Neler Yeni

Çözüldü✓ Termal Macun Değişiminden Sonra Fan Hızı Artışı

Nwfrx_

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
32
İsim
Ege Beker
Merhaba herkese, bugün İntel 12. nesil stok fan üzerindeki termal macunu MasterGel Pro ile değiştirdim. Sıcaklık değerleri öncesinden bir tık daha iyi ama çok büyük bir fark da yok. Fakat Fifa 23 oynarken fan neredeyse hiç ses çıkarmazken macun değişiminden sonra ses çıkararak daha hızlı çalışmaya başladı. İşlemci i5 12400F. Yardımcı olursanız sevinirim.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,503
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Fan hızı artıyorsa sıcaklık da artmaya başlıyor demektir. Bunu dengelemek adına fan hızı artırıyordur. Soğutucu montajını iyice kontrol et tam oturmamış olabilir.

Leozin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
32
İsim
Emir Buğra KURT
Fifa oynarkenki sıcaklık, eskisine göre daha mı düşük peki?

Nwfrx_

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
32
İsim
Ege Beker
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Fan hızı artıyorsa sıcaklık da artmaya başlıyor demektir. Bunu dengelemek adına fan hızı artırıyordur. Soğutucu montajını iyice kontrol et tam oturmamış olabilir.
Anakartı çıkarıp fan tırnakları tam oturmuş mu diye baktım oturmuş gibiydi ama soğutucunun iç kısmına baktığımda termal macunun yayıldığı yerlerin arasında boşluklar vardı. Ya termal macunu az sürmüşüm ya da fan tam oturmadığı için macun tamamen yayılamamış. Fanı çıkarıp tekrar taktım ve çok az macun sıktım. Boştayken 35-40 derecede çalışıyordu şimdi 35 in üzerine çıkmıyor ve fan sesi de azaldı yani sorunu çözdüm. Tavsiyeniz için teşekkürler.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Fifa oynarkenki sıcaklık, eskisine göre daha mı düşük peki?
Hallettim ama yardımınız için teşekkürler.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,503
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Anakartı çıkarıp fan tırnakları tam oturmuş mu diye baktım oturmuş gibiydi ama soğutucunun iç kısmına baktığımda termal macunun yayıldığı yerlerin arasında boşluklar vardı. Ya termal macunu az sürmüşüm ya da fan tam oturmadığı için macun tamamen yayılamamış. Fanı çıkarıp tekrar taktım ve çok az macun sıktım. Boştayken 35-40 derecede çalışıyordu şimdi 35 in üzerine çıkmıyor ve fan sesi de azaldı yani sorunu çözdüm. Tavsiyeniz için teşekkürler.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hallettim ama yardımınız için teşekkürler.
Rica ederim.

Top Bottom