merhabalar. elimde 2011 model sony vaio(vpcf1) bilgisayarım var. bu aralar problem çıkarmaya başladı. fanından ilginç çizilme sesler geliyordu. ben de termal macun aldım ve ssdyi ve RAMleri ve fanı çıkardıktan sonra eski macunu temizleyip micro işlemcinin ve grafik kartının üzerine sürdüm. üstüne fanı güzelce temizledim. makine yağıyla yağladım ve geri topladıktan sonra bilgisayarın altını kapadım. ama şöyle bir sorun var ki eskiden içini temizlemeden önce çatır çatır oyun oynatan 0 kasan bilgisayarıma büyük büyük droplar girmeye başladı. eskiden en düşük ayarlarda gta5 i dropsuz çalıştıran bilgisayarım temizledikten sonra oyunu sürdüremez oldu(hata falan vermedi ama çok acı droplar girmeye başladı).lolde bile droplar girmeye başladı. temizleme işleminde nasıl hatalar yapmış olabilirim çözümleri nelerdir? bu arada fandaki sesler 5 yıl önceki haline döndü yani harika çalışıyor eskiden mikrofona gelen sesten rahatsız olan arkadaşlarım şu an baskonuşa almamama rağmen baskonuşa mı aldın diye soruyorlar. yardım ederseniz çok sevinirim.