shein ürün önerileri gelir mi acaba ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

O olayların çoğu yalan gerçek olanlarda vardı eskiden farklı şekilde ama bulmak lazım geldiği zaman sahte kupona örnek veriyorum zamanında 2000 TL kupon veriyordu şuanda veriyor ama bunu parça parça veriyor ve süreli bir şekilde 200 TL 200 TL olarak en son öyleydi.
Shein ürün önerileri başlı başına farklı bir konu başlığı gerektiriyor kanaatindeyim, forumda 3 4 konu başlığına denk geldim ve arkadaşlar baya bi ürün önermişler o yüzden buradan paylaşmak genel anlamda bana pek etik gelmiyor fakat çok orijinal ve cidden fırsat ürünü diyebileceğim şiddetle önerebileceğim urunlere denk gelirsem elbette paylaşırım..

• Beğen
Reaksiyonlar: Vaga
Hocam çok sağolun vakit ayırıp uzunca yazdığınız için.Maalesef ülkemiz Temu'nun girişini desteklemiyor bence hatta aksine zorluk çıkarıyor.Bunun biraz tüketiciyi esnafla ticaretten uzaklaştırdığı için yaptığını söylüyorlar bazıları ama ne kadar gerçekliği var bilemiyorum.Temu yerel depolarla ülkeye girdiğinde de daha iyi olur diye bekliyordum diğer alışveriş siteleri gibi oldu hatta onlardan daha yüksek fiyata satıyor çoğu satıcı(ki siz sanırım önceki mesajlarınızda Temu az komisyon alıyor demiştiniz).
Shein ise tasarımı çok kötü bir site hocam ya.Çinliler cidden bu işi beceremiyor o kadar adam bi trendyol hepsiburada kalitesinde site arayüzü yapamıyor arayacağını zor buluyorsun.Temu kadar da ürün çeşitliliği yok gibi görünüyor.
Yani keşke geçen sene kasım aralık zamanındaki Temu kampanyalarını fiyatlarını görebilsek,o aralar açılan Temu konuları 1000 sayfalara ulaşıyordu:).

Selamlar, Temu TR yerel depodan satışı yapılan ürünlerin fiyat ve kalite beklentisinin bekleneni karşılamadığını zaten bu konu başlığında bir kaç kez belirtmiştim, yani Temu yerel şu an için tam anlamıyla uzak durulması gereken bir çizgide bence... O yüzden mecbur olunmadıkça (istisnalar haricen...) alışveriş yapılmasını pek tavsiye etmiyorum..

Temu nun son 2 ay öncesine kadar Türkiye ye özel uyguladığı kampanyalar ve mobil uygulama içi avantajlar biz tüketicilerin lehine güzel sonuçlar verebiliyordu, öyle ki Temu dan 100 lerce ürün satın alan bir çok arkadaş vardı.. İthalat sınırlamalarının diplere geldiği noktada bile tek seferde sepet içi çoklu alışverişlerde tek bir vergi oranı dahilinde TR içi fiyatlandırmalardan çok daha aşağılara gelmesi ciddi bir avantaj olarak süregeliyordu.. O dönem sona erinceye değin bu tezimi her daim savundum çünkü reel kazançlar mevcuttu. Fakat özellikle son 45 günlük periyodu baz aldığımızda mevcut müşteri bazında bu çizgiden oldukça uzak kaldıklarını gördüğüm için bir önceki yazımda da ilettiğim üzere alışveriş platformu değişikliğinin neredeyse şart olduğunu bu vesileyle paylaşmış bulundum...
Temu nun mevcut müşterileri özelinde, pozitif yönlü spesifik bir kampanya değişimi bilgisi hasıl olursa bu aksiyonu sizinle de paylaşırım, fakat dediğim gibi pek umutlanmamak en gerçekçi duruş olsa gerek..

Hocam Temu'da geçen uzun süre üzerine hesaba claimcredit geldi bir kez sipariş ettim 880 kredi verdi 1100 liralık sepete,sonraki hafta aynı kampanyayı verdi alışveriş yapmadım ve ondan sonraki hafta 1480 liralık kredi geri verdi aynı miktar alışverişe.Eski kampanyalar kadar iyi değil ama uzun süre üstüne iyi bir oran gördüm.Sanırım aralıklı sipariş verince böyle güzel oranlar denk gelebiliyor algoritmadan dolayı.
Shein'de ise kaliteli ve ucuz ürün bulmak çok zor,ama siz de dediğiniz gibi paylaşırsanız gördüklerinizi güzel olur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,160,079
Üyeler
184,261
Son üye
Samedduman
Geri