Neler Yeni

Çözüldü✓ termal macun laptoplarda ne kadar işe yarar

Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
Rıfat Toklu
monster tulpar t7 v19.5 kullanıyorum lol, valo gibi zorlamayan oyunlarda 80-85 derece rdr2, r6 gibi biraz daha zorlayan oyunlarda 93-97 derece aralığında oyun oynuyorum (97 de sabit kalıyor daha yükselmiyor ordada muhtemlen işlemcinin performansından kısıyor) en son ücretsiz bakıma 6 ay kadar önce gönderdim ama o zamanda sadece 2 derece kadar farketmişti zannımca sadece klavye ve fan temizliği yaptılar termal macun değiştirmediler. termal macun değiştirsem bunun önüne geçebilirmiyim oyunlarda kasma donma vs. olmuyor ama o kadar yüksek sıcaklıklarda çalışması aşırı rahatsız ediyor boşta duruma göre 50-60 derece arası zaman zaman durduk yere boştayken 75-80 derecelere çıkıyor anlık olarak değil yaklaşık 1-2 dk o sıcaklıklarda takılıyor sonra sonra düşüyor perrformanstan ödün vermeden bu sıcaklıkların önüne nasıl geçerim. niye monster aldın gibisinden cevaplar yazmazsanız sevinirim aile baskısıyla laptop almak zorunda kaldım yoksa bende biliyorum masüstünün daha iyi olduğunu

ekran kartı rtx 2070 110w
işlemci i7 9750h 45w

arifdgc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
301
İsim
Arif Dağcı
monster tulpar t7 v19.5 kullanıyorum lol, valo gibi zorlamayan oyunlarda 80-85 derece rdr2, r6 gibi biraz daha zorlayan oyunlarda 93-97 derece aralığında oyun oynuyorum (97 de sabit kalıyor daha yükselmiyor ordada muhtemlen işlemcinin performansından kısıyor) en son ücretsiz bakıma 6 ay kadar önce gönderdim ama o zamanda sadece 2 derece kadar farketmişti zannımca sadece klavye ve fan temizliği yaptılar termal macun değiştirmediler. termal macun değiştirsem bunun önüne geçebilirmiyim oyunlarda kasma donma vs. olmuyor ama o kadar yüksek sıcaklıklarda çalışması aşırı rahatsız ediyor boşta duruma göre 50-60 derece arası zaman zaman durduk yere boştayken 75-80 derecelere çıkıyor anlık olarak değil yaklaşık 1-2 dk o sıcaklıklarda takılıyor sonra sonra düşüyor perrformanstan ödün vermeden bu sıcaklıkların önüne nasıl geçerim. niye monster aldın gibisinden cevaplar yazmazsanız sevinirim aile baskısıyla laptop almak zorunda kaldım yoksa bende biliyorum masüstünün daha iyi olduğunu

ekran kartı rtx 2070 110w
işlemci i7 9750h 45w
Evet kesinlikle değiştirmen gerek 85 88e kadar düşer tahminen rdr2 de vs

Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Mehmet Çolak
çok fark edeceğini düşünüyorum benim laptop normalde serin çalışıyordu 1 yıl oldu diye temizlik macun değişimi yaptırdım artık çok sıcakkanlı oldu sınav haftam diye uğraşamadım ama thermal grizzly hydronaut aldım ve en kısa zamanda değiştiricem.zaten laptop bi defa al kaliteli bi şey bi seneden fazla gider diye umuyorum kafan rahat olur.

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,646
İsim
Hacı
Kaliteli bir macun ile değişim yaparsanız sıcaklıklar düşer.
Macun kaç yıllık? 2-3 yıllıksa 5-10 derece fark olur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
Rıfat Toklu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kaliteli bir macun ile değişim yaparsanız sıcaklıklar düşer.
Macun kaç yıllık? 2-3 yıllıksa 5-10 derece fark olur.
2. elden alım pc yi aldıktan 1 ay sonra bakım yaptırdım benden önce en son ne zaman değişti bilmiyorum

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,646
İsim
Hacı
Dahası  
Reaksiyon skoru
127
İsim
Batuhan KARALAR
Instagram
batuhan.karalar
Twitter
365batuhan
Laptopun rahat çalışması için yılda bir termal macun değişimi şart. Monster servisi ömür boyu ücretsiz bakım yapıyor ben olsam gönderirdim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
Rıfat Toklu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
aşağıdaki termal macunu sipariş ettim bunu ben kendim sürücem çünkü cidden aşırı rahatsız edici düzeyde ısınıyor fiziksel olarak bir rahatsızlık zaten bişey yok ama psikolojik olarak o sıcaklıklar pc ye işkence ediyormuş gibi geliyor yaklaşık 3-4 ay sonra satıcam bu yüzden servisle uğraşmak istemiyorum

peki boştayken durduk yere bi anda 70-80 derecelere fırlayıp 1-2 dakika o sıcaklıklarda durup sonra düşmesinin sebebi nedir arka planda herhangi bir şey çalışmıyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,025
Üyeler
164,597
Son üye
misilti
Top Bottom