Neler Yeni

Termal macun değişimi sonrası pc açılmıyor

melopit

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
Osman
Termal macunu yenilemek için sıvı soğutmayı ve işlemciyi söktüm. Macunu sürdüm ve tekrar monte ettim. Zaten sıvı soğutmanın yalnızca iki kablosu var (biri ikili, biri tekli), yanlış takmam mümkün değil ve iyice oturduğundan da eminim. Başka hiçbir bileşeni sökmedim, vidaları sıktım ve PC’yi başlattım.

Şu an Windows ekranı geliyor ama birkaç saniye sonra sistem kendiliğinden kapanıyor. Fan hızlarından ve tecrübelerime dayanarak CPU sıcaklığından dolayı kapandığını düşünüyorum. Ayrıca, sıvı soğutucunun yüzeyine neredeyse hiç termal macun bulaşmamış gibi görünüyor, sadece küçük noktasal bir iz var.

Ek olarak, sıvı soğutmanın fanları dönüyor ve işlemcinin üzerindeki blokta RGB ışıklar yanıyor.

Sizce sorun nereden kaynaklanıyor? Nerede hata yapıyorum?

EmreE38

80+ Silver
Termal macun yenilemek için sıvı soğutmayı ve işlemciyi söktüm. Macunu yeniledim ve tekrar taktım. Zaten sıvı soğutmanın 2 tane kablosu var biri ikili biri tekli yanlış takmamın imkanı yok iyice oturduğundan da eminim. Başka bir şeyini de sökmedim. Vidamsı şeyleri tekrar sıktım ve pc başlattım. Şuanda windows kısmı geldi ve bir kaç saniye sonra tekrar kapandı. Fan hızlarından ve tecrübe olarakta anladığım kadarıyla cpu sıcaklığından dolayı kapanıyor. Ve sıvı soğutmanın yüzeyine hiç termal macun değmemiş gibi ufacık noktasal bir şey var.

Sizce sorun nerden kaynaklanıyor nerde hata yapıyorum?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayrıca, sıvı soğutmanın fanları dönüyor ve cpu üstündeki kısımda rgb yanıyor.
Pompayı takamıyorsun herhalde vidalamaları çapraz ve yavaş yavaş yap

Top Bottom