Termal Macun Resme Buhar Olmuş (MX4 İçerir)

ca.s

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,368
Evet görsellerde de görüldüğü üzere böyle bir manzara ile karşılaştım. İşlemci ve ekran kartının üzerindeki termal macun resmen buhar olmuş. İşlemci ve ekran kartına değen heatsink bakır blokları da aynı durumda.
Arctic MX4 kullandım. 1 ay ya oldu ya olmadı değiştireli daha.

Böyle bir şey nasıl mümkün olabilir?

Şimdi yok sahtesini kullanmışsın falan filan diyecekler için de macunun görselini attım.
Teknobiyotik'ten satın aldım.

IMG_20230610_164126~2.jpg

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İşlemciyi çok kullanırım da işlemci kullanıyoruz diye dakika başı termal macun mu değiştireceğiz. Bu nasıl iş?

Ekler

• IMG_20230610_164145~2.jpg
    IMG_20230610_164145~2.jpg
    897 KB · Hit: 135
  • IMG_20230610_164158~2.jpg
    IMG_20230610_164158~2.jpg
    344.1 KB · Hit: 148
  • IMG_20230610_164212~2.jpg
    IMG_20230610_164212~2.jpg
    689.7 KB · Hit: 143
  • PicsArt_06-10-05.02.18.jpg
    PicsArt_06-10-05.02.18.jpg
    561.6 KB · Hit: 144
Hocam vallahi ben Teknobiyotiğe de güvenmiyorum, gidip Thermal Grizzly Kryonaut alıyorum Türkiye distribütöründen 6 ay keyfime bakıyorum. Arctic MX 4'ün suyu çıktı iyice. O kadar çok çakmasını yapıyorlarki distribütörüne bile güvenmiyorum.

Benim önerim Thermal Grizzly, git 200-250TL(1gr) ver Arctic yerine kafan rahat olsun 6 ay elini sürme işlemciye, güzel de bi soğutucun varsa en kötü kule tipi çok güzel iş görüyor.

Türkiye distribütörlerine bu linkten bakabilirsin: https://www.setgrup.com.tr/satis-noktalari/

Ben N11 üzerinden NanoPazar distribütöründen alıyorum her zaman çok memnunum. Yaklaşık 2 yıldır Kryonaut ürününü kullanıyorum kesinlikle tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Hocam vallahi ben Teknobiyotiğe de güvenmiyorum, gidip Thermal Grizzly Kryonaut alıyorum Türkiye distribütöründen 6 keyfime bakıyorum. Arctic MX 4'ün suyu çıktı iyice. O kadar çok çakmasını yapıyorlarki distribütörüne bile güvenmiyorum.

Benim önerim Thermal Grizzly, git 200-250TL(1gr) ver Arctic yerine kafan rahat olsun 6 ay elini sürme işlemciye, güzel de bi soğutucun varsa en kötü kule tipi çok güzel iş görüyor.

Türkiye distribütörlerine bu linkten bakabilirsin: https://www.setgrup.com.tr/satis-noktalari/
Gerçekten herkes öve öve bitiremiyor Arctic MX4'ü ama ben aldığım günden beri kayda değer bir sonuç alamadım. Teknobiyotik bir de kendi yapıyor reklamını yok şu ürün sahtesi yok bu sahtesi orijinali bizdeki satılan gibi diye.
Yani bundan yıllar önce aldığım CoolerMaster E2 kullanmıştım böyle bir kuruma ile hiç karşılaşmadım. Açtığımda hala ıslaklığı oluyordu. Bu ne olmuş böyle susuz toprak gibi kurumuş.

Gerçekten herkes öve öve bitiremiyor Arctic MX4'ü ama ben aldığım günden beri kayda değer bir sonuç alamadım. Teknobiyotik bir de kendi yapıyor reklamını yok şu ürün sahtesi yok bu sahtesi orijinali bizdeki satılan gibi diye.
Yani bundan yıllar önce aldığım CoolerMaster E2 kullanmıştım böyle bir kuruma ile hiç karşılaşmadım. Açtığımda hala ıslaklığı oluyordu. Bu ne olmuş böyle susuz toprak gibi kurumuş.
Dediğim gibi Thermal Grizzly markasına bi bakın. 4gr Arctic MX 4'ü 128TL'ye satıyorlar, ben 1gr termal macuna 237TL veriyorum bir zahmet bu kalitede olsun mx4. 1gr mx4 32TL'ye geliyor 2023 yılında dolar 23 civarında iken, kötü yani tavsiye etmem.

Dediğim gibi Thermal Grizzly markasına bi bakın. 4gr Arctic MX 4'ü 128TL'ye satıyorlar, ben 1gr termal macuna 237TL veriyorum bir zahmet bu kalitede olsun mx4.
200-250 verip sıvı metal de uygulayabilirim.
Fiyat performans diye aldığımız macun hiç de performansını göstermedi bana göre.

Buradan Arctic MX4 kullananlara tavsiye: Eğer ki özellikle işlemci yükü kullanıyorsanız arada bir açıp bakın macunun durumuna.

200-250 verip sıvı metal de uygulayabilirim.
Fiyat performans diye aldığımız macun hiç de performansını göstermedi bana göre.

Buradan Arctic MX4 kullananlara tavsiye: Eğer ki özellikle işlemci yükü kullanıyorsanız arada bir açıp bakın macunun durumuna.
Sıvı metal uygulama tecrübeniz yoksa tavsiye etmem cidden, ben de ilk başta onu düşünüyordum fakat uygulamasını yapamayacağımı ve de etrafımda bunu yapacak birisi olmadığı için klasik termal macunu tavsiye ettim.

• Beğen
Reaksiyonlar: ca.s
Benim gözümde gerçek termal macunu Zalman ZM-STG2. Artık üretilmiyor bu yüzden ben de MX4 denedim. Masaüstü bilgisayarımda stok fandaki termal macundan daha kötü bir sonuç verdi. Gayet de güzel uyguladım. Laptopumda ısıyı iyi iletiyor fazla ısınmıyor.

Ah Zalman ZM-STG2 üzümlü kekim. Keşke üretilse. Sür makineye 1 sene dokunma. Sürmesi zordu ama formunu en az 1 yıl çok çok rahat koruyordu.

Son düzenleme:
  • Beğen
Reaksiyonlar: ca.s
Sıvı metal uygulama tecrübeniz yoksa tavsiye etmem cidden, ben de ilk başta onu düşünüyordum fakat uygulamasını yapamayacağımı ve de etrafımda bunu yapacak birisi olmadığı için klasik termal macunu tavsiye ettim.
Bir şekilde tecrübe edinmeliyiz bence. Yaparken dikkat edilmesi gerek ve sonrasında kontrollerini yapmak gerek ara ara.
İşlemciyi çok kullanıyorum hocam. Uzun süren işlem yapıyorum ve derece 90 95 oluyor müdahale etmesem ineceği yok.

Benim gözümde gerçek termal macunu Zalman ZM-STG2. Artık üretilmiyor bu yüzden ben de MX4 denedim. Masaüstü bilgisayarımda stok fandaki termal macundan daha kötü bir sonuç verdi. Gayet de güzel uyguladım. Laptoplarda ise işini yapıyor ısıyı iyi iletiyor.

Ah Zalman ZM-STG2 üzümlü kekim. Keşke üretilse. Sür makineye 1 sene dokunma. Sürmesi zordu ama formunu en az 1 yıl çok çok rahat koruyordu.
Ben de bunu notebooktan uyguladım. Ama sonuç hüsran maalesef. Masaüstü notebook diye ayırmıyor bence MX4.

Benim gözümde gerçek termal macunu Zalman ZM-STG2. Artık üretilmiyor bu yüzden ben de MX4 denedim. Masaüstü bilgisayarımda stok fandaki termal macundan daha kötü bir sonuç verdi. Gayet de güzel uyguladım. Laptoplarda ise işini yapıyor ısıyı iyi iletiyor.

Sizin dediğiniz Zalman termal macunu hiç kullanmadım ama 2 yıldır falan tanıdığım kişilerin kafasına vura vura Thermal Grizzly aldırıyorum. Aman aman diş macunu Arctic MX 4'e bulaşmayın ya, cidden kötü bi termal macun. F/P falan olabilir ama 3000-5000TL'lik işlemcilere ya da daha yüksek fiyatlı, 1gr'ı 30TL olan diş macununu sürmem, kendime yediremem.

Sizin dediğiniz Zalman termal macunu hiç kullanmadım ama 2 yıldır falan tanıdığım kişilerin kafasına vura vura Thermal Grizzly aldırıyorum. Aman aman diş macunu Arctic MX 4'e bulaşmayın ya, cidden kötü bi termal macun. F/P falan olabilir ama 3000-5000TL'lik işlemcilere 1gr'ı 30TL olan diş macununu sürmem, kendime yediremem.
Yani katılıyorum dediğinize. Denemek için almıştım bende ekonomik olarak da cazip geliyor diye. Çok hüsran diyemem bence güzel sürdüm ama belki de çok iyi sürememişimdir ondan işini yapamıyordur. Ama laptopumda derece de düşüş oldu fan işini daha iyi yapmaya başladı sürdükten sonra. Uzun vade de ne kadar gittiğini tecrübe ile göreceğim. Belki ilk ve son alışım olur.

Pahalı cihaz kullanılıyorsa zaten ucuza kaçmamak gerek.

Sizin dediğiniz Zalman termal macunu hiç kullanmadım ama 2 yıldır falan tanıdığım kişilerin kafasına vura vura Thermal Grizzly aldırıyorum. Aman aman diş macunu Arctic MX 4'e bulaşmayın ya, cidden kötü bi termal macun. F/P falan olabilir ama 3000-5000TL'lik işlemcilere ya da daha yüksek fiyatlı, 1gr'ı 30TL olan diş macununu sürmem, kendime yediremem.
F/P olsa içim acımayacak. F var P yok. 1 ay dedim de belki de 1 aydan önce geldi bu hale. Açıp bakmasam böyle devam edecekmiş. Arctic markası bitti benim için.

F/P olsa içim acımayacak. F var P yok. 1 ay dedim de belki de 1 aydan önce geldi bu hale. Açıp bakmasam böyle devam edecekmiş. Arctic markası bitti benim için.
Sunucu tarzı bir şey mi yapıyordunuz siz, işlemciyi sürekli olarak kullanıyorum demiştiniz.

Geri