Değişmeyecek olan şey ne biraz daha açıklayabilir misiniz? ya da fiyatları nasıl yükseltmiş olmuyorlar?Bir şey değişmeyecek. Fiyatları yükseltmiş olmazlar çünkü zaten fiyatlar 0 fiyatı üstünden değer alır
Bir ürünün fabrikadan çıktıktan sonra fiyatı firmanın belirlediği fiyattır değil mi ?Değişmeyecek olan şey ne biraz daha açıklayabilir misiniz? ya da fiyatları nasıl yükseltmiş olmuyorlar?
Üretimi devam etmeyen araçları neden işin içine katmadınız?Bir ürünün fabrikadan çıktıktan sonra fiyatı firmanın belirlediği fiyattır değil mi ?
Siz bu ürün 1000 TL iken tutup 5000TL fiyata satarsanız kimse ALMAZ.
Haliyle zaten ürünün fiyatı 1000TL olduğu için alacak olan ikinci el değil sıfır ürün alır.
Fiyatlar yükselmemiş olur. Kısaca 2. el piyasasındaki fiyatlar firmaların ürünlerini satışa sunarken belirledikler fiyatlar üstünde etkili değil.
Araba piyasasına bakacak olursak.
Bizim bir tane 2015 yılında 0 olarak aldığımız BMW 520 i arabamız var. 150.000 TL fiyata almıştık o zaman.
Bu arabayı 390.000 TL fiyata satabiliriz.
Ama istersek 500.000 TL fiyata koyarız. Bu piyasayı etkilemez. 1000 kişi de bunu yapsa sorun olmaz.
Alan yine fabrikadan alır. Bu sebepten asla ve asla herkes fiyatları bu banda çekmez.
Sıfır bir 2020 model araba almak isteseniz bu modelden:
Alıntıyı görüntüle
Yukarıdaki fiyat geçerli olacaktır.
Bu durumda 2. el de isterse arabayı 1.000.000 TL fiyata koysun.
Fiyat DEĞİŞMEZ. İlla ki fabrika belirlediği fiyattan satar ve insanlar 2. el için o parayı vermektense sıfır alır.
Kaldı ki ikinci el olan bu arabalar 850.000 TL ye çok fazla yerde bulunabilir.
Demem o ki; fiyatı yüksekten koyanlar yüzünden fiyat ARTMAZ.
Önemli olan devletin aldığı vergi ve firmanın belirlediği satış fiyatı.
" Ekran kartı piyasası neden böyle o zaman ? " derseniz de , üretim olmadığı için firmalar fiyat belirlemekten geri kalıyorlar ve 2. el piyasası daha aktif rol oynuyor bu konuda.
O araçlar zaten eski hocam.Üretimi devam etmeyen araçları neden işin içine katmadınız?
Hiçbir zaman düzelmeyecekBunun gibi insanlara cezai işlem uygulanması taraftarıyım sektör ne olursa olsun sıfır fiyatı 3.200 lira olan telefonu 3.200 e koymak nedir birader? Araba piyasasınıda bunun gibi andavallar yüksletiyor. Bu ülkeyi bu hale getiren şu bu değil, ahanda bunlar. Vatandaşlıktan çıkaracaksın böylelerini...
Bu arkadaşın konusu biraz farklı aslında mantıksız dediğiniz gibi telefonun üretimi devam etmekte ve hala satışı yapılıyor bu adam gibi 10.000 kişide 3200-3500 lira yazsa hiçbir şeyi değiştiremez ben aslında bu olaya yorum yapmak istemedim. üretimi olmayan ürünler, araçlar için söylemiştim. Mesajımda belirtsem daha iyi olurdu.O araçlar zaten eski hocam.
Onları 2. el piyasası belirliyor haklısınız.
Benim söylediğim halen üretilenlere.
Zaten üretilmeyenlerin fiyatı çok yüksek olamıyor.
Tamamdır.Bu arkadaşın konusu biraz farklı aslında mantıksız dediğiniz gibi telefonun üretimi devam etmekte ve hala satışı yapılıyor bu adam gibi 10.000 kişide 3200-3500 lira yazsa hiçbir şeyi değiştiremez ben aslında bu olaya yorum yapmak istemedim. üretimi olmayan ürünler, araçlar için söylemiştim. Mesajımda belirtsem daha iyi olurdu.
Ama araçlar konusunda yani araç piyasasına bakaraktan "üretilmeyenlerin fiyatı çok yüksek olamıyor" cümlesine katılmıyorumO araçlar zaten eski hocam.
Onları 2. el piyasası belirliyor haklısınız.
Benim söylediğim halen üretilenlere.
Zaten üretilmeyenlerin fiyatı çok yüksek olamıyor.