Yardım Termal macun nasıl değiştirilir?

DracheN

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,403
Arkadaşlar ilk defa termal macun değiştireceğim. Noctua U12A soğutucu ve X670E Carbon var. Sökme işlemini nasıl yapacağım yardımcı olur musunuz?

Kule tipi hocam, ramleri de sökmem gerekiyor mu?
gerekli değil ama fan çıkmayacak kadar dar bir alandaysa sökebilirsiniz. birde fanı sökerken işlemci ile birlikte gelmemesi için vidalarından ayırıp hafif sağa sola oynatıp ardından çekmelisiniz

Arkadaşlar ilk defa termal macun değiştireceğim. Noctua U12A soğutucu ve X670E Carbon var. Sökme işlemini nasıl yapacağım yardımcı olur musunuz?
fanların altına denk gelen yerde anakarta bağlanan vida kısımları olması gerekiyor onları mümkün oldukça eşit şekilde gevşeterek çıkartıyoruz.

Soğutucu bloktan tutup hafif sağ sol yaparak gevşetip çıkartıyoruz.

İyice temizledikten sonra istersen x istersen nohut boyutunda istersende tamamını kapatacak şekilde macunu sürüyoruz. Metal bloğu da temizlemeyi unutmayalım

Sonra yine monte edip vidaları eşit şekilde sona kadar sıkıyoruz.

Son düzenleme:
Ortadaki fana denk gelen yerde anakarta bağlanan vida kısımları olması gerekiyor onları mümkün oldukça eşit şekilde gevşeterek çıkartıyoruz.

Soğutucu bloktan tutup hafif sağ sol yaparak gevşetip çıkartıyoruz.

İyice temizledikten sonra istersen x istersen nohut boyutunda istersende tamamını kapatacak şekilde macunu sürüyoruz. Metal bloğu da temizlemeyi unutmayalım

Sonra yine monte edip vidaları eşit şekilde sona kadar sıkıyoruz.
Hocam yıldız tornavidayla mı çıkıyor onlar?

Hocam yıldız tornavidayla mı çıkıyor onlar?
işlemci üzerindeki eski termal macunu ıslak mendilin ıslak olmayan haliyle yani biraz bekletip nemsiz kalacak şekilde silebilirsin. bu sayede hem işlemcinin üzeri ıslanmaz hemde çizilmez
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

işlemci üzerindeki eski termal macunu ıslak mendilin ıslak olmayan haliyle yani biraz bekletip nemsiz kalacak şekilde silebilirsin. bu sayede hem işlemcinin üzeri ıslanmaz hemde çizilmez
aynı zamanda kendiniz yaymayadabilirsiniz üstüne soğutucu geldiği zaman o macun kendi kendine yayılacak

En iyi %99 izopropil alkol ve peçete ile temizleniyor hocam. Peçete pamuksuz olması gerekiyor. İz bırakmamalı.
Sert ovalamadan nazikçe pinlere baskı kurmadan silerek çıkar.
1-2dk kuruduktan sonra
Macunu CPU üzerine hafifçe sıkıp kredi kartı ve benzeri bir şeyle yukarı aşağı her yerine taşmayacak şekilde sür hocam.
Ama ölçülü sık asla çok sıkma.
Vidaları eşit derecede sık.
Ön tarafı %25
Arka tarafı %25
Bu şekilde vidaları sık. Dönmeyecek kadar olduğunda bırak. Asla iyice sıkma. Ama gevşekte olmayacak.
Soğutucu tabana eşit basınçla oturmuş olacak bu şekilde ve temas yüzeyi tam kapanacak. Bu çok önemli macun kadar.

Bu şekilde çok iyi oluyor.

En iyi %99 izopropil alkol ve peçete ile temizleniyor hocam. Peçete pamuksuz olması gerekiyor. İz bırakmamalı.
Sert ovalamadan nazikçe pinlere baskı kurmadan silerek çıkar.
1-2dk kuruduktan sonra
Macunu CPU üzerine hafifçe sıkıp kredi kartı ve benzeri bir şeyle yukarı aşağı her yerine taşmayacak şekilde sür hocam.
Ama ölçülü sık asla çok sıkma.
Vidaları eşit derecede sık.
Ön tarafı %25
Arka tarafı %25
Bu şekilde vidaları sık. Dönmeyecek kadar olduğunda bırak. Asla iyice sıkma. Ama gevşekte olmayacak.
Soğutucu tabana eşit basınçla oturmuş olacak bu şekilde ve temas yüzeyi tam kapanacak. Bu çok önemli macun kadar.
Şöyle kasanın içine baktım sonra o bana baktı korktum ve pazar günü vatana götürmeye karar verdim kanka çok teşekkür ederim tekrar sağ ol dostum :peepokalp:
maxresdefault.webp

Geri